ΑΤΖΕΝΤΑ 2030: Τρισδιάστατη τυπωμένη μπριζόλα δημιούργησαν Ισραηλινοί!

 Με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως η μείωση στην κατανάλωση κρέατος είναι ένας από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην…αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,

ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να δημιουργήσουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Έτσι, η ισραηλινή εταιρεία Άλεφ Φαρμς, από κοινού με τη σχολή βιοϊατρικής μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τέκνιον του Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν μια τρισδιάστατη τυπωμένη μπριζόλα.

Η τεχνολογία πίσω από τυπωμένα τρόφιμα

Η τεχνολογία που επιτρέπει την αναπαραγωγή της γεύσης και της υφής μιας μπριζόλας, βασίζεται στην τρισδιάστατη (3D) βιοτυπία ζωντανών κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες. Η διαδικασία περιλαμβάνει επώαση κυττάρων αγελάδας, καθώς και διαφοροποίηση και αλληλεπίδραση, που δίνουν τις φυσικές ιδιότητες μιας πραγματικής μπριζόλας στο εργαστηριακό υλικό.

«Ένα ιδιόκτητο σύστημα, παρόμοιο με την αγγείωση που συμβαίνει φυσικά στους ιστούς, επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον παχύτερο ιστό και χορηγεί στην μπριζόλα με το παρόμοιο σχήμα και δομή της φυσικής του μορφής, όπως βρίσκεται στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος», ανέφερεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής οποιουδήποτε τύπου μπριζόλας χωρίς σφαγή χωρίς γενετική μηχανική, καθώς η τρισδιάστατη βιολογική εκτύπωση μπορεί να αναπαραγάγει διαφορετικά είδη επιφανειών κρέατος, συμπεριλαμβανομένων μυών και λίπους.

«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι καταναλωτές λαχταρούν πιο παχιά και λιπαρά κομμάτια κρέατος. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προτιμήσεις και τις γεύσεις των καταναλωτών μας και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε σταδιακά τις προσφορές μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Άλεφ Φαρμς, Ντιντιέ Τουμπία.

Η μπριζόλα που δημιούργησε η Άλεφ Φαρμς, είναι παχύτερη από την πρώτη, που καλλιεργήθηκε το 2018. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει τα προϊόντα κρέατος χωρίς σκληρότητα, για έναν «πιο βιώσιμο, δίκαιο και ασφαλή κόσμο».

(Sputniknews)

loading...