Θάνατος 23χρονου στην Κεφαλονιά: Τον απειλούσαν με απαγορευμένες φωτογραφίες από τον Έβρο

 Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου έδωσε τέλος στη ζωή του, οδηγώντας το αυτοκίνητό του σε γκρεμό του Ληξουρίου.

Στην κηδεία του Κυριακού το απόγευμα της Δευτέρας το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την γαλανόλευκη σημαία, ο πόνος βουβός και ένα μεγάλο «γιατί» στο στόμα και στο μυαλό των κατοίκων όλου του νησιού. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του.

Τα λόγια του πατέρα Γεράσιμου Ευαγγελάτου συγκλόνισαν τους παριστάμενους. Με κόπο άρθρωνε τα λόγια του δίνοντας μία ακόμα δραματική διάσταση στον θάνατο του γιου του καταγγέλλοντας πως πήρε την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του «έπειτα από βία που του ασκήθηκε από φαντάρους και υψηλόβαθμους».

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του 23χρονου

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του Κυριάκου, ο οποίος με πολύ κόπο συγκρατούσε τη συγκίνησή του, ωστόσο, τόνισε πως θα μιλήσει για τη δικαίωση της μνήμης του, ώστε να μην βρεθούν άλλα παιδιά στη θέση του. «Ξέρω πως με αυτά που θα σας πω δεν μπορώ να φέρω πίσω τον Κυριακούλη. Θα μιλήσω όμως. Δεν θα φοβηθώ μήπως και γλιτώσουν άλλα παιδιά που θα βρεθούν στη θέση του. Ο γιος μου δέχτηκε ψυχολογική βία και μπούλινγκ σε βαθμό που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Πριν από ένα χρόνο κατατάχθηκε στον Στρατό. «Κατατάχθηκε στο Πυροβολικό στη Θήβα και πήρε μετάθεση για τον Έβρο. Εκεί κλήθηκε να μεταφέρει βαριά αντικείμενα για τις ανάγκες του Στρατού και έπαθε πρόβλημα στη μέση του. Τον είδε γιατρός και τον έβγαλε ακατάλληλο όπλου. Είχε κάνει 5,5 μήνες και διέκοψε τη θητεία του για να έρθει το καλοκαίρι να μας βοηθήσει στη δουλειά. Στις 13 Ιανουαρίου 2021 γύρισε να κάνει το υπόλοιπο της θητείας του. Πήγε αρχικά στη Θήβα και μετά πήρε μετάθεση για το λόχο διοίκησης στην Πάτρα».

Σχετικά με το μπούλινγκ που δέχτηκε ο Κυριάκος, όπως υποστηρίζει ο πατέρας του, είπε: «Στην Πάτρα άρχισε το μαρτύριό του. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες που είχε βγάλει στον Έβρο πάνω σε ένα άρμα. Του είπαν πως αυτές ήταν παράνομες φωτογραφίες και πως θα περάσει στρατοδικείο. Τον τελευταίο μήνα το παιδί άλλαξε τελείως. Είχε φοβίες. Μου έλεγε “θα με περάσουν στρατοδικείο και θα με βάλουν φυλακή”».

«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να δικαιωθεί η ψυχούλα του»

Οπως είπε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην κηδεία του Κυριάκου βρέθηκε και ο διοικητής της μονάδας του αλλά δεν του μίλησε και εξήγησε το λόγο: «Ο ταξίαρχος βρέθηκε στην κηδεία του παιδιού μου. Ηθελα να πάω να του μιλήσω αλλά φοβόμουν πως δεν θα συγκρατιόμουν. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι ένοχος ή αθώος. Αυτό που ζητάω είναι να γίνει έρευνα σε βάθος. Να βρεθούν αυτοί που οδήγησαν το παιδί μου μέσα στο χώμα. Δεν θα ησυχάσω εάν δεν δικαιωθεί η ψυχούλα του και θα κάνω καταγγελίες σε όλους τους φορείς μέχρι να πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις.

https://www.e-evros.gr/

loading...