ΥΠΑΚΟΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ … …και σε όποιον οι λόγοι του (μέχρι κεραίας) είναι «ως καθρέπτης» των λόγων του Θεού!

Η υπακοή κατέχει πρωτεύουσα θέση στις αρετές. Εκείνος που ασκεί εκουσίως την υπακοή –συν Θεώ-, ταυτόχρονα γίνεται δεκτικός στη διδασκαλία του γέροντός του (εν προκειμένω στα πνευματικά, που μας απασχολούν πρωτίστως).

Η ψυχή δέχεται κάθε λόγο, κάνοντάς τον κτήμα της. Ρουφάει στην κυριολεξία καθετί άγνωστο γι’ αυτήν και καθίσταται πηγή γνώσεως και σοφίας. Λέγεται στον κόσμο ότι «η εμπειρία δε διδάσκεται, παρά μόνο αποκτάται», ναι ισχύει αυτό. Ας προσέξουμε όμως πώς αυτό μπορεί να

1

ανατραπεί, μερικώς. Η εμπειρία των άλλων και μάλιστα των γερόντων μπορεί δια της υπακοής –κατά τη διδασκαλία- να αποκτηθεί, αν όχι απόλυτα, τουλάχιστον εν μέρει!

«Κλέβεις» ας μου επιτραπεί η έκφραση, την εμπειρία του δασκάλου όταν δια της υπακοής κάνεις κτήμα σου, τα διδασκόμενα. Γι’ αυτό μας λέει στο Ευαγγέλιο «…αυτούς την Πίστιν και την ενάρετην ζωήν να ακολουθείτε, μνημονεύοντάς τους» ,αυτούς δηλαδή που λαλούν τον Λόγον του Θεού.

Να πόσο μας ωφελεί η υπακοή που μας οδηγεί σιγά-σιγά ,ανοδικά στην κορυφή όπου είναι και ο στόχος μας.

Δεν χρειάζεται να κινδυνεύσω προσπαθώντας να βρω μόνος μου την τεθλιμμένη οδό της Σωτηρίας, όταν μάλιστα «άλλοι κοπίασαν και έσπειραν», δηλαδή, άλλοι ως οδοδείκτες, μας υποδεικνύουν τον σίγουρο, δοκιμασμένο και ασφαλή δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτοί είναι οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες που ως καλοί ποιμένες ερμήνευσαν σχολαστικά τον Λόγο του Θεού και μας Τον έδωσαν έτοιμο προς εφαρμογή! Αν θέλουμε φυσικά να θεωρούμαστε συνέχεια τοις Αγίοις Πατράσι.

Η υπακοή επομένως στα ωφέλημα, δηλαδή σε αυτά που συμφέρουν την ψυχή μας είναι άκρως υποχρεωτική για να βαδίσουμε τον Ευαγγελικό τρόπο ζωής που θα μας οδηγήσει όπως προειπώθηκε στη Σωτηρία της ψυχής, με τη βοήθεια ποιμένος και όχι λυκοποιμένος. Τί γίνεται όμως όταν η υπακοή γίνεται άκριτα; Πότε ο άνθρωπος υπακούει χωρίς να εξετάζει, χωρίς να διακρίνει και στη συνέχεια να κρίνει αν οι λόγοι που ακούει είναι ψυχωφελείς ;

Αδερφοί μου, οι Άγιοι μας ενημερώνουν ότι η άγνοια είναι ο πρώτος γίγαντας, μεταξύ των τριών, κατά του ανθρώπου. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ,έχει άγνοια για να αντιπαραβάλλει τους λόγους των Γραφών με τους λόγους που ακούει, τότε είναι βορρά του κάθε επίδοξου. Και επειδή «τύχη» δεν υπάρχει, μετά βεβαιότητας ο άνθρωπος θα οδηγηθεί

2

στον διαβολικό τρόπο ζωής δηλαδή στην αίρεση και στη συνέχεια στην απώλεια.

Τί κι αν κάνει υπακοή, τί κι αν έχει διάθεση να μάθει από άλλους; ΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ: «Ερευνάτε τας Γραφάς..»

Θα υποστεί αυτό που ο Κύριος είπε γι’αυτόν :

«..ο μη γνους, ποιήσας δε άξια πληγών (ανάξια), δαρήσεται ολίγας..» (Λουκ.ιβ’48)

Κατά τους Πατέρες θα απολεσθεί και αυτός. Σε τί θα ωφεληθώ επομένως όταν κάνω ΥΠΑΚΟΗ εκεί που δεν πρέπει να κάνω και δεν κάνω ΥΠΑΚΟΗ εκεί που πρέπει να κάνω; Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Θα ομοιάσω των πρωτοπλάστων που έκαναν ΥΠΑΚΟΗ στο διάβολο και ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον Θεό, παρακούοντας την Εντολή Του!

Γι’αυτό ΥΠΑΚΟΗ μόνο στις Εντολές του Κυρίου και πουθενά αλλού.

Και επειδή μέσω Εντολών και Λόγων του Θεού έχουν προειπωθεί άπαντα, ακολουθώντας τα, έχουμε λύσεις για ό,τι μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει στο μέλλον, αρκεί να θέλουμε να δεχθούμε την Αλήθεια.

Ο Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος μας λέει:

«..αλλά και συ ο ίδιος να μελετάς τις Θείες Γραφές, και μάλιστα τα πρακτικά συγγράμματα των Αγίων Πατέρων, για να αντιπαραβάλλεις σ’αυτά τη διδασκαλία και ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ του δασκάλου και γέροντά σου, βλέποντάς τες όπως σε καθρέφτη και εξετάζοντάς τες . Και όσα είναι σύμφωνα με τις Γραφές να τα εγκολπώνεσαι και να τα κρατείς στο νου σου, τα νόθα όμως και ξένα να τα διακρίνεις ( πρώτα διακρίνω και μετά κρίνω και όχι πρώτα κρίνω και μετά διακρίνω… σεβαστέ πάτερ!) και να τα απορρίπτεις, για να μη πλανηθείς.

Γιατί να ξέρεις πολλοί πλάνοι και ΨΕΥΔΟ-διδάσκαλοι υπάρχουν σήμερα.» (Φιλ.Δ’ 33Κ,σελ.18)

3

Γράφτηκε πριν περίπου 1020 χρόνια, τότε που οι πλάνοι και οι ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ήταν απλώς πολλοί. Τώρα, που οι επίδοξοι ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ είναι τόσοι πολλοί δια των ΑΙΡΕΣΕΩΝ που ούτε καν αριθμούνται, πόσο αναγκαίος άραγε είναι ο Λόγος του Αγίου;

Και μόνο όταν ακούμε «εσείς κάντε υπακοή και εμείς (οι ψευδο ρασοφόροι) θα σας ποιμάνουμε, οδηγώντας σας στα λιβάδια που εμείς ξέρουμε», να φεύγουμε μακριά, γιατί μόνο ο διάβολος θέλει να του κάνουν υπακοή άκριτα. Ο Θεός θέλει να ερευνούμε τις Γραφές για να μάθουμε και να εγκολπωθούμε με τη θέλησή μας την Αλήθεια, ώστε αβίαστα και με χαρά να ακολουθούμε τις Εντολές Του.

Επίσης, όταν ακούμε ότι «την ευθύνη την έχει ο πνευματικός και εμείς μόνο υπακοή» να φεύγουμε πάλι μακριά, διότι είναι όργανα του διαβόλου, αιρετικοί, διαστρεβλώνουν το Ευαγγέλιο και ψευδόμενοι παρασύρουν απονήρευτες ψυχές.

Κι αν ο πνευματικός πλανηθεί;

Και αν γίνει αιρετικός;

Και αν δεν είναι καν πνευματικός ,αλλά χειροτονήθηκε με άσπρα ή με εξουσία αρχόντων, που σημαίνει ότι πρέπει και να καθαιρεθεί και να αφορισθεί;;

Διπλή τιμωρία ,δηλαδή; (Αγ. Αποστ. Κανών ΚΕ’,σελ.24-25)

Θα τρομάξετε αν μάθετε πόσοι έχουν ανέβει σε αξιώματα με τη βοήθεια της εξουσίας αρχόντων!

Δε γνωρίζει η διοικούσα «εκκλησία» τους μασόνους αρχιερείς και ιερείς;

Eίδατε ποτέ να καθαιρείται κάποιος ρασοφόρος-μασόνος; Το αντίθετο συμβαίνει… «μυστικώ τω τρόπω» αναρριχάται της ιεραρχίας για να επιτελέσει μεγαλύτερο κακό. Έτσι για να γνωρίζουμε, προς τα πού ποιμαίνει η διοικούσα «εκκλησία» το ποίμνιο.

Σε αυτούς θα κάνουμε υπακοή;

4

Στην ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ Κρήτης 2016 υπήρχαν παρατηρητές (τοποτηρητές) του ενός εκ των δύο αντιχρίστων πάπα, απεσταλμένοι της CIA και γυναίκες με εωσφορικές αντιλήψεις περί δημιουργίας μεταλλαγμένου ανθρώπου.

(Βλέπε ΟΜΙΛΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-: http://makkavaios.blogspot.com/2016/06/ blog-post_94.html )

Μη σας ξεγελούν αδερφοί μου… Όσοι δεν ομιλούν περί καταδίκης της ψευδοσυνόδου και αποφεύγουν να αναφέρονται σε αυτήν, είναι όργανα και πρόδρομοι του αντιχρίστου, με κάλυμμα την ου κατ’ επίγνωση αγάπη.

Διευκολύνουν την εξάπλωση του οικουμενισμού στην ουσία, ενώ με λόγια ξεγελούν τους απονήρευτους. Σιγά-σιγά προσπαθούν με πανουργίες αγάπης να πείσουν τον λαό να τα αποδεχθεί (δλδ, ό,τι υπέγραψαν στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο).

Δεν μετανοούν οι δαίμονες.

Δεν επιστρέφουν «οι έχοντες διαπράξει θανάσιμον αμαρτίαν επιφέροντας πνευματικούς θανάτους σε ψυχές.

Δεν μας συνιστάται να προσευχόμαστε για αυτούς.»(Α’Ιωαν.ε’16) Και μας το λέει ο κατεξοχήν Απόστολος της αγάπης.

Δεν επιστρέφει ο κάθε Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος, αδίκως και καταχρηστικώς τους περιμένουν κάποιοι. Οι προαναφερόμενοι έχουν δημοσίως και ξεκάθαρα τοποθετηθεί. Όσοι περιμένουν την επάνοδό τους, βουλιάζουν σαν να είναι μέσα σε κινούμενη άμμο ,επιφέροντας κακό στα μέλη της Εκκλησίας. Την ένωση με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ την έκαναν επισήμως , με υπογραφές στην ΨΕΥΔΟσύνοδο Κρήτης. Αν δεν το καταλαβαίνει κάποιος ,κακό του κεφαλιού του.

Γιατί προβληματίζεστε, μήπως κάνετε σχίσμα;

5

Το σχίσμα το έκαναν ήδη οι προβατόσχημοι λύκοι στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο Κρήτης και μετά με το Ουκρανικό, εσείς δεν το βλέπετε(!!!) ή μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!

Η αποδοχή της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ήδη έγινε και αυτή, από τη διοικούσα «εκκλησία» γραπτώς και με σφραγίδες και στην πράξη, ανάβοντας τις λυχνίες οι τυφλοί, θέλοντας μάταια να δουν αυτά που βλέπουν οι Ορθόδοξοι με κλειστά τα μάτια, μέσα στο σκοτάδι.

6

Φυσικά εθελοτυφλείτε ΚΑΙ στα σατανικά ΣΥΜΒΟΛΑ που ξεκάθαρα «επισφραγίζουν» την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ !

7

(ΒΛΕΠΕ: ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ…

https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%88%CE %B5%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF %81%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83/ )

Η αποδοχή των μυστηρίων των αιρετικών ως έγκυρα, έγινε και αυτή. Το κοινό ποτήριον το υπέγραψαν και το ψήφισαν!

«…σέκτες και φατρίες όσοι μας θέλουν μακράν του κοινού ποτηρίου»: είπε ξεδιάντροπα ο ψευδ-επίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε αυτούς και σε όσους τους μνημονεύουν θα κάνω υπακοή; ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!

Μαζί με αυτούς θα μνημονεύω;

Μαζί τους θα ενώσω την προσευχή μου, προς τον Κύριόν μου και Θεό μου; Μα αυτοί έχουν τελείως ξεφύγει, προσεύχονται στους εχθρούς του Χριστού!

Προσοχή αδερφοί μου, είναι πολύ σοβαρό αυτό! Θέλει σωστή «τακτοποίηση» μέσα μας! Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με όσους διδάσκουν ΑΛΛΟΤΡΙΑ ,δεν έχουμε καμία…σχέση, οι Ορθόδοξοι!

8

Βρισκόμαστε σε άλλον χώρο… «..αλλά και από τους δύο ,(πρώτους και δεύτερους καταστροφείς) ,ο Χριστός διαχωρίζει τον εαυτόν του…» (Ομιλία Ξ’Ιωαν. 10,14-21 ΕΠΕ ,σελ.117-119).

«Εάν ο δάσκαλος είναι τυφλός, τυφλός θα μείνη και ο μαθητής…!» (Λουκ.στ΄40)

Τί άλλο περιμένετε «λέοντες» της Ορθοδοξίας να γίνει, για να ανακρούσετε πρύμναν;

Τί άλλο θέλετε να δείτε; Βάζετε κόκκινη γραμμή δική σας; Μα ήδη το έχετε κάνει πολλές φορές . Αγνοείτε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο Κύριος τοποθετώντας φράκτη στην Άμπελο;

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έγινε και αυτή επισήμως αποδεκτή από την διοικούσα «εκκλησία».

9

10

Τί μας παραξενεύει επομένως, που εμβολιάζονται οι ρασοφόροι δημοσίως; Μα για να μας επηρεάσουν και να μας προσελκύσουν το κάνουν!

ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ!!!

11

Πνευματική εξάρτηση επιδιώκουν, την χειρότερη όλων των εξαρτήσεων. Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εξάρτησης, ο άνθρωπος έχει τον νου και την διάνοιά του να σκεφτεί ..,που σημαίνει ότι μπορεί να παλέψει με το πάθος

και να βγει νικητής (να απ-εξαρτηθεί). Στην πνευματική όμως εξάρτηση , γίνεται άβουλο όν, οι αισθήσεις της ψυχής (νους, διάνοια, γνώμη ή δόξα, φαντασία και αίσθηση) έχουν προσβληθεί, ίσως ανεπανόρθωτα. Ο άνθρωπος είναι ήδη «φυτό», η ψυχή δύσκολα επανέρχεται ,οδηγείται στην… απώλεια, μόνο με θαύμα σώζεται η κατάσταση.

Αυτό επιδιώκει ο διάβολος μέσω των οργάνων του, την πνευματική εξάρτηση καλλιεργώντας την ανθρωπο-λατρεία ή αν θέλετε την γεροντο λατρεία και όχι την ΧΡΙΣΤΟ-ΛΑΤΡΕΙΑ! Και λέω μέσω των οργάνων του ,διότι ο ίδιος είναι δεμένος, ούτε τρίχα δεν μπορεί να μας πειράξει αν δεν δώσουμε δικαίωμα. Αυτός εισηγείται ,διαβάλλει και όσοι τον ακούν κατατάσσονται στα τέκνα του και ως καλοί και… υπάκουοι συνεργάτες του, κάνουν αυτοί το έργο που ο ίδιος αυτοπροσώπως , δεν μπορεί να κάνει προς το παρόν…

Οι συμπροσευχές και αυτές πια έγιναν ..ρουτίνα!

12

Τί …; Πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, για να πείτε ότι τότε παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές;

Τυφλωθήκατε τελείως;;

Είναι μεγάλη υποκρισία όταν απ’τη μια, περιγράφω τις αρετές και υποτίθεται ότι τις καλλιεργώ ,ενώ απ’την άλλη επιτρέπω δια της ΣΙΩΠΗΣ και ΑΠΡΑΞΙΑΣ μου την ύπαρξη των ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ μέσα στο αγιασμένο σώμα της Εκκλησίας.

Είναι σαν να επαινώ τα στοιχεία της ωραιότητας και καθαρότητας του σώματος και ταυτόχρονα να ποτίζω με καρκίνωμα το ίδιο το σώμα που επαινώ.

Δεν ξεχνώ καμία αιρετική δοξασία, έως ότου καταδικασθεί πλήρως ,η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης.

Να γιατί πρέπει με σχολαστικότητα «να διακρίνουμε τους λόγους, αν είναι του Θεού» μας λένε οι Άγιοι.

Αποκαλύψτε τους πονηρούς «σημαδέψατέ τους» (Αποστόλου Παύλου). 13

Αποκαλύψτε τους ψεύτες, βλάσφημους και υποκριτές, προδρόμους του αντιχρίστου.

Αποκαλύψτε κάθε βρωμιά που στέκεται εμπόδιο στην οικοδόμηση της Πίστης μας.

Η ΕΛΛΑΣ, η χώρα του φωτός δοκιμάζεται μέσω ανηλεών και πολύμορφων επιθέσεων. Πουθενά όμως το Ευαγγέλιο δεν αναφέρει ότι θα εξαλειφτεί. Το αντίθετο, αναφέρει ότι η Ελλάς ,οι Έλληνες είναι αυτοί που θα κηρύξουν το Ευαγγέλιο στην οικουμένη και θα δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου. «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Ιωαν. Ιβ’,23)

Συνεπώς ,το παγκόσμιο, πνευματικό και πολιτιστικό ρόλο , κατά τον Ιησού Χριστό ,τον έχει αναλάβει η Ελλάς, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Μας το βεβαιώνει πάλι εκ των ομοίων και της Ορθότητας του Λόγου, όταν μας λέει:

«Ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι.»(Ματθ.κδ’35)

Αφού λοιπόν οι Λόγοι Του θα διδάσκονται εκ της Ελλάδος, εκ των ΕΛΛΗΝΩΝ προς Δόξα Του μέχρι της συντέλειας του κόσμου, συμπεραίνεται ότι η χώρα του φωτός , του πολιτισμού και των Ιερομαρτύρων θα υπάρχει και θα αναμένει (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ καρτερικά) τον Κύριον, μέχρι… τέλους!

«..και περικύκλωσαν την στρατευομένην Εκκλησίαν ,..τους μαζεμένους ζηλωτάς και αφοσιωμένους Πιστούς ..από τις τέσσερεις γωνίες της γης και έπεσε φωτιά από τον ουρανό και τους κατέφαγε».( Αποκ.Κ’8-9)

Δεν τους έφαγε απλώς, αλλά τους έφαγε κυριολεκτικά, τους κατέφαγε, τους αφάνισε.

Να μην φοβόμαστε, ούτε να υπακούμε στους δαίμονες και στα όργανά τους, να προσευχόμαστε και δια της μετανοίας να ασκούμεθα στη μάχη κατά των εχθρών ,εργαζόμενοι στην Άμπελο.

14

Τώρα ο διάβολος και τα όργανά του είναι δεμένα, είναι ακίνδυνα όταν εμείς προσέχουμε.

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ασκηθούμε, μετά (όταν λυθεί ο σατανάς) , η μάχη θα έχει εντυπωσιακό ενδιαφέρον για τους «εις ηλικίαν ώριμους» και αλίμονο στα «νήπια» που απέφυγαν τον απογαλακτισμό εσκεμμένα, στερούμενα «στερεάς τροφής» που θα τους ανδρείωνε στη μάχη ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

«Δι’ αυτούς δε που εδειλίασαν εις τον κατά του θηρίου αγώνα και δια τους απίστους και δια εκείνους, που με τα βδελυρά και ακάθαρτα και παρά φύσιν αμαρτήματά τους έγιναν σιχαμένοι, και δια τους φονείς και τους πόρνους και τους μάγους και τους ειδωλολάτρας και δι’ όλους εν γένει που ηγάπησαν το ψεύδος της αμαρτίας, έχει ετοιμασθή το μέρος και ο τόπος των μέσα εις την λίμνην, που βράζει και καίεται με φωτιά και με θειάφι. Και ο αιώνιος αυτός χωρισμός από εμέ και η ατελεύτητος αυτή τιμωρία και βάσανος είναι ο δεύτερος θάνατος.» (Αποκ.ΚΑ’8)

Ο πρώτος θάνατος με όλες τις τραγικές συνέπειες, θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην παρούσα ζωή.

«Τσακίστε» τους βλάσφημους και ασεβείς.

«Τσακίστε» τους προδρόμους του αντιχρίστου-αιρετικούς.

«Τσακίστε» τα μέλη του Π.Σ.Ε. (Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών), που μεταφράζεται σε: (Παγκόσμιο Σωματείο Εωσφοριστών) !!!

Είναι ΕΧΘΡΟΙ της Ορθοδοξίας, είναι ΕΧΘΡΟΙ των ψυχών μας, είναι ΕΧΘΡΟΙ του Χριστού και της Ελλάδας!!! Καταλάβετέ το!

Δεν μετανοούν οι δαίμονες!

Καταδικάστε την ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ Κρήτης (2016) και όσους είναι υπέρ αυτής, όσο είναι νωρίς!!

Κόντρα στον άνεμο των παθών, των ΑΙΡΕΣΕΩΝ και της Ν.Τ.Π. που θα παρουσιάσουν μετά των προδοτών ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ,το βδέλυγμα και σίχαμα

15

και μόνοι τους ως αυτοκατάκριτοι ,από τώρα γίνονται περίγελος της οικουμένης.

ΑΛΙΜΟΝΟ όμως στους παρασυρόμενους…!

Να παρακαλάμε τον Θεό ,να μας αξιώσει να «λουσθούμε» της Θείας Χάριτος ,να μας χαρίσει υποδήματα με τα οποία εφεξής να πορευόμαστε τον Ευαγγελικό δρόμο και να μας ενδύσει με απρόσβλητο χιτώνα, άτρωτο από τα βέλη του εχθρού… και να ριχθούμε με ιερό ζήλο στον πόλεμο ,έστω και την ενδεκάτη, που μαίνεται χρόνια τώρα και που στο μέλλον θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον..!

{Ως προς το «δακτυλίδιον» δε, προσωπικά ευχαριστημένος θα είμαι, έστω και από μία «άκρη» να θαυμάζω και να δοξολογώ τον Κύριον και την θριαμβεύουσα!}

Επαναλαμβάνουμε με πολλή αγάπη, να γρηγορούμε, τα μάτια μας δεκατέσσερα, ΥΠΑΚΟΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ τους ,ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ «ΩΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ» ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Ει ο Θεός μεθ’ημών, ουδείς καθ’ημών!

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον

ο ελάχιστος

Γεώργιος Φλώρος

loading...