Λένε, ότι η πιο βαθιά νύχτα είναι λίγο πριν το χάραμα! Ο δε Πλάτων αλλά και οι Στωικοί φιλοσόφοι πίστευαν, ότι, εάν δεν υπήρχε το σκοτάδι, τότε…ουδόλως θα έλαμπε το φως! (Στωικά εναντιωματα). Οι ανωτέρω φιλοσοφικές προσεγγίσεις έχουν επαληθευτεί ουκ ολίγες φορές, μέσα από την ιστορία του Ελληνισμού. Ας μεταφερθούμε νοερά στα μέσα του 18ου αιώνα. Πρόκειται, ίσως για την πιο δύσκολη περίοδο του σκλαβωμένου Ελληνικού έθνους, υπό τα δεσμά του Οθωμανικού ζυγού. Οι Βενετοί μας έχουν προδώσει, οι Ρώσοι μας έχουν ξεχάσει, ενώ δεκάδες επαναστατικά κινήματα έχουν αποτύχει, κατά το παρελθόν. Τότε όμως…φύεται μια όαση! Μια ενσαρκωμένη όαση αδάμαστου σθένους κι εθνικού μεγαλείου, που ακούει στο όνομα Κοσμάς ο Αιτωλός. Αυτή η θεόσταλτη οντότητα αφυπνίζει τους ραγιάδες και τους μεταλαμπαδεύει το πνεύμα και τις αξίες του Ελληνισμού. Ουσιαστικά, ο Πατροκοσμάς εμπλουτίζει αλλά και μετουσιώνει σε πράξη τα κηρύγματα του σοφολογιοτατου Ηλία Μηνιάτη, οποίος έζησε λίγα χρόνια πριν. 

Ο Άγιος Κοσμάς δεν αφυπνιζε μόνο αλλά ταυτοχρόνως συνεβουλευε τους Έλληνες για το πώς ο Ελληνισμός θα γιγαντωθεί και θα μακροημερευσει, μετά την απελευθέρωση του. «Μην ξεχάσετε ποτέ την γλώσσα σας και την πίστη σε πατρίδα και Ιησού Χριστό! Αυτά είναι η ίδια σας η ψυχή. Αν τα χάσετε σβηστηκατε από τον χάρτη. Χωρίς φαγητό επιβιώνετε. Δίχως αυτά ποτέ!». Κάποια χρόνια αργότερα, ο Γέρος του Μωριά θα επαναλάβει τα άγια αυτά λόγια στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα, κατά την ομιλία του στην Πνύκα, στο Βασιλικό Λύκειο Αθηνών. Επιπροσθέτως, στην εν λόγω ομιλία, ο Κολοκοτρώνης εξήγησε, ότι ο απελευθερωτικός αγώνας ήταν εθνικός και…ουχί ταξικός! «Καναμε, ότι κάναμε για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία! Για την συνέχεια του έθνους των Ελλήνων!». Τάδε εφη η πιο ηρωική μορφή του νεότερου Ελληνισμού με τις ρήσεις του να αποτελούν μαχαιριές για τους απανταχού διεθνιστές! Για όλους αυτούς, οι οποίοι απεχθάνονται τον…νατιβισμο, προάγοντας το μπασταρδεμα των εθνών, των φυλών και των πολιτισμών! Τουτέστιν, για την σημερινή…Ελληνική κομματοκρατια!

Θέλετε απόδειξη, ότι η Επανάσταση του 21 ήταν εθνοαπελευθερωτικη και ουδόλως ταξική, αποβλέποντας, τρόπων τινά, σε συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως ήταν για παράδειγμα η Αμερικανική;; Η πιο τρανή απόδειξη είναι, ότι ο αγώνας της Επανάστασης ένωσε σαν μια γροθιά ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφανείας και κοινωνικής θέσης. Όλοι μαζί πολέμησαν, Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης μαζί με την Μπουμπουλίνα και την Μαντώ Μαυρογένους! Πλούσιοι και πένητες πολεμούσαν σαν λιοντάρια και θυσίαζαν τα πάντα για την πατρίδα και την ελευθερία! Δεν πολέμησαν όμως για να σκλαβωθουν οι απόγονοι τους με…υπουργικές αποφάσεις, κάποιων φλωρων- απατριδων με γραβάτα, οι οποίοι με την σειρά τους υπακούουν σε μια νομενκλατούρα χαρτογιακαδων-γραφειοκρατων των…Βρυξελλών!! Οι οποίοι λένε στους λαούς πώς θα κυβερνηθουν! Διότι εκμεταλλεύονται την αμορφωσια, την απαιδεία , την δειλία και τον φόβο τους!

Όπως τω καιρώ εκείνω του Πατροκοσμά, έτσι και σήμερα βρισκόμαστε σε μία από τις σκοτεινότερες εποχές του Ελληνισμού. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά είναι, ότι σε λίγο θα ξημερώσει! ΜΟΝΟΝ όμως, εάν φερθούμε έξυπνα και λογικά. Ουδέναν από μηχανής Θεό, θα πρέπει να περιμένουμε! Διότι, εκτός των άλλων, ίσως να μην υπάρχει κι Ευρυπίδης για να τον δημιουργήσει…

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

loading...