Με πόσους ανθρώπους έχετε κάνει sεx; Ο αριθμός θα σας εκπλήξει…

 Μία αμήχανη ερώτηση που συνηθίζουν να κάνουν οι σύντροφοι μεταξύ τους, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της σχέσης τους, αφορά το αμαρτωλό ερωτικό παρελθόν τους και τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν κάνει sεx.

Η απάντηση –αν δοθεί ειλικρινά- έρχεται αφού ανατρέξουν πίσω στο χρόνο και θυμηθούν όλα τα ονόματα των ανδρών ή γυναικών, που έχουν ξαπλώσει μαζί τους στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί είναι μόνο οι άμεσοι άνθρωποι με τους οποίους έχει κάνει κάποιος sεx. Υπάρχουν, όμως και οι έμμεσοι σεξουαλικοί σύντροφοι…

Η φαρμακευτική εταιρεία LloydsPharmacy διεξήγαγε δημοσκόπηση η οποία έδειξε ότι μέσος Βρετανός αλλάζει στη ζωή του 9 ερωτικούς συντρόφους. Εάν όμως οι επαφές με αυτούς τους συντρόφους έγιναν χωρίς προφυλάξεις, οι έμμεσες ερωτικές επαφές του μπορεί να φτάνουν σχεδόν τα 4 εκατομμύρια!

Η λογική αυτή βασίζεται στη θεωρία των Έξι Βαθμών Διαχωρισμού (Six Degrees of Separation) και βάσει αυτής η εταιρεία δημιούργησε ένα τεστ, που υπολογίζει τον αριθμό των έμμεσων σεξουαλικών επαφών σας, σύμφωνα με τον αριθμό των προηγούμενων σεξουαλικών συντρόφων ενός ατόμου, αλλά και την ηλικία κάθε σεξουαλικού συντρόφου.

 

Σκοπός του εν λόγω τεστ δεν είναι να δημιουργήσει πανικό, αλλά να υπογραμμίσει τους κινδύνους εξάπλωσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και τη σημασία της τακτικής προληπτικής εξέτασης, εφόσον οι επαφές είναι άνευ προφύλαξης.

Να σημειωθεί ότι ακόμα κι όταν γίνεται χρήση προφυλακτικού ο κίνδυνος για μετάδοση λοιμώξεων, όπως ο έρπης και τα κονδυλώματα, είναι υπαρκτός.

loading...