Εφιάλτης για τους διεθνιστές: Έτσι μπορεί να καταρρεύσει η «παγκόσμια ειρήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν για πρώτη φορά πλάνα από την θανατηφόρα συνοριακή σύγκρουση μεταξύ των στρατευμάτων της Κίνας και της Ινδίας στην αμφισβητούμενη περιοχή των Δυτικών Ιμαλαίων τον περασμένο Ιούνιο του 2020.

Το συμβάν άφησε νεκρούς τέσσερις Κινέζους και 20 Ινδούς στρατιώτες! Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και δείχνουν πως από μικρή αιτία μπορεί πράγματι να προκληθεί ανεξέλεγκτη σύγκρουση, καθώς μιλάμε για υπερδυνάμεις. Αν συμβεί αυτό τότε η «παγκόσμια ειρήνη» θα καταρρεύσει και άρα τα όποια σχέδια διεθνιστικής κυριαρχίας.

Τα βίντεο ήρθαν στην δημοσιότητα, την ώρα που ξαναφουντώνει η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ στην Συρία, μετά των χτύπημα των Αμερικανών 

Πλάνα από το περιστατικό, μεταξύ Ινδίας και Κίνας, δείχνουν μια τεράστια δύναμη ινδικών στρατευμάτων να προχωρούν ενάντια σε μια σημαντικά μικρότερη κινεζική μονάδα ενώ διασχίζουν ένα ορεινό ποτάμι.

Πολλοί από τους Ινδούς στρατιώτες ήταν εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες. Μία ομάδα Κινέζων στρατιωτών έσπευσε να βοηθήσει τους συντρόφους της.

Υπάρχει μία διμερής συμφωνία, η οποία εμποδίζει τα στρατεύματα από τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν όπλα στα de facto σύνορα, επίσημα γνωστά ως Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου (LAC).

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί από την μία στιγμή στην άλλη. Άλλωστε ρόλο στις εξελίξεις παίζει και ο αστάθμητος παράγοντας των ανθρώπων που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά.

Οι σχέσεις των δύο χωρών από τον περασμένο Ιούνιο είναι πολύ τεταμένες.

Έκτοτε στρατεύματα και των δύο χωρών προσπάθησαν να εγκατασταθούν στα βουνά του Καρακοράμ, έχοντας κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων που είναι γνωστά ως Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου, ή LAC.

Η συνοριακή αυτή γραμμή διαχωρίζει τα κινέζικα και ινδικά εδάφη από το Λαντάχ στα δυτικά προς την ανατολική πολιτεία της Ινδίας, Αρουνατσάλ Πραντές, την οποία διεκδικεί η Κίνα στο σύνολό της.

loading...