Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία.

 Βγήκε ένας άνθρωπος από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν τον Λιγνάδη πριν από πολλά χρόνια και είπε πως η υπόθεση κόλλησε επειδή ο “γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός” ξεγλίστρησε και δεν κατάφεραν εν τέλει να δέσουν τα στοιχεία. 

Τι είπε εν ολίγοις; Ότι η ελληνική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές γνώριζαν κάποια πράγματα, υποπτεύονταν κάποια άλλα και γενικώς ερευνούσαν. Το 2002 μετά τη νοσηλεία του λόγω του μαχαιρώματος που δέχτηκε στο σπίτι του από άγνωστο, η υπόθεση λύθηκε εξωδικαστικά έπειτα από παρέμβαση “υψηλών πολιτικών προσώπων”.

Σε αυτόν τον άνθρωπο ΜΚΟ πήγαιναν παιδιά στο σπίτι του για χρόνια, χωρίς καμία κρατική/θεσμική αρχή να παρεμβαίνει ή έστω να επαγρυπνεί.

Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο παλιό πολιτικό σύστημα. 

Όπως ορθώς δεν είχαν εμπιστοσύνη και πολλοί Κολομβιανοί στους δικούς τους θεσμικούς και πολιτικούς άρχοντες που έτρωγαν μπριζόλες βδομάδα παρά βδομάδα στην έπαυλη του Εσκομπάρ στο Μεντεγίν. 

20 χρόνια υπόθεση. 20 χρόνια καταγγελίες, έρευνες, στοιχεία που δεν δέθηκαν. 20 χρόνια όργια φημών στην πιάτσα και πέρα από αυτήν. Και το 2019 η Νέα Δημοκρατία τον διορίζει χωρίς διαγωνισμό στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Η Νέα Δημοκρατία που ξέρει μέχρι και τι απομαγνητοφώνησε ο κοριός της ΕΥΠ χθες το βράδυ, την υπόθεση Λιγνάδη δεν τη γνώριζε. 

Όχι, δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό.

loading...