Με εντολή TUI η παραμονή Θεοχάρη!

 

globinfo freexchange …

Αν δεν έχετε ακόμα πεισθεί για το πόσο υποτελές είναι το Μητσοτακικό καθεστώς σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την αποκάλυψη που προέρχεται μάλιστα από τον ίδιο τον καθεστωτικό τύπο.

 

Όπως αποκάλυψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με βάση συγκεκριμένη στήλη της Καθημερινής: 

                              Κομβικό ρόλο λέγεται πως έπαιξε το ταξιδιωτικό και τουριστικό πρακτορείο TUI στην παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπ. Τουρισμού. Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα τέτοιες παρεμβάσεις συνοδεύονται συνήθως από αρνητικά σχόλια, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η θετική διάσταση. Για να εκφράζεται καλά ένας τουριστικός κολοσσός για τον αρμόδιο υπουργό, σημαίνει πως υπάρχουν ελπιδοφόρες προοπτικές. Για να δούμε…

Δηλαδή, το καθεστώς Μητσοτάκη όχι μόνο δέχεται απευθείας εντολές από ιδιωτικές εταιρίες για τους ανθρώπους που θα πρέπει να τοποθετήσει στις διάφορες θέσεις (ανάλογα με τα συμφέροντά τους), αλλά ο καθεστωτικός τύπος, που στηρίζει με νύχια και με δόντια το καθεστώς, δεν βλέπει τίποτα το κακό σε κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα, το παρουσιάζει ως κάτι θετικό!
 
Όπως επίσης ανέφερε ο Ανδρέας Μαραθιάς μέσα από την ιστοσελίδα fmvoice.gr: 
                              Πολλοί απόρησαν πώς ο Χάρης Θεοχάρης κατάφερε να παραμείνει υπουργός Τουρισμού μετά στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα  με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες εθεωρείτο “τελειωμένος”, ωστόσο διεσώθη λέγεται την τελευταία στιγμή. Για το πως διεσώθη ο κ. Θεοχάρης και παρέμεινε στην κυβέρνηση ως υπουργός Τουρισμού η στήλη “Θεωρείο” του Στ. Γ. Παπαντωνίου, στην εφημερίδα ‘Καθημερινή” δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση, …
 
Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι οι νεοφιλελέ υποτελείς του Μητσοτακικού καθεστώτος εκτελούν πιστά τις εντολές και επιθυμίες των εγχώριων και ξένων “αφεντικών”, ακόμα και όταν πρόκειται για πρόσωπα που έχουν αποτύχει σε συγκεκριμένες θέσεις! 
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών του περασμένου καλοκαιριού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποχώρησε ατάκτως απέναντι στις απειλές του Γερμανικού τουριστικού κολοσσού για μαζικές ακυρώσεις, σε περίπτωση που δεν αποσύρονταν οι αυστηρές οδηγίες καραντίνας για τους πελάτες της εταιρίας.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε συγκεκριμένο δημοσίευμα της Bild μέσω του οποίου φαίνεται ότι ασκήθηκε η πίεση στο καθεστώς Μητσοτάκη, ενώ επισημαίνεται επίσης ότι: 
 
                              Το δημοσίευμα αυτό έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά τη φιέστα που οργάνωσε στην Κω, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος υποδέχθηκε την πρώτη πτήση εξωτερικού σε περιφερειακό αεροδρόμιο μετά την άρση της καραντίνας. […] Εκείνο, όμως, που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι χορηγός επικοινωνίας στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν η ίδια η Bild, με τον Χάρη Θεοχάρη να ευχαριστεί τόσο τον τουριστικό κολοσσό όσο και το γερμανικό μέσο. «Θέλω να ευχαριστήσω την TUI, έναν στρατηγικό σύμμαχο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επίσης και την εφημερίδα Bild, για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Αυτή η υψηλού συμβολισμού πτήση, είναι η πρώτη διεθνής πτήση μετά από τo lockdown, η οποία έρχεται σε ένα νησί της χώρας μας, τη φιλόξενη Κω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού. 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι μέρος της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εναντίον του Μητσοτάκη για το γεγονός ότι άφησε τελικά ανεξέλεγκτο τον τουρισμό και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, την παιδεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να θωρακίσει τη χώρα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θέλοντας να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής “αμέλειας” τα πληρώνουμε ακόμα πολύ ακριβά.
 
Αυτά τα “ωραία” συμβαίνουν σε μπανανίες, προτεκτοράτα και αποικίες χρέους, όπως η Ελλάς του 21ου αιώνα. Ειδικά κάτω από νεοφιλελεύθερα καθεστώτα, πλήρως υποταγμένα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
loading...