Από όλα τα σχολεία με διώχνανε γιατί είχα πατέρα κομμουνιστή..

 ”Από τα 12 βγήκα στο μεροκάματο.. Βλέπεις νόμιζα πως ο πατέρας μου ήταν νεκρός στον εμφύλιο και το κράτος με έβλεπε σα το γιο του αντάρτη που αργότερα θα γινόταν κίνδυνος.. 

Από όλα τα σχολεία με διώχνανε γιατί είχα πατέρα κομμουνιστή..Ο πατέρας μου εν τέλει είχε φύγει να κρυφτεί στη Ρουμανία και τον είδα όταν έφτασα στα 29.. Ποτέ δε σταμάτησαν όμως να με διώκουν.. 

Σε πολλές συναυλίες με παίρναν τηλέφωνο και μου λέγανε τελείωσες αν πάρεις μέρος και δεν είσαι μαζί μας.. Όχι, δεν είμαι μαζί τους. 

Είμαι αυτό που θέλω. Με αυτό που ζητώ να βιώσουν τα παιδιά τα δικά μου και του διπλανού μου, ώστε να μπορέσουν να ζουν ανθρώπινα, ευτυχισμένα. Ας με κυνηγήσουν…” 

Δημήτρης Μητροπάνος

————-

Πόσα τραγούδια έχουμε ακούσει πού ήταν ύμνοι της ψυχής και της αγάπης; Πόσοι είναι οι γίγαντες που θα αναγνώριζες από την χαρακτηριστική φωνή τους; Πόσοι γίγαντες είναι πάνω από όλα άνθρωποι; Σήμερα έμαθα κάτι ακόμη για αυτόν τον γίγαντα αν και δεν υπάρχει πλέον στην ζωή μας θα συνεχίσει να είναι για πάντα στις καρδιές και τις ψυχές όλων αυτών που δεν αφήνουν να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να ακούσουν έστω και ένα τραγούδι του!!!!

loading...