Εδώ κυρίες και κύριοι τίθεται ταξικό θέμα, αφού τελικά η καραντίνα είναι ανάλογη με το μπάτζετ της κάθε οικογένειας,

 “Σήμερα λίγο αφότου άφησα τα παιδιά στο σχολείο ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τη διευθύντρια ότι μπαμπάς παιδιού με το οποίο τα δικά μου παιδιά έπαιζαν σε εξωτερικό χώρο την Κυριακή βρέθηκε θετικός σε κορωναϊό και ως εκ τούτου θα έπρεπε να πάω να τα πάρω. Τα παιδιά μου δεν θεωρούνται στενή επαφή με το κρούσμα, αλλά οκ, για το καλό όλων δεν μπήκα σε διάλογο επ’ αυτού.

Η διευθύντρια μας είπε να επιστρέψουμε είτε μετά από 14 μέρες καραντίνας είτε μετά από δυο αρνητικά rapid test σε διάστημα έξι ημερών είτε με αρνητικό μοριακό τεστ εντός 72 ωρών από την επαφή. Οδηγίες που δίνονται όταν υπάρχει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Εδώ κυρίες και κύριοι τίθεται ταξικό θέμα, αφού τελικά η καραντίνα είναι ανάλογη με το μπάτζετ της κάθε οικογένειας, αλλά και αυτό το προσπερνώ προς το παρόν, διότι η συνέχεια είναι κωμικοτραγική.

Τι εννοώ; Ο πατέρας του παιδιού που βρέθηκε θετικός σήμερα το πρωί ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιου νοσοκομείου, από το οποίο ενημερώθηκε ότι πρέπει να παρουσιαστεί κανονικά στην εργασία  του ότι στις 16 Φεβρουαρίου!

Αν το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έρχεται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες είναι ασφαλές να επιστρέφει στην εργασία του στις 8 ημέρες, γιατί όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14;

Περιμένω επίσημη απάντηση…

loading...