Κ.Μητσοτάκης: Εθνικά επιζήμιες οι «ακραίες» φωνές εντός της Ελλάδας που αρνούνται τον διάλογο με την Τουρκία

 Παρά τις απειλές Ερντογάν για αποχώρηση από το δεύτερο γύρο των διερευνητικών επαφών με ευθεία και σκληρή γλωσσά κατά της Ελλάδας μιλώντας περί «τρελών Τούρκων», ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτέθηκε όχι κατά της Τουρκίας, αλλά κατά των «ακραίων» όπως τις αποκάλεσε φωνών εντός της Ελλάδας και οι οποίες αρνούνται τον διάλογο με την Τουρκία ως «εθνικά επιζήμιες»!

Ο Κ.Μητσοτάκης  μιλώντας απόψε στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων μίλησε για την ανάγκη να αντιπαλεύονται οι «ακραίες φωνές» εντός της Ελλάδας που αρνούνται το διάλογο με την Τουρκία, ως εθνικά επιζήμιες για τη χώρα.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει με το βλέμμα και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου πως «θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία με καλή διάθεση χωρίς να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας είναι ισχυρότατη» και συμπλήρωσε:

«Μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και ενίοτε και στο εσωτερικό της χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες που οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις που δεν θέλουμε και δεν θεωρούμε ότι είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Γενικά όσοι αρνούνται, τις μάσκες, τα εμβόλια, τα lockdown και τώρα τον διάλογο με την Τουρκία είναι μάλλον εθνικά επιζήμιοι κατά Κ.Μητσοτάκη.

loading...