Το 1968 ο γιός του Αρτέμη Αννίβας φτιάχνει το σκάφος Hannibal με το τελειότερο υδροδυναμικό σχήμα στον πλανήτη.

 

Φτιάχνονται κάπου 5 δοκιμαστικές τορπιλάκατοι με κόντρα πλακέ θαλάσσης μήκους 25 μέτρων. Είχαν Γερμανική μηχανή που ήταν τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Επίσης δεν είχαν τορπίλες, αλλά 4 ΠΑΟ (πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως) των 105 mm, προσέξτε Ελληνικής κατασκευής, με την βοήθεια της ΧΡΩΠΕΙ απο τον μέγιστο Σοφιανόπουλο. Το σκάφος ήταν STEALTH δηλαδή αόρατο στα ραντάρ. Έπλεε με 60 μίλια σε φουρτούνα και έβαλε με τα ΠΑΟ με ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποιήσεως.

Επειδή κατάλαβε ότι θα το πουλούσαν και αυτό δεν έδωσε τα σχέδια. Υπολόγιζε ότι με 25 -50 τέτοια σκάφη (κωμικού κόστους για το δημόσιο), αν τολμούσε να περάσει ο Τουρκικός στόλος σε λίγη ώρα ολόκληρος θα ήταν στον βυθό, η και όποιος άλλος στόλος ! Θυμηθείτε stealth, 60 μίλια με φουρτούνα και αρκετές βολές ΠΑΟ το λεπτό, σε λίγα λεπτά οι επίδοξοι εισβολείς, θα κάνανε παρέα στα σφουγγάρια.

Μια περιγραφή του Αννίβα:

Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σχεδιάσω ένα σκάφος που να ταιριάζει και στο νερό και στον αέρα! Έτσι προέκυψε το “Δέλτα” του ” Hannibal” που συνδυάζει και αεροδυναμικά και υδροδυναμικά στοιχεία. Είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο το σκάφος αυτό που δεν έχει καθόλου κάθετα έξαλα. Το “V” της γάστρας των κοινών σκαφών, σε συνδυασμό με το κάθετο ύψος των εξάλων τους, δημιουργεί μία γωνία. Η γωνία αυτή είναι στην ουσία μία καμπύλη η οποία ξεκινάει απ’ την πλώρη και καταλήγει στην πρύμνη. Αυτή η καμπύλη είναι βυθισμένη στο νερό και όλα πάνε καλά, όσο η θάλασσα είναι ύσυχη, και το σκάφος πλέει ίσια. Αλλά ένα σκάφος θα γείρει κάποια στιγμή ανάλογα με τον κυματισμό. Από ένα μεταβλητό δηλαδή στοιχείο, το κύμα. Όταν γείρει δεξιά, το σκάφος στρίβει αριστερά, διότι η βυθισμένη πλευρά του λειτουργεί σαν πηδάλιο! Είναι επόμενο βέβαια ότι η άλλη πλευρά θα ξενερίσει. Ο αέρας τώρα, στην περίπτωση αυτή, καθώς ενεργεί πάνω σε όρθια πλευρά, δουλεύει αρνητικά. Το σχήμα του “Hannibal” δεν δίνει επιφάνεια στον αέρα και έτσι οι δυνάμεις που ασκούνται στο σκάφος το ωθούν προς τα πάνω! Με τον τρόπο αυτό έχουμε λιγότερα βρεχάμενα, μικρότερη αντίσταση, μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερες ιπποδυνάμεις, μικρότερες καταναλώσεις, καλύτερη απόσβεση στο κύμα! Ο τρόπος που στρίβει μάλιστα το “Hannibal” είναι μοναδικός. Αφήναμε θυμάμαι στους αγώνες το γκάζι πέντε μέτρα πριν την κορίνα, ενώ πλέαμε με 60 μίλια, και μπαίναμε στη στροφή με 55! Το σκάφος έστριβε χωρίς ίχνος πλαγιολίσθησης, λες και πατούσε πάνω σε ράγες! Έπαιρνε δε την κλίση που είχε το φτερό. Εκεί είναι το δυνατό του σημείο, στις στροφές και όταν έχει θάλασσα! Οι αποσβέσεις της γάστρας του “Hannibal” στον κυματισμό είναι παροιμιώδεις! Και δεν το λέω επειδή το κατασκεύαζα εγώ, άλλοι το λένε! Αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι σου λέω!)))

(((Τους άρεσε η ιδέα μου, αλλά κόλλησαν αλλού. Στις πιστώσεις. Και τις αποφάσεις για την χορήγηση των πιστώσεων τις παίρνουν οι πολιτικοί! Διότι καλούν οι πολιτικοί τους στρατιωτικούς και τους ρωτούν : Τι ανάγκες έχετε; Αεροπλάνα; Πολύ καλά, θα τα πάρετε από αυτούς και σε αυτές τις τιμές! (γελάει) Πας λοιπόν να φας το ψωμί των Αμερικανών; Θα σε φάνε αυτοί! Μία φρεγάτα στοίχιζε τότε εκατό δις! Τους είπα λοιπόν ότι με τα χρήματα αυτά φτιάχνεις πεντακόσια μικρά, γρήγορα και ευέλικτα μαχητικά σκάφη και εξοπλίζεις όλο το Αιγαίο! Τα νησιά απέχουν το πολύ είκοσι μίλια το ένα απ’ το άλλο. Τα σκάφη αυτά θα είναι σε ετοιμότητα πάνω σε τρέϊλερ. Σε μια σύρραξη πέφτουν πενήντα απ’ αυτά πάνω σε μια φρεγάτα και, προτού το πλήρωμά της καταλάβει καλά καλά τι συμβαίνει, την στέλνουν στον πάτο! Πόσα θα κτυπήσει η φρεγάτα; Πέντε; Δέκα; Τα υπόλοιπα αρκούν για να κάνουν τη ζημιά! Εκτός αυτού τα “Hannibal”, λόγω σχεδιασμού, δεν τα πιάνουν τα ραντάρ! “Stealth” δεν σου θυμίζουν τα “Hannibal”; Ίδιο σχήμα έχουν! Μόνο που τα “Stealth” βγήκαν πολύ μετά τα “Hannibal”! Το ηλεκτρομαγνητικό κύμα, που εκπέμπει η κεραία ενός ραντάρ, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο “Hannibal”, που δεν έχει καθόλου κάθετες επιφάνειες, και φεύγει προς διάφορες κατευθύνσεις χωρίς να επιστρέφει ώστε να γίνει η καταγραφή του στόχου!)))

Φτιαχτήκανε μόνο 5 με συμβατικά όπλα και αργότερα τα απέσυραν.

Σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό θάφτηκε ? Γιατί ? Αφού ασχολείστε με την πολιτική και ψηφίζετε πολιτικούς που σας πουλάνε στεγνά και προσπαθείτε να «περνάτε καλά», βλέπετε mundial κλπ, ε μην έχετε παράπονο για αυτά που έρχονται. 

Το ΔΝΤ και οι “δανειστές” είναι το λιγότερο.

Μπορούσα να σας γράψω και άλλα, ποιο το όφελος ? Θα καταλάβετε ? Η θα φλυαρείτε μόνο ?

άντε και ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ αγαπημένα μου Μαιμουδάκια της ΟΥΤΟΠΙΑΣ

Post:Ίων Μάγγος

loading...