Translate the article and read it to your Language

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ... ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΙΛΙΑΔΑ.<Τη μάνητα, θεά, τραγουδά μας του ξακουστού Αχιλλέα,

ανάθεμα τη, πίκρες που 'δωκε στους Αχαιούς περίσσιες

και πλήθος αντρειωμένες έστειλε ψυχές στον Άδη κάτω

παλικαριών, στους σκύλους ρίχνοντας να φάνε τα κορμιά τους

και στα όρνια ολούθε>.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ, ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ,

ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΙΝ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ,ΑΛΛΑ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ;

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; 

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΠΠΟΤΗ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ Η ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ.

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ:

«ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ...».

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΘΑΣΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΑΜΑΣΕΙ.

ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΞΥ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΛΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Ν΄ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΑΠ΄ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΜΗΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

 (ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ Η ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ).

ΟΥΤΕ ΑΠ΄ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΠΡΟΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΟΥΣΑΝ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ,Η ΜΗΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ;

ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΑ Η ΖΩΗ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΝ Ο ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ.

Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΑΜΕΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΒΡΗΣΙΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠ΄ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΑΝ Η ΣΥΝΕΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΣΕ (ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΑ). 

Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ. 

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΠΠΟΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ.

ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΩ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΑΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ;

ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ. 

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ.

ΚΑΘΕ ΗΡΩΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ. 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ. 

Ο ΗΡΩΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΟΡΘΙΟΣ.

 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Μ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.

 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΟΠΛΟΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠ΄ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΤΟΥ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ.

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΟΡΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ. 

Ο ΗΡΩΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ (ΑΦΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΘΕΪΚΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ.

Η ΜΑΧΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

AΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΙΑΣ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. 

(ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΚΑΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ). 

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .

ΕΚΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ..

ΚΑΘΩΣ Η ΕΛΕΝΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ -ΙΠΠΟΤΗ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΕΡΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ) ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Η ΘΕΤΙΔΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΝΗΣΙ ΣΤΑ ΗΛΙΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ,ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :