Φρεγάτες: Πρώτες τις Belharra έχει στην λίστα το Πολεμικό Ναυτικό

 Η Ελλάδα έθεσε ξεκάθαρα το θέμα ενδιάμεσης λύσης, δηλαδή των πλοίων που θα δοθούν στην Αθήνα μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες ελληνικές φρεγάτες

Πρόκειται για τις «Frégate de Défense et d’Intervention» τις οποίες το Π.Ν. αξιολογεί ως την καλύτερη πρόταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Η αξιολόγηση των προτάσεων κατατάσει δεύτερες τις αμερικανικές MMSC, τρίτες τις ολλανδικές Sigma 11515 ενώ ακολουθούν οι γερμανικές MEKO A200/300, όπως αναφέρει το sportime.gr.

Μάλιστα το Π.Ν., όπως σημειώνεται, στην αποστολή LoR για τις δύο πρώτες.

Δηλαδή θα δηλώσει ενδιαφέρον για την γαλλική και την αμερικανική πρόταση.

Βέβαια, ακόμα μπορούν να τα αλλάξουν όλα οι ΗΠΑ αναφορικά με τις τέσσερις νέες φρεγάτες που θέλει να αγοράσει η Ελλάδα, με κρυφό χαρτί των Αμερικανών να παραμένουν τα πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έθεσε ξεκάθαρα το θέμα ενδιάμεσης λύσης, δηλαδή των πλοίων που θα δοθούν στην Αθήνα μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες ελληνικές φρεγάτες.

Διακαής πόθος είναι τα σούπερ αμερικανικά πλοία Arleigh Burke, τα οποία όμως οι Αμερικανοί ναύαρχοι δεν θέλουν να αποδεσμεύσουν (σ.σ. δύο) από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι Ιταλοί αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στην Ελλάδα για τέσσερις φρεγάτες FREMM ενώ προσφέρουν και δύο πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν θετικά την πρόταση, αφού μπορούν να δέσουν το πρόγραμμα με τις αμερικανικές FREMM (FFG-X),ενώ τα πλοία μπορούν να κατασκευαστούν σε αμερικανικών συμφερόντων ναυπηγεία στην Ελλάδα.

loading...