«Παρέμβαση» στα ίδια μας τα κινητά! Αποκάλυψη «βόμβα» από την ίδια την κυβέρνηση

 Έντονος προβληματισμός στους πολίτες…

«Ζητήθηκε να μπει «φραγή» στα SMS μετακίνησης, αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το υπουργείο ζήτησε να μπει «φραγή» στο SMS για τις μετακινήσεις, άλλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό τον φόβο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και με κίνδυνο για αγωγές πολιτών, αρνούνται να το κάνουν.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ακόμα μία παρέμβαση στην ιδιωτική ελευθερία. Εξάλλου υπάρχουν ακόμα οι έγγραφες βεβαιώσεις, με τις οποίες μπορεί κάποιος να μετακινείται.

«Λαμβάνουμε προληπτικά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» δήλωσε o κ. Γεωργιάδης. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε.

Διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτούργει, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», εξήγησε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη.

Όλα δείχνουν πως η μετάλλαξη του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ως αιτία για ακόμα σκληρότερα μέτρα περιορισμού, με την πρόθεση φραγής στα SMS στα ίδια μας τα κινητά, χωρίς να το ζητήσουμε εμείς, αλλά μετά από παρέμβαση του ίδιου του κράτους να προβληματίζει εντόνως.

loading...