ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΣΕΣΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ

Tης Λέττας Καλαμαρά – 

Με το τουρκικό “ΤΣΕΣΜΕ” αρόδου κάπου στο γαλάζιο Αιγαίο κατά σύμπτωση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καλείται, ευρισκόμενος στο εξωτικό και χωρίς μάσκες Ντουμπάι, να επιλέξει αυτούς που θέλει να πολεμήσει μαζί ως νέα στρατιωτική ηγεσία την επόμενη εβδομάδα. Καλείται να επιλέξει τον πυρήνα του Έθνους που θα ορίσει τη μοίρα μας, τα πρόσωπα και καθήκοντα της ανωτάτης ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Στρατηγός Φλώρος και οι Αρχηγοί Στρατού Λαλούσης, Ναυτικού Πετράκης και Αεροπορίας Μπλιούμης θεωρητικά καλούνται να επιλέξουν μόνοι τους εκείνους που θα πολεμήσουν. «Εμείς θα διαλέξουμε με ποιους να πολεμήσουμε, αν χρειαστεί. Δεν θα δεχθώ καμία επέμβαση, ούτε κομματική ούτε τίποτε άλλο», ξεκαθάρισε ο κ. Φλώρος πρόσφατα. Όμως το ενδιαφέρον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι ενεργό, χωρίς κομματική ταυτότητα φυσικά σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα. Κάθε ευαίσθητη τοποθέτηση δεν μπορεί παρά να φέρει και την υπογραφή του. Όχι όπως τότε που το ουίσκι έρεε άφθονο μαζί με τις εντολές μίας συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας προς τη στρατιωτική.

Τα δημοσιεύματα φέρουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη στην Αυτού Εξοχότητα ΠτΔ, συνταξιδιώτη στο Ντουμπάι μέρες που είναι με τον Στρατηγό Φλώρο να έχει δηλώσει τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο και με διαρροές σε μέσα ενημέρωσης που έχει επιλέξει να μιλάει, το έντονο ενδιαφέρον του όλα να γίνουν γρήγορα λίγο πιο δεξιά λίγο πιο αριστερά σε τόπο και χρόνο και όπως πρέπει για τη διευκόλυνση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και την οικογενειακή ηρεμία των όλων, που τα γνωρίζει μάλλον καλύτερα από τον Αρχηγό.

Αυτά είναι γνωστά και κάθε χρόνο γίνονται, η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραδοσιακά μιλά για αναξιοκρατικές κρίσεις-τοποθετήσεις, τα golden boys πάντα παραμένουν ανέπαφα να βάφουν το μαλλί τους, να καταλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις και να παραμένουν ωτακουστές σε συμβούλια. Πάντα κάποιος μπαίνει στο συμβούλιο που το βράδυ πίνει ένα ευλογημένο ποτηράκι εκεί που πιο πέρα μπορεί να ακούς νεανικές φωνές και παλληκάρια και τσολιάδες να λυσσομανούν. Χώρος δεν υπάρχει πολύς για τους αναποφάσιστους και επικίνδυνος καθείς ρομαντικός που δεν καταλαβαίνει πώς γίνονται οι “business as usual”. Όποιος δεν ενδιαφέρεται για ένα διορισμό θυγατέρας, για ένα δάνειο φιλικό, για μία βίλα με θέα στη θάλασσα χτισμένη νύχτα, για λίγη ηδονή στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτό που φέτος διαφέρει με το “Tsesme” εκεί που το “Αβέρωφ” κάποτε αποτελούσε τον τρόμο των Οθωμανών είναι το ζωηρό ενδιαφέρον της συμμάχου Τουρκίας και της ΜΙΤ να διεξαχθούν όλα ομαλά και για το τουρκικό εθνικό συμφέρον παράλληλα. Να βρεθούν οι κατάλληλοι ένστολοι στις κατάλληλες θέσεις χωρίς κανείς να αντιληφθεί κάτι μεμπτό. Απόλυτα φυσιολογικό και αυτό το ενδιαφέρον. Μην βρει μπροστά της κανέναν που βλέπει το Αιγαίο μόνο μπλε και χαλάσει η δουλειά. Μην υπερθερμανθεί το επεισόδιο παραπάνω από όσο πρέπει.

Κανείς φυσικά Έλληνας δεν συνεργάζεται με τον διεκδικητή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου άμεσα. Πολλοί όμως έχουν φίλους ελληνόφωνους με ή χωρίς ράσα που το βράδυ πάντα μεριμνούν για τους καλούς τους φίλους πατριώτες. Ποιος να ξεχάσει τον Έλληνα “Γκιουλέν”, βασανιστή της ΕΣΑ που ξεπροβόδιζε από το πολυτελές αυτοκίνητο του Αρχηγού-golden boy στο πρόσφατο παρελθόν. Ποιος να ξεχάσει το Λεωνίδα που είναι και Εφιάλτης μαζί και ποτέ δεν χάνει. Αμέτρητοι οι υπηρέτες που δεν είδαν, δεν γνώριζαν, δεν άκουσαν για μία δοτή θέση στα αστέρια εξουσίας.

Αυτά ήταν κάποτε, όταν η Ελλάδα δεν διακρινόταν στη Συμμαχία, εντός και εκτός τειχών, όταν οι άριστοι δεν είχαν καλή χημεία, όταν τα σκάφη ήταν μακέτες και οι κορδέλες κόβονταν χωρίς αιδώ από Υπουργούς με κακή φήμη. Τώρα, όλα καλά. Τώρα, ο ειδικός πόλεμος είναι δικός μας και ο υβριδικός της όμορου χώρας φανερός. Εξάλλου, η Παναγιά η Σουμελά μας προστατεύει όλους και ελληνική σφαίρα στην οικουμένη δεν έχει ακουστεί, δεκαετίες τώρα που χάνεται η Ελλάδα.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Υπουργό για το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση των αρίστων, σε αντίθεση με την Υπουργό του Κ.Μητσοτάκη κα Μενδώνη, για τη γρήγορη τακτοποίηση των θεμάτων των οικογενειών, για το μέλλον των παιδιών μας, για την Ελλάδα ολάκερη. Μαζί και η Ανωτάτη Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μας, η εξοχοτάτη.

“Αποστολή εξετελέσθη”. Ας δούμε και τα αποτελέσματα από εβδομάδα, Στρατηγέ Φλώρε, για φίλους και εχθρούς με ονοματεπώνυμο, μήπως και πέσουν οι μάσκες επιτέλους και ελευθερωθεί η πατρίς.

loading...