Πιο κοντά η «παγκόσμια ειρήνη»!!! «Υποχώρησε η Τουρκία» vid

 Αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ κάνει λόγο για υποχώρηση της Τουρκίας και επιτυχία της Ελλάδας και της Αιγύπτου!

«Η απόσυρση του Oruc Reis για έξι μήνες είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής. Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε νόμιμο, ούτε εφαρμόσιμο να αυξάνεις την έκταση της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ αφού την έχεις εντάξει στη θεωρία της ΑΟΖ σε έκταση 464.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», σημειώνει ο ίδιος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Δεν μπορείς να εντάξεις στην Γαλάζια Πατρίδα όλη την θεωρία σου για ΑΟΖ. Κι αυτό αποδείχθηκε, καθώς δεν μπορέσαμε να στείλουμε πλοίο στις περιοχές που συμφώνησε η Ελλάδα με την Αίγυπτο. Η Τουρκία αναγκάστηκε να υποχωρήσει», επισημαίνει ο Τούρκος δημοσιογράφος της Τζουμχουριέτ.

Πάντως, οι Τούρκοι συνεχίζουν το «βιολί» τους καθώς επισημά κάνουν λόγο για επιτυχία στην Λιβύη. Εκ των πραγμάτων όμως η Τουρκία αναγκάζεται να υποχωρήσει από την Γαλάζια Πατρίδα και πλέον θα επικεντρωθεί στο μισό Αιγαίο, αν και μάλλον εξ αρχής έβαλε στο τραπέζι πολλά για να πάρει έστω και λίγα. Ωστόσο, το υπαρκτό όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας είναι «βαρύ» για να το «σηκώσουν» οι Τούρκοι, πόσο μάλλον όταν δεν συμφωνούν με αυτό οι διεθνιστές.

Όλα θα κριθούν στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να βρεθεί, ελπίζουν οι διεθνιστές της Δύσης, οριστική λύση σε Αιγαίο αλλά και Κύπρο.

loading...