Το ποδήλατο που δεν μπορεί να κλαπεί: Τρία κολεγιόπαιδα από τη Χιλή σχεδίασαν την εφεύρεση του μέλλοντος [βίντεο]

 Στην τάση που έγινε μάστιγα έρχονται να δώσουν λύση τρεις φοιτητές από τη Χιλή, οι οποίοι ισχυρίζονται πως έχουν κατασκευάσει το ποδήλατο που δεν μπορεί να κλαπεί.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Αδόλφο Ιμπανιές στη Χιλή, σχεδίασαν το πρότζεκτ Γέρκα, προκειμένου να δώσουν λύση στο σύνηθες φαινόμενο κλοπής ποδηλάτων, αφού πρόκειται για το φιλικότερο προς το περιβάλλον και οικονομικότερο μέσο μετακίνησης της εποχής μας, που όμως είναι ταυτόχρονα και το εκτεθειμένο στα χέρια των επιτήδειων.

Για την ιστορία, αν και η αξία μεταπώλησης ενός κλεμμένου ποδηλάτου δεν είναι μεγάλη, συγκρινόμενη με κλεμμένα κοσμήματα, αυτοκίνητα και λάπτοπ, ωστόσο, κάθε χρόνο σημειώνονται μόνο στις ΗΠΑ περί τις 800.000 με δύο εκατ. κλοπές ποδηλάτων. Αριθμός που αντιστοιχεί σε τζίρο 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μηχανισμός που κατασκεύασαν οι τρεις φοιτητές είναι πολύ απλός και δεν χρειάζεται ούτε καν αλυσίδα και φυσικά λουκέτο και κλειδαριά. Το μόνο που κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να το «αποσυναρμολογήσει» και με τα κομμάτια να «αγκαλιάσει» τον στύλο, το κολονάκι ή το δέντρο όπου θα επιλέξει να το σταθμεύσει.

Αναλυτικές οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:

loading...