Έξοδος της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ το 2023; Ο Ερντογάν αλλάζει το τουρκικό Σύνταγμα

– Ισλαμική Δικτατορία στην Τουρκία

Μάχη χαρακωμάτων εντός της Τουρκίας με τον Στρατό διαλυμένο!

 Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αλλάζει το τουρκικό Σύνταγμα, ως την τελευταία κίνηση διασφάλισης του ίδιου ως προέδρου της χώρας εγκαθιδρύοντας επί της ουσίας μια ισλαμική δικτακτορία. 

Μέσα σε ένα μήνα έχουμε δύο κινήσεις από τον Ρ.Τ. Ερντογάν, δύο στρατιωτικές και μία θεσμική. Και οι 3 κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην συντήρηση και διασφάλιση μιας ισλαμικής δικτατορίας.

Είναι πολύ πιθανό, επειδή ο Ερντογάν θα ξεφύγει ακόμη περισσότερο, να τεθεί ακόμη πιο επιτακτικά θέμα στο ΝΑΤΟ αλλά και στις ΗΠΑ “το στάτους της Τουρκίας εντός της Συμμαχίας”!

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν αναδείξει πρώτο θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτούν απελευθέρωση Οσμάν Καβαλά, αθώωση Henry Barkei,  σκεφτείτε τι έχει να γίνει μετά τις αλλαγές που ετοιμάζει ο Ερντογάν.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ νέου συντάγματος που θα παραχωρεί ελευθερίες και θα είναι πιο δημοκρατικό και ενός Προεδρικού Συστήματος σαν και αυτό που υπάρχει πλέον στην Τουρκία.

τουρκικό Σύνταγμα: Oι κινήσεις Ερντογάν 

“Οι συνθήκες είναι έτοιμες για ένα νέο Σύνταγμα στην Τουρκία, ένα νέο κείμενο που θα αναθεωρεί το τωρινό που έχει ίχνη πραξικοπήματος.

Το νέο Σύνταγμα από τη φύση του πρέπει να υποστηριχτεί από όλους ή τουλάχιστον από την πλειοψηφία. Όλα τα κόμματα πρέπει να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Ας γιορτάσουμε το 2023 τα 100 χρόνια μας με ένα νέο Σύνταγμα και να αφήσουμε πίσω το Σύνταγμα των πραξικοπηματιών του 1960 και 1980″ είπε ο Ερντογάν.

Το τωρινό τουρκικό Σύνταγμα συντάχθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980 μετά το πραξικόπημα και έχει ακόμη στοιχεία πραξικοπηματικής επιρροής παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αρκετές τροπολογίες για να αλλάξει αυτό.

Απορρίπτοντας τις εικασίες σχετικά με τη μετάβαση στο κοινοβουλευτικό σύστημα, ο Ερντογάν είπε προηγουμένως ότι το νέο σύνταγμα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το ισχύον σύστημα διακυβέρνησης που εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου 2017. Σε αυτήν την ψηφοφορία, η πλειοψηφία αποφάσισε για μετάβαση από το κοινοβουλευτικό στο προεδρικό σύστημα.

Νέο τουρκικό Σύνταγμα: Θα καταλύσει τις Δημοκρατικές Ελευθερίες

Ο Ερντογάν ελέγχει την χώρα εδώ και 19 χρόνια. Αρα, γιατί να προχωρήσει τώρα στην αλλαγή Συντάγματος; Ελέγχει την οικονομία, τον Στρατό, το πολιτικό σύστημα, το δικαστικό σύστημα, την γραφειοκρατία. Δεν υπάρχει κάτι που να μην ελέγχει, δεν υπάρχει θεσμός μη ελεγχόμενος από τον Ερντογάν.

Θέλει να φανεί πιο Δημοκρατικός σε ΗΠΑ-ΕΕ; Nα δώσει δικαιώματα σε ποιους; Στους Kούρδους; Στον λαό; Εδώ πρόσφατα είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα HDP είναι ακροαριστερό και πρέπει να απαγορευτεί.

“Ο Ερντογάν ψάχνει να βρει τρόπους απεξαρτητοποίησης από το κόμμα ΜΗP” είπε ο καθηγητής Unluhisarcikli.

“Είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν να αποκτήσει ακόμη περισσότερες δυνάμεις μέσω του νέου Συντάγματος” αναφέρει ο Merve Tahiroğlu.

O Eρντογάν θα χαμηλώσει το ποσοστό εκλογής που απαιτείται σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η επανεκλογή του μέχρι να …. πεθάνει!

Τι ισχύει μέχρι τώρα

Μέχρι τώρα, για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος απαιτείται να έχει το 50,1 των ψήφων, δηλαδή την πλειοψηφία.. Αν κανείς υποψήφιος δεν έχει το 50,1% τότε διεξάγεται δεύτερος γύρος εκλογών.

Το 2019 μέλη του κόμματος του Ερντογάν (AKP) συζητούσαν ότι το ποσοστό πρέπει να χαμηλώσει στο 40% των ψήφων για την εκλογή Προέδρου από τον πρώτο γύρο!

Ο Tahiroğlu τονίζει πως “Ο Ερντογάν αν και κέρδισε με 53% τις τελευταίες εκλογές, εντούτοις έχει σοβαρό πρόβλημα επανεκλογής. Οι επόμενες εκλογές είναι τον Ιούνιο του 2023”.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι θα δεχτεί τρομερές πιέσεις από το εξωτερικό, τις ΗΠΑ, αλλά και το εσωτερικό. Ο συνασπισμός του με τον Μπαχτσελί έχει ήδη “ρωγμές” και θέλει να ανανεώσει την δύναμη του.

Γι αυτό και πρέπει να μείνει “κολλημένος” με οποιοδήποτε τρόπο στην εξουσία. Αλλά προσέξτε, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί στην Δύση υπερ-Δημοκράτης καθώς θα ισχυριστεί πως το προηγούμενο Σύνταγμα ήταν το “Σύνταγμα των πραξικοπηματιών” ενώ το τωρινό θα είναι το “Σύνταγμα των Πολιτών”!

Αρα κανείς από την Δύση δεν θα μπορεί -φαινομενικά- να του προσάψει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό αλλά οι στρατηγικοί του σύμμαχοι θα τον χειροκροτούν πχ Ισπανία-Γερμανία κτλ. Και ο Ερντογάν, με την ανοχή και υποστήριξη τους, θα καταλύσει οτιδήποτε έχει μείνει ακόμη όρθιο στην Τουρκία!

Αυτό ενισχύεται από 2 ρήσεις του Ερντογάν:

Το “Σούπερ-Προεδρικό Σύστημα” θα παραμείνει μαζί με την “υπερ-συγκεντρωτική φύση του κράτους”. Εφόσον ο “πυρήνας” του τωρινού Συντάγματος θα παραμείνει, άρα τι θα αλλάξει;

Θα εισάγει σίγουρα ισλαμικά θρησκευτικά στοιχεία στο νέο Σύνταγμα ενισχύοντας το ιδεολογικό πλαίσιο παραμονής του στην εξουσία.

Δημιουργεί μια “ολοκληρωτική επανάσταση” ή να το πούμε αλλιώς “ένα αυτο-πραξικόπημα διαρκείας”

Τι λένε πηγές προσκείμενες στον Ερντογάν

“Υπάρχει μυστική συμφωνία που αποκαλύφθηκε από το “Καλό Κόμμα”. Τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να αποκτήσουν πρώτα την εξουσία, να διώξουν τον Ερντογάν, και μετά να δημιουργήσουν ένα νέο Σύνταγμα. 

Θέλουν να δημιουργήσουν ένα αμερικανικό Σύνταγμα υπέρ PKK-FETO για να φέρουν αλλαγές στην τουρκική ατζέντα και να ξεμπλοκάρουν τα αμερικανικά σχέδια σε Μέση Ανατολή και Κουρδιστάν”.

Μάχη χαρακωμάτων εντός Τουρκίας

Καταλαβαίνεται τι μάχη χαρακωμάτων θα γίνει εντός Τουρκίας μέχρι το 2023.

Κρίσιμη ημερομηνία που αν επικρατήσει ο Ερντογάν και βγει αλώβητος, τότε το επόμενο βήμα είναι να “παγώσει” το ΝΑΤΟ το στρατιωτικό στάτους της Τουρκίας ως χώρας μέλους με μοχλό τα ανθρώπινα Δικαιώματα.

Και δεν θα έχουν φυσικά άδικο. Θα υπάρχει στους Κόλπους της Συμμαχίας ένα νέο Ιράν.

Τώρα αν συνδυάσουμε όλα αυτά και με τα δύο Διατάγματα του Ερντογάν για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, γίνεται κατανοητό πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει σχεδιάσει τι ακριβώς και πως θα το κάνει με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Υπενθυμίζουμε πως με διάταγμα που εξέδωσε αιφνιδιαστικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν στρατικοποιεί την υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ καθώς και τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (EGM) ενώ τους δίνει πλήρη ελευθερία δράσεων λόγω φόβων “Αραβικής Άνοιξης” μετά τα όσα δραματικά έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi.

Το διάταγμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο τουρκικός Στρατός, η ΜΙΤ και το Αρχηγείο της Αστυνομίας θα έχουν πλήρη ελευθερία δράσεων και θα επιτρέπεται να μεταβιβάζουν τις κινητές περιουσίες τους ο ένας στον άλλον για λόγους εθνικής ασφαλείας, δημόσιας τάξης, δημόσιας ασφάλειας σε περιπτώσεις πράξεων τρομοκρατίας, κοινωνικών αναταραχών, και πράξεων βίας”.

Το διάταγμα σύμφωνα με τουρκικές πηγές ανοίγει τον δρόμο για την μεταφορά όπλων και οχημάτων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αστυνομία και την ΜΙΤ με την έγκριση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για λόγους βίας-τρομοκρατίας και αναταραχών.

Υπενθυμίζουμε το δεύτερο Διάταγμα του Ερντογάν

“Θα ήθελα να αναφέρω το προεδρικό διάταγμα αριθ. 70, το οποίο πιστεύω ότι θα έχει τρομερές συνέπειες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Γενικό Επιτελείο δεν θα μπορεί καν να διορίσει αξιωματικό.

«Σύμφωνα με το άρθρο 15 αυτού του διατάγματος, από τώρα και στο εξής, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων και ο διοικητής της Αεροπορίας θα μπορούν να διορίζουν μόνο Λοχίες και στρατιώτες

Ο διορισμός αξιωματικών και των υπαξιωματικών θα γίνεται από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δεν θα μπορούμε να διοικούμε!

Οι πολίτες θα αποφασίζουν ποιος συνταγματάρχης θα εκπροσωπήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό. Αυτό θα αποφασιστεί από μερικούς πολίτες, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού και θα έχουν μερικούς μήνες στρατιωτικής εμπειρίας”….

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

https://warnews247.gr

loading...