Αυτή είναι η πραγματικότητα

 Μια γυναίκα 44 χρόνων από την Πάτρα έφυγε απ τη ζωή αφού κόλλησε covid ΜΕΣΑ στο νοσοκομείο οπου νοσηλευόταν.

Έπασχε από μια μορφή λευχαιμίας που όμως ήταν υπό έλεγχο και επουδενι δεν θα μπορούσε να της στοιχίσει τη ζωή από μόνη της.

Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ, λόγω ασθενούς ανοσοποιητικου θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης άλλαξε τρεις φορές θαλάμους και κατέληξε να νοσηλευεται σε έναν  με άλλους τρεις.

Το πρόβλημα επίσης ήταν ότι ενώ τα ύποπτα και επιβεβαιωμενα  περιστατικά θα έπρεπε να απομονωνονται σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας μπαινοβγαιναν στους θαλάμους φροντίζοντας να διασπειρουν τον ιό.

Το πρόβλημα γενικά ήταν και παραμένει η κυβερνητική κοροϊδία σε σχέση με την ανύπαρκτη ενίσχυση του συστήματος υγείας που με μπαλώματα και σπασμωδικες κινήσεις έχει αφήσει πολίτες και υγειονομικους στο έλεος της συμπαντικης τυχαιότητας.

Και επειδή οι νεκροί της κρίσης δεν είναι ούτε στατιστικές μονάδες, ούτε δεδομένα σε καμπύλες, ούτε νούμερα, ούτε σημεία στον χάρτη της διασποράς  παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε η γυναίκα με τον πρώην σύζυγο της όταν κατάλαβε ότι το τέλος πλησίαζε μήπως και κάποια στιγμή ακουστεί η λέξη συγγνώμη από τα χείλη των υπευθύνων..

loading...