Μόνο στην Ελλάδα μιλάει για ανοσία αγέλης η επιστημονική κοινότητα! Τυχαίο;

Γράφει ο Καθ. Γ.Ζουγανέλης

Η θεωρία της μαθηματικής επιδημιολογίας δίνει τη σχέση μεταξύ της αποτελεσματικότητας ε ενός εμβολίου, του λόγου αναπαραγωγής Ro και του Κατωφλίου Εμβολιασμού για να προκύψει ανοσία αγέλης, υποθέτοντας πως τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία της τάξης τουλάχιστον των 8 μηνών.

“Ανοσία αγέλης”, γνωστή και ως “ανοσία του πληθυσμού”, είναι η έμμεση προστασία από μολυσματική ασθένεια που συμβαίνει όταν ένας πληθυσμός γίνεται άνοσος είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω ανοσίας που αναπτύχθηκε μέσω προηγούμενης μόλυνσης.

Στο διάγραμμα στον y-άξονα είναι το κατώφλι εμβολιασμού για ανοσία αγέλης, στον x-άξονα είναι η Ro, που για τον κορώνα είναι γύρω στο 3.7-4.7 με τα τελευταία δεδομένα. Κάθε καμπύλη στο διάγραμμα αντιστοιχεί σε άλλη τιμή της αποτελεσματικότητας ε των εμβολίων.

Στο διάγραμμα κοιτάμε εκεί που η κόκκινη γραμμή των 3.7 και 4.7 του Ro κόβει τις μπλέ γραμμές. Για αποτελεσματικότητα των εμβολίων ε=0.5-0.75 (50-75%) ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης. To λέει η θεωρία. Δεν το ξέρει η επιστημονική επιτροπή;

Για εμβόλια με αποτελεσματικότητα ε=0.8 (80%), ανοσία αγέλης μπορεί να υπάρξει για 92 – 97% εμβολιασμό με τη μία. Δύσκολο. Ακατόρθωτο.

Ολοι σιγά-σιγά διεθνώς πείθονται πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι πάνω απο 50% άσχετα με το τί ακούγεται στις “διαφημίσεις” στην Ελλάδα.

Proposal

Μια εμφανής λύση είναι εμβολιασμός κάθε λίγους μήνες με αντίτιμο στην οικονομία λόγω lock down και στις παρενέργειες απο τα εμβόλια, που δεν είναι δεδομένο πως είναι ασφαλή.

Impression

Απο τα εμβόλια προτιμώ τα φάρμακα για τον Covid-19. Tα παρόντα εμβόλια έτσι και αλλοιώς εμβόλια δεν είναι. Θα μπορούσαν να γίνουν ή να γίνουν χάπια.

*** Μετά λύπης μου βλέπω να ρωτάτε πολλοί απο την Ελλάδα την παγκόσμια επιστημονικη κοινότητα για θέματα όπως το θέμα της ανοσίας. Υπάρχουμε και εμείς.

Πιστεύω πως μπορείτε να συγκρίνετε την ποιότητα της απάντησης μου από άλλη απο ξένους.

+ Το βιογραφικό μας στο zcode-gr.blogspot.com *δεξιά στήλη.

loading...