Δεν θα πρέπει να εγκριθεί άμεσα; Τι περιμένουμε ;

 Τα δεδομένα δείχνουν ότι το Sputnik V είναι ένα από τα 3 εμβόλια στον κόσμο με αποτελεσματικότητα πάνω από 90% και 100% προστασία από περιπτώσεις.  Άλλα πλεονεκτήματα – θερμοκρασία αποθήκευσης, αποδεδειγμένη ασφάλεια και κόστος – το καθιστούν εμβόλιο για όλη την ανθρωπότητα.  Έχει ήδη εγγραφεί σε 16 χώρες και νέες εγγραφές γίνονται καθημερινά.

 Το #Sputnik V βασίζεται στην πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων που έχουν αποδειχθεί ασφαλή για δεκαετίες.  Προστατεύει τους ηλικιωμένους τόσο ισχυρά όσο όλοι οι άλλοι.  Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την ηλικιωμένη ομάδα παρουσιάστηκε στο 91,8% και δεν διέφερε στατιστικά από την ομάδα 18-60.

 Το επίπεδο αντισωμάτων εξουδετέρωσης ιών εθελοντών που εμβολιάστηκαν με Sputnik V είναι 1,3x-1,5x φορές υψηλότερο από το επίπεδο αντισωμάτων ασθενών που ανέκαμψαν από το COVID-19.

 Ο Sputnik V δεν έδειξε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, όπως επιβεβαιώθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων.  Χωρίς ισχυρές αλλεργίες, χωρίς αναφυλακτικά σοκ.

 Ένα εμβόλιο για όλη την ανθρωπότητα.

Μοιάζει μια ολοκληρωμένη λύση. Έχουν προταθεί στη ΕΕ 100εκ δόσεις.

Δεν θα πρέπει να εγκριθεί άμεσα; Τι περιμένουμε ;

loading...