Όλη η Ελλάδα σε μια φωτογραφία

Τίποτα δεν αποτυπώνει καλύτερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα από την παρακάτω φωτογραφία:

Ο πρωθυπουργός αφού κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική μετά τις 6 το απόγευμα, εξέδραμε το Σαββατοκύριακο στην Ικαρία για να …ελέγξει την πορεία των εμβολιασμών τις -κατά σύμπτωση- αίθριες τούτες ημέρες. Οι κοινοί θνητοί μπορούν μόνο να βγουν στο μπαλκόνι τους.

Η ατομική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει στα επίπεδα εκείνης της Κυριακής που αποφάσισε να πάει στην Πάρνηθα για ποδήλατο και μοτοκρος. Για τους κοινούς θνητούς φαίνεται να ισχύει ωστόσο η σημερινή διευκρίνηση του αν. υπουργού Παπαθανάση ότι ο κωδικός 6 ισχύει μόνο για μετακίνηση εντός του Δήμου κατοικίας. 

Στην Ικαρία, μαζί με την κουστωδία του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συμμετάσχει σε δεξίωση στη βεράντα του τοπικού βουλευτή. Οι παριστάμενοι τρώνε και πίνουν, χωρίς μάσκες, αποστάσεις, αιδώ και ντροπή. Τα πρόστιμα είναι μόνο για τους πιτσιρικάδες που κάθονται στα παγκάκια της πλατείας, τον παππού που φόρεσε στραβά τη μάσκα του ή όποιον αποφασίσει να βρεθεί με φίλους, έστω και υποπολλαπλάσιους στον αριθμό από τους φίλους με τους οποίους τρωγοπίνει ο Κυριάκος. 

Οι δε ασφαλίτες κάθονται κι αυτοί αγεληδόν κάτω από το αρχοντικό, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, διασφαλίζοντας ότι η ηγεσία του τόπου θα παραβιάζει ανενόχλητη κανόνες, λογικές και πρωτόκολλα.

Η φωτογραφία τα λέει όλα: Η κοινωνική μούργα θα στοιβάζεται σε χώρους δουλειάς και μέσα μεταφοράς όσο δουλεύει, θα απαγορεύεται ωστόσο να βγει μετά τις 18.00, οι ιδιοκτήτες της χώρες θα κάνουν ό,τι θέλουν κατά παράβαση όσων ισχύουν για τους κοινούς θνητούς, και η αστυνομία θα αποδεικνύει ότι η τήρηση των νόμων είναι απλώς όπλο των λίγων ενάντια στους πολλούς.

loading...