Βορίδης για απεργία πείνας Κουφοντίνα: «Δική του επιλογή, κανείς δεν τον υποχρέωσε»

 Τι είπε ο υπουργός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην διπλή απεργία που διεξάγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αλλά και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στην απεργία πείνας και δίψας που πραγματοποιεί εδώ και αρκετές ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση είναι επιλογή του ίδιου του κρατούμενου.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση σε κανένα κρατούμενο και δεν υπάρχει καμία παρατυπία στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Επίσης, εξήγησε πως με την επανασύσταση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, ο Δ. Κουφοντίνας έπρεπε να μεταφερθεί στον Δομοκό, ενώ έκανε λόγο για πέπλο «ψευδοδικαιωματισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η απεργία πείνας και δίψας που κάνει ο Κουφοντίνας, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, είναι δική του επιλογή επειδή αποφάσισε ότι δεν του αρέσει να εκτίσει την ποινή του εκεί που ορίζει ο νόμος, όμως το Κράτος θα συνεχίζει να παράσχει τα μέσα για την φροντίδα της υγείας του κρατούμενου.

«Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του ιδίου του κρατουμένου. Αυτός επιλέγει την απεργία πείνας. Δεν τον έχει υποχρεώσει κανείς σε αυτό. Αυτό είναι δική του επιλογή. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο ζητάει είναι μια ειδική μεταχείριση. Αντιλαμβάνεστε ότι ειδική μετακίνηση δεν μπορεί να υπάρξει για κανέναν κρατούμενο. Σε όλους τους κρατούμενους θα εφαρμόζεται ενιαίος εφαρμοστικός κώδικας και αυτό είναι η απάντησή μου», σημείωσε ο κ. Βορίδης. 

loading...