Παρατείνεται η προθεσμία για καταβολή τελών κυκλοφορίας 2021- Η νέα ημερομηνία


 Παράταση για την πληρωμή του ποσού δίνει το Υπουργείο Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021. Λύση στο δράμα χιλιάδων νοικοκυριών που πίστεψαν ότι έχουν περιθώριο μέχρι την Κυριακή για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά από το πρωί διαπίστωναν ότι η διορία έληξε την Παρασκευή που ήταν η τελευταία εργάσιμη του μήνα.


Και ενώ θα έπρεπε κατά συνέπεια να πληρώσουν στo διπλάσιο τα τέλη κυκλοφορίας, σαν από μηχανής θεός το υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του, τους δίνει άλλη μια τελευταία ευκαιρία για να πληρώσουν μέχρι και αύριο Κυριακή τελικά - τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μηνός- τα τέλη κυκλοφοριας στην κανονική τιμή χωρίς προσαύξηση.


Η μεγαλύτερη δυσκολία για την εξεύρεση λύσης πάντως ήταν ότι ακόμα και σήμερα ή αύριο αν πληρωθούν τα τέλη στην τράπεζα, θα φανούν από Δευτέρα 1ης Μσρτίου σαν έσοδα που λογιστικά θα πρέπει να αφαιρεθούν από το 2020 και να προσμετρηθούν στο 2021.  Ωστόσο το θέμα αντιμετώπισαν με ευαισθησία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος που, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνουν μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021.


Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :