Δεν έχει νόημα να γράφω πια. Ίσως ανήκω σε μια άλλη γενιά

Αυτά που γίνονται σήμερα θα οδηγούσαν σε άλλες εποχές σε σφοδρότατη αντίδραση των πολιτών, πτώσεις κυβερνήσεων, έντονη αναταραχή και διαβουλεύσεις στο πολιτικό σύστημα.

Οι δημοκρατικές ελευθερίες που χάθηκαν το 2020 δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο. Τουλάχιστον σε δημοκρατίες. Οι ελευθερίες που θα χαθούν το 2021 και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε έναν κόσμο που θυμίζει την σύγχρονη Κίνα. Ίσως πιο light ίσως και όχι.

Διάβαζα για το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία με την αποκάλυψη 200 email μέσω των οποίων η γερμανική κυβέρνηση «πίεσε» (κάποιοι ομιλούν για «πλήρωσε») τα ινστιτούτα όπως το Robert Koch (κάτι σαν το CDC), πανεπιστήμια και μεμονωμένους επιστήμονες για να παρουσιάσουν πλασματικά στοιχεία μέσω των οποίων θα μπορούσε να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη τα lockdowns, τα παντελώς αντισυνταγματικά μέτρα και την απώλεια θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το σκάνδαλο το έφερε στο φως της δημοσιότητας η Welt.

Χθες παρακολουθούσα νέα για την κοινότητα των ατμιστών. Διέρρευσε το προσχέδιο του TPD3 (Tobacco Products Directive) μέσω του οποίου η ευρωπαϊκή συμμορία θα ενταφιάσει το άτμισμα στις 27 αποικίες της οδηγώντας τους πολίτες ξανά στο κάπνισμα, τον καρκίνο του πνεύμονα και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Την ίδια στιγμή τα λόμπι επιτίθενται στην Αγγλία, μια από τις λίγες χώρες που πουλάει πια συσκευές ατμίσματος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει τους πολίτες της να απαλλαγούν από τη θανατηφόρα συνήθεια. Ο Μπόρις Τζόνσον διέλυσε την PHE (Public Health England). Το σημαιοφόρο του πλανήτη σε ότι αφορά τις δραματικές ωφέλειες από τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα. Η αιτιολογία του είναι «δεν τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση του Κορονοϊού». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Την ίδια στιγμή το Royal College of Physicians (ιδρύθηκε το 1518 και έχει 36.000 μέλη) αναθεωρεί τη μελέτη του για το άτμισμα και ανακοινώνει ότι δεν είναι τελικά 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα αλλά 97% ασφαλέστερο από το κάπνισμα.

Η Αμερική έπεσε σε ότι αφορά το άτμισμα. Τέλος. Χωρίς καμία επιστημονική βάση. Τα τσιγάρα συνεχίζουν να πωλούνται κάθε 100 μέτρα σε ποικίλα καταστήματα.

Γιατί αναφέρω το άτμισμα. Διότι το παρακολουθώ πολύ πριν τον Κορονοϊό. Αποτέλεσε μια πρόβα τζενεράλε. Οι αντιδράσεις στον παραλογισμό ήταν ελάχιστες. Συνεχίζουν να είναι.

Ανήκω σε μια άλλη γενιά ίσως
Το σκάνδαλο που έφερε η Welt στο προσκήνιο σε εποχές Helmut Kohl θα οδηγούσε σε χάος. Εκατομμύρια πολιτών στο δρόμο, πτώση της κυβέρνησης και πολιτικό μπάχαλο. Οι εφημερίδες θα έγραφαν για το σκάνδαλο για μήνες. Η αντιπολίτευση θα έσκιζε τα ιμάτιά της. Θα ακολουθούσε μια «δίκη του αιώνα». Στερήθηκαν κοντά 84.000.000 πολιτών τα θεμελιώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα και διαλύθηκε το 60% της οικονομίας της χώρας. Θα γινόταν σφαγή.

Τα ίδια θα γινόταν και Ελλάδα. Έζησα άλλες εποχές στην πατρίδα μου. Εποχές στις οποίες για θέματα πολύ μικρότερης σημασίας παρέλυε η χώρα. Αυτά τα οποία κάνει σήμερα ο Μητσοτάκης και αυτά που σκοπεύει να κάνει θα προκαλούσαν κοινωνικό χάος. Θα έπρεπε να μετακομίσει για το υπόλοιπο του βίου του σε άλλη χώρα. Θα τον κυνηγούσαν οι πολίτες. Μετά από ένα μάτσο μνημόνια ο κόσμος δεν αντιδρά πια. Για τίποτα. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν γράψεις ένα άρθρο που εναντιώνεται στις ανοησίες των ΜΜΕ και του τραγελαφικού τσίρκου που λέγεται ελληνική κυβέρνηση στην πέφτουν ορδές καθυστερημένων που θεωρούν ότι δεν ανήκουν στην πλέμπα ενώ οι πιο πλεμπαίοι όλων. Είναι οι «υπεράνω», οι «επιστήμονες». Ενώ στην πραγματικότητα είναι κατσικογάμηδες που κατέβηκαν πριν 20-30 χρόνια από τα βουνά για να μεταναστεύσουν στις πόλεις.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία. Οι στρατιές παχύσαρκων αλκοολικών και τα τάγματα των Soy-Boys επαινούν την κυβέρνηση για τα lockdowns, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα πιστοποιητικά που πρέπει να δείχνεις στον ταβερνιάρη της γειτονιάς σου για να φας μια μερίδα μπράτβουρστ.

Ανήκω σε μια άλλη γενιά. Τα χρόνια περνούν και ο κόσμος μας αλλάζει. Την δημοκρατία πρέπει να την αξίζεις. Θέλει δουλειά και κόπο. Χάθηκαν ζωές για να μπορούμε να καθόμαστε στο Netflix, να παίζουμε παιχνίδια και να μετατραπούμε σε δίποδες αλκοολικές φώκιες. Η δημοκρατία στηρίζεται στη συλλογικότητα. Στην άποψη των πολιτών, στις συλλογικές απαιτήσεις και αντιδράσεις. Δεν μπορεί το 2% των πολιτών να φωνάζει και το 98% να κλάνει ασύστολα γιατί κατανάλωσε 3 πίτσες με καυτερή στον καναπέ. Χάνεται η δημοκρατία όταν δεν την αξίζεις.

Αλήθεια τι κάθομαι και γράφω άρθρα σαν αυτό
Για να τα διαβάσουν 50-100 άνθρωποι; Πολίτες οι οποίοι είναι ήδη ενημερωμένοι, γνωρίζουν και με τον τρόπο τους αντιδρούν; Αυτοί δεν χρειάζονται τα άρθρα μου.

Το ημερολόγιό μου το γράφω σε χαρτί. Έδωσα 20€ για ένα ημερολόγιο, ποσό που δεν έχω δώσει ποτέ. Ένα ημερολόγιο έκανε 5-10€ στη Γερμανία. Τα πουλούσαν στα σούπερ-μάρκετ. Μετά το Γενάρη ουσιαστικά στα χάριζαν. Δεν έβρισκα λόγω της κωλοκορόνας και πήγα σε ένα essential-βιβλιοπωλείο που τα πωλούσε με αντίτιμο ένα νεφρό.

Εκεί θα γράφω τις σκέψεις και τις σημειώσεις μου. Ξήλωσα και ένα domain σήμερα για μια επιχειρηματική ιδέα που είχα. Ήταν πολύ καλή ιδέα αλλά στην κατάσταση που είναι και θα είναι η διεθνής οικονομία δεν έχει κανένα νόημα ούτε καν να προσπαθήσω.

Δεν θα κλείσω τη σελίδα. Αντιθέτως ανανέωσα το κύριο domain για άλλα δυο χρόνια. Θα το έχω για όταν νιώσω την ανάγκη να γράψω. Έκανα απίστευτη δουλειά για να γράψω το CMS. Δουλειά την οποία δεν πετάω στα σκουπίδια.

Ανήκω σε μια άλλη γενιά και πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό. Θα πρέπει να ετοιμαστώ να ζήσω σε έναν κόσμο χωρίς στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, με υποχρεωτικές λίστες εμβολίων, με πιστοποιητικά που πρέπει να δείχνω στον κάθε μαλάκα, με απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, με lockdowns για θέματα που δεν άπτονται μόνο πανδημιών, με 2-3 μάσκες χωρίς κάποια επιστημονική βάση και ένα τσιγάρο να κρέμεται και να βρωμάει από τα χείλη μου.

Άντε να εξηγήσω αυτό τον κόσμο στην 11χρονη κόρη μου.

Tom

https://tomsnews.io/post/2375

loading...