Τι σκαρώνει στην πραγματικότητα ο Bill Gates-Νέα “φάμπρικα” με το “Τέλος του Κόσμου”

 Η βασική ιδέα του νέου βιβλίου του Γκέιτς είναι ότι ο πλανήτης κατευθύνεται σε μια σημαντική κλιματολογική καταστροφή που θα αποτελειώσει το ανθρώπινο είδος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για τους πραγματικούς σκοπούς του πολυεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς έδωσε ο Robert Wenzel σε άρθρο του για το economicpolicyjournal.com.

Το άρθρο αναφέρει πως ο Μπιλ Γκέιτς κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο, με θέμα: “Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος: Οι λύσεις που έχουμε και οι καινοτομίες που χρειαζόμαστε”.

Η βασική ιδέα του βιβλίου είναι ότι ο πλανήτης κατευθύνεται σε μια σημαντική κλιματολογική καταστροφή που θα αποτελειώσει το ανθρώπινο είδος.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο όμως το βιβλίο του Γκέιτς θα έπρεπε πραγματικά να ονομάζεται «Πώς σκοπεύω να κάνω ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια, κάνοντας τις κυβερνήσεις να χρηματοδοτήσουν κάθε τρελό πρόγραμμα που έχω επενδύσει».

Ο Γκέιτς στη σελίδα του στο LinkedIn αναφέρει μονάχα το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Στην πραγματικότητα, διευθύνει τεράστιες επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Έχει επενδύσει ακόμη και σε μια εταιρεία που προσπαθεί να παράγει εργαστηριακό «μητρικό» γάλα. Τώρα είναι ο ιδιοκτήτης περισσότερων καλλιεργήσιμων εκτάσεων από οποιονδήποτε άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Αναμφίβολα το σχέδιο είναι να μετατρέψει τη γη σε παραγωγή καλλιεργειών που θα είναι τα συστατικά των ψεύτικων χάμπουργκερ που λέει ότι πρέπει να υιοθετήσουν οι πλούσιες χώρες.

Δεδομένου ότι εκτελεί τις δραστηριότητές του ιδιωτικά, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε όλα όσα επενδύει, λέει ο οαρθρογράφος, αλλά φαίνεται ότι κάποια από όσα προωθεί είναι ορατά (μαζί με τις απαιτήσεις του για κυβερνητική δράση) και συνήθως συνδέονται με τεράστιες προσωπικές επενδύσεις που έκανε.

Ένας τομέας στον οποίο έχει τεράστιες επενδύσεις, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί αφού έχει φέρει πολλούς δισεκατομμυριούχους φίλους ως εταίρους, είναι ο τομέας της ενέργειας.

Ο ίδιος αναφέρεται και στην ενεργειακή του επιχείρηση, Breakthrough Energy, στο νέο του βιβλίο και αναφέρει πώς “έδεσε” τους δισεκατομμυριούχους φίλους του για να τον ακολουθήσουν, όλως περιέργως, λίγο πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού:

“Τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν από την έναρξη του συνεδρίου στο Παρίσι, έστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα σε πλούσιους γνωστούς μου, ελπίζοντας να τους πείσω να προωθήσουν χρηματοδότηση για να συμπληρώσουν τα νέα χρήματα της κυβέρνησης για έρευνα. Οι επενδύσεις τους θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμες – ενεργειακές ανακαλύψεις που μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να αναπτυχθούν – και θα ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους. Για να αποφύγω τις λακκούβες που αντιμετώπισαν οι επιχειρηματίες, δεσμεύτηκα να βοηθήσω στη δημιουργία μιας ομάδας εστίασης εμπειρογνωμόνων που θα τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στις πολυπλοκότητες της ενεργειακής βιομηχανίας. Ήμουν ενθουσιασμένος από την απάντηση. Ο πρώτος επενδυτής είπε ναι σε λιγότερο από 4 ώρες. Μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η διάσκεψη του Παρισιού δύο μήνες αργότερα, 26 άλλοι είχαν ενταχθεί και είχαμε ονομάσει την ομάδα, το Breakthrough Energy Coalition. Σήμερα, ο οργανισμός που είναι τώρα γνωστός ως Breakthrough Energy περιλαμβάνει φιλανθρωπικά προγράμματα, προσπάθειες υπεράσπισης και ιδιωτικά κεφάλαια που έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 40 εταιρείες με πολλά υποσχόμενες ιδέες” γράφει.

Σημειώστε ότι μιλάει σαφώς για επενδύσεις εδώ και όχι για μη κερδοσκοπικές δωρεές.

Λοιπόν, ποιος μπορεί να είναι σε αυτήν την ομάδα που ο Γκέιτς;

Η Breakthrough Energy αναφέρει τους επενδυτές της:

-ο Jeff Bezos, (ιδρυτής του Amazon και ιδιοκτήτης της The Washington Post)

-Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Alwaleed bin Talal

-ο Michael Bloomberg, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Bloomberg News

-ο Ρίτσαρντ Μπράνσον

-Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του Linked-In

-Ο Jack Ma του ομίλου Alibaba

…και άλλοι αρκετοί…

Παρεμπιπτόντως, η Breakthrough Energy έχει δέκα ανώτερους «υποστηρικτές της πολιτικής». Ναι, δέκα, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων που έχουν την βάση στην Ουάσινγκτον:

-Ο Allison Zelman, έχει εργαστεί σε τρεις προεδρικές θητείες, σε ανώτερους ρόλους στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και στις δύο προεδρικές εκστρατείες του Ομπάμα. Ίδρυσε την Ένωση Αποφοίτων Ομπάμα και ζει στην Ουάσινγκτον

-Ο Conor Hand, μεταξύ άλλων, έχει πορευτεί με τον Bernie Sanders το 2016 και την πρωτοβουλία Chan Zuckerberg.

-Ο Robin Millican ήταν ανώτερος σύμβουλος στρατηγικής στο Booz Allen Hamilton.

-Ο Abigail Regitsky, Senior Associate, Policy and Advocacy των Η.Π.Α., ήταν επαγγελματικό προσωπικό στην Επιτροπή Επιλογής του Σώματος για την Κλιματική Κρίση

-Η Cristina Shoffner, Associate, Policy and Advocacy των Η.Π.Α., εργάστηκε ως σύμβουλος πολιτικής της Γερουσιαστού των ΗΠΑ, Debbie Stabenow, διορίστηκε στο Συμβούλιο του Λευκού Οίκου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο όλα αυτά αποκαλύπτουν για τον Gates πως υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση επιρροής υψηλού επιπέδου που προωθεί το θέμα «Ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος» με μια ομάδα δισεκατομμυριούχων που υποστηρίζουν την επιχείρηση.

Στην συνέχεια καταθέτει στο άρθρο μια σειρά από εταιρείες που η Breakthrough Energy αποκάλυψε δημόσια ότι έχει επενδύσεις και όπως σχολιάζει αν “ρίξετε μια ματιά στην παραπάνω λίστα και πάλι, θα διαπιστώσετε πως ο Γκέιτς καλύπτει κάθε δυνατή γωνία κατά των ορυκτών καυσίμων”.

loading...