”Εφιάλτης” στη Τουρκία: ”Δεν βοηθούν τυχαία οι ΗΠΑ την Ελλάδα-Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση κατά των Οθωμανών”

 Τουρκικό αμόκ

Δεν έχουν τέλος οι αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ για την παρουσία των Αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη. 

Σήμερα επανέρχονται με νέα αρθογραφία οι ”γείτονες”, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχουν ανησυχήσει με τις τελευταίες εξελίξεις. 

‘Ο Αμερικανικός στρατός βρίσκεται μία ανάσα από τα τουρκικά σύνορα. Σε τι χρησιμεύουν αυτές οι κινήσεις; Οι αναπτύσσουν στη περιοχή ελικόπτερα, άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιώτες. Η κεντρική άσκηση είναι η “DEFENDER Europe 2021” όπου θα πάρουν μέρος αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και φυσικά από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ θα “τρέχουν” και άλλες ασκήσεις υπό την «ομπρέλα επιχειρήσεων» της “Poseidon Trident 2021”.

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

-110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks,

-25 επιθετικά τύπου Apache,

-10 Chinook

-για πρώτη φορά και άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1800 οχήματα

 

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική ανεξαρτησία. Ήταν τότε που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι ΗΠΑ λοιπόν βοηθούν αυτή την στιγμή την Αθήνα και δεν είναι τυχαίο!”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόμενος χθες τη Σμύρνη έβαλε στο στόχαστρό του τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζοντας ότι λένε ψέματα. Πρόσθεσε δε ότι για το προσφυγικό η Ε.Ε δεν έδωσε λεφτά στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία έδωσε 3 δισ. ευρώ. 

«Η Ε.Ε για 100.000 πρόσφυγες δίνει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ, όμως για τους 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία δεν κάνει κάτι. Όταν συναντιόμαστε και μιλάμε μαζί, λένε συνέχεια ψέματα, ψέματα, ψέματα. Μας λένε τόσα δώσαμε, αυτά κάναμε. Που τα δώσατε; Δε στείλατε όλο το ποσό των 6 δισ. ευρώ που μας είχατε υποσχεθεί με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», σημείωσε ο Ερντογάν. 

loading...