Η αλοιφή Vicks Vaporub είναι γνωστή για πάνω από 100 χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως πρέπει να χρησιμοποιείται κανονικά.

Η αλοιφή Vicks Vaporub είναι γνωστή για πάνω από 100 χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως πρέπει να χρησιμοποιείται κανονικά. Συνήθως, διαφημίζεται ως μια τοπική κρέμα για το στήθος και ανακουφίζει από συμπτώματα κρυολογημάτων και μυϊκών πόνων. Ωστόσο, το Vicks έχει πολλές περισσότερες χρήσεις.

Η αλοιφή βγαίνει σε 2 εκδοχές: την κανονική και με λεμόνι. Βέβαια, τα δραστικά συστατικά είναι ίδια και στις 2 εκδοχές. Το Vicks χρησιμοποιεί ένα μείγμα καμφοράς, ελαίου ευκαλύπτου και μενθόλης, για να δημιουργήσει μια κρέμα που διαρκεί στον χρόνο και εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς.

Δείτε παρακάτω 8 διαφορετικές και ασυνήθιστες χρήσεις της κρέμας Vicks στην καθημερινότητα.

#1 Μειώνει την ακμή ή τα σπυράκια

Με το να τρίψετε λίγο Vicks στις ενοχλητικές κηλίδες στο δέρμα σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την εμφάνιση της ακμής ή τα σπυράκια.

#2 Καθαρίζει τα νύχια

Τα νύχια μας είναι συνηθισμένη πηγή μόλυνσης, αλλά αν τρίψετε λίγο Vicks στα δάχτυλά σας μπορείτε να εξουδετερώσετε τους μύκητες. Επίσης, μπορείτε να προστατέψετε τα νύχια των ποδιών σας με το να βάλετε λίγο Vicks στο εσωτερικό της κάλτσας σας.

#3 Εντομοαπωθητικό

Το έλαιο φύλλων κέδρου, ένα από τα συστατικά του Vicks, είναι φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε να βάλετε λίγο στα ρούχα σας, στα έπιπλα ή σε οποιοδήποτε μέρος θέλετε να προστατέψετε από τα έντομα.

#4 Ανακούφιση μυϊκών πόνων

Μήπως τραβήχτηκε κάποιος μυς σας, ενώ γυμναζόσασταν; Απλά τρίψτε λίγο Vicks στο σημείο που πονάτε και θα ανακουφιστείτε.

#5 Επουλώνει μικρά κοψίματα

Η μενθόλη είναι ισχυρό αντισηπτικό. Αυτό σημαίνει, ότι αν βάλετε λίγο Vicks πάνω σε ένα κόψιμο θα μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

#6 Σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πολύ αντιαισθητικό και εννοχλητικό πρόβλημα. Ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτό είναι να βάλουμε λίγη κρέμα Vicks στην περιοχή πριν πέσουμε για ύπνο. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια ενυδατωμένα και θα επαναφέρει τις φτέρνες στην κανονική τους κατάσταση πολύ γρήγορα.

#7 Απαλύνει τα εγκαύματα

Η κρέμα Vicks μπορεί να απαλύνει τον πόνο από ελαφριά εγκαύματα, αλλά θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, αν το έγκαυμα είναι πιο σοβαρό από μια μικρή πληγή.

#8 Tennis Elbow ή Επικονδυλίτις αγκώνος

Η επικονδυλίτις του αγκώνα είναι μια πάθηση που επηρεάζει πολλούς αθλητές. Το Vicks μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, αν το τρίψετε σε τμήματα του χεριού σας.

loading...