Από την Σκύλλα των Τραπεζών στην Χάρυβδη των Κυβερνήσεων!!!

Η πίεση που δεχόμαστε όλοι από τις τράπεζες, μέσω των όποιων διαύλων έχουν επιστρατευτεί γι’ αυτό, δηλαδή εισπρακτικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, διαχειριστές κλπ, είναι απόρροια της απόλυτης και πλήρους στήριξης των τραπεζιτών από τον άλλο θεσμό, -το ΚΡΑΤΟΣ- και τους διαχειριστές του, δηλαδή τον Νομοθέτη / βουλευτές που μέχρι «ΑΣΥΛΙΑ» ψήφισαν για να καλύψουν τις παρανομίες τους !!!
Ας έρθουμε λοιπόν σε κάποια παραδείγματα:
#1 – Μέλος της Υπέρβασης, η Χ.Μ. το 2020 τέλη Φεβρουαρίου που έληγε η χρεωστική της κάρτα πήγε στο κατάστημα στο νησί και κατέθεσε αίτημα για να της εκδώσουν νέα χρεωστική. Κι ενώ η υπάλληλος προχώρησε στη σύνταξη του αιτήματος, όταν την είδε ο Διευθυντής και ρώτησε την υπάλληλο «τι θέλει η Χ.Μ.» η απάντησή του ήταν: «δεν πρόκειται να γίνει καμία ανανέωση»! Ποιος ήταν ο λόγος; Επειδή η Χ.Μ. είναι στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ και επειδή είχε αμφισβητήσει την οφειλή της κατά κεφάλαιο και τόκους με το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικής Οφειλής, είχε ζητήσει στοιχεία του δανείου κλπ. Απλά τους είχε πει στα ίσια: «Δεν αναγνωρίζω την οφειλή, δώστε μου στοιχεία για να εξετάσω πόσα μου έχετε φάει»! Η Χ.Μ. προχώρησε με την Τζένη Στάμου σε Εξώδικη Διαμαρτυρία – Καταγγελία και με δεδομένο μάλιστα ότι στις 15/3/2020 ξεκίνησε ο 1ος εγκλεισμός (lockdown) και η κάρτα ήταν αναμφίβολα απαραίτητη για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ο Διευθυντής λοιπόν ήθελε την Χ.Μ. εν μέσω εγκλεισμού χωρίς «χρεωστική κάρτα» γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι ….μάγκας και πως ό,τι λέει γίνεται. Ήθελε να αποδείξει πως δεν πρέπει να παίζει ο κόσμος με τις τράπεζες, γιατί δεν τους παίρνει !!! Αυτό ήταν το μήνυμα. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η κάρτα παρελήφθη και ο Διευθυντής ακόμη μουρμουράει ότι δεν έγινε αυτό που ήθελε… Μικρόψυχο, ηλίθιο, ξεφτιλισμένο ανθρωπάκι.
# 2 – Mέλος μας, ο Χ.Μ. του επιδόθηκε Δ.Π. (διαταγή πληρωμής) από το Πρωτοδικείο Σπάρτης. Εκδικάζεται η ανακοπή και απορρίπτεται. Τηλεφωνεί και ρωτά: Τι κάνουμε τώρα; Tου απαντώ, «αν χαθεί μια μάχη, αυτό δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο». Προχωράμε με κατάθεση εφέσεως στην πρωτόδικη απορριπτική απόφαση της ανακοπής της Διαταγής Πληρωμής! Στο μεταξύ η τράπεζα επιδίδει Κατασχετήρια Έκθεση – γίνεται ανακοπή και εκ νέου απορρίπτετα … Παράλληλα η διευθύντρια της τραπέζης, η συμβολαιογράφος (που είναι σύζυγος δικηγόρου της εν λόγω τραπέζης) διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι: «Τα βλέπετε; Αν δεν κάνετε ό,τι σας λέμε αυτά θα πάθετε»! Υπόψιν ότι η απαίτηση της τράπεζας αφορά ενυπόθηκο δάνειο 200.000 + €.
Εν τέλει το Εφετείο Ναυπλίου εκδίδει ακυρωτική απόφαση για την Διαταγή Πληρωμής οπότε και έρχονται τα πάνω κάτω και επιστρέφεται το ακίνητο στον δανειολήπτη.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/02/news-24022021.html
ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://ypervasitv.gr/blog/

loading...