Δείτε το νέο εσωτερικό των αυτοκινήτων της Tesla- Ηρθαν και Ελλάδα

 Έχοντας πρωτοστατήσει στην ηλεκτρική επανάσταση της αυτοκίνησης το Tesla Model S ανανεώνεται τεχνολογικά και αισθητικά αποκτώντας ακόμα υψηλότερη απόδοση αλλά και ένα άκρως φουτουριστικό εσωτερικό.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τις οικονομικές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου του 2020 η Tesla επιβεβαίωσε την ριζική ανανέωση του Model S, του αυτοκινήτου με το οποίο τάραξε τα νερά της αυτοκίνησης φέρνοντας την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά στην καθημερινότητα

.Από τις πρώτες εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Tesla φαίνεται πως η εξωτερική εμφάνιση δεν αφήνει να φανεί το βάθος των αλλαγών που έχουν γίνει στο Model S καθώς η αισθητική δεν έχει μεταβληθεί πέραν κάποιων μικρών επεμβάσεων στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Το αντίθετο συμβαίνει όμως στο εσωτερικό το οποίο έχει αποκτήσει ένα ακόμα πιο φουτουριστικό ύφος. Φυσικά πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το τιμόνι που πλέον ξεφεύγει από την παραδοσιακή μορφή του και προσεγγίζει την λογική ενός πηδαλίου (κάτι που πιθανότατα συνδέεται με την διεύρυνση των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης) καθώς είναι ορθογώνιο και με το πολύ χαμηλό ύψος ώστε να μην ενοχλεί τη θέαση στην οθόνη του πίνακα οργάνων. Στη φωτογραφία πάντως δεν διακρίνονται μοχλοί πίσω από το τιμόνι κάτι που αφήνει υποψίες πως λειτουργίες όπως αυτή για τα φλας ή του καθαριστήρες είναι πιθανό να εκτελούνται μέσω διακοπτών επάνω στο τιμόνι.

Άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η αντικατάσταση της κάθετης κεντρικής οθόνης με μια οριζόντια 17’’ με υψηλότερη ανάλυση 2200×1300 και πιο έντονα χρώματα. Επιπλέον στο ταμπλό δεν διακρίνονται αεραγωγοί κάτι που σημαίνει πως θα υιοθετηθεί το σύστημα αερισμού HVAC που υπάρχει και στο Model 3. Τέλος φαίνεται πως στην πλάτη της κεντρική κονσόλας έχει προστεθεί μια επιπλέον οθόνη για τους πίσω επιβάτες.

Η ανανέωση του Model S θα συνοδευτεί και με νέες επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού ενώ η έκδοση Performance μετονομάζεται σε Plaid διατηρώντας τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο αναμένεται και μια νέα έκδοση Plaid+ η οποία θα έχει τις νέες μπαταρίες της Tesla χάρη στις οποίες το Model S θα ξεπερνά σε αυτονομία τα 800 χιλιόμετρα και θα κάνει το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε λιγότερο από 2’’. Στην ανακοίνωσή της η Tesla αναφέρει πως οι αλλαγές του Model S θα εφαρμοστούν και στο  Model X.

loading...