Σε λίγο θα κυκλοφορούν ΜΟΝΟ αλλoδαποί – Το ιστορικό Κέντρο της Αθήνας φτωχοποείται, vid

 

«Ντόμινο» λουκέτων εκεί όπου άλλοτε «χτυπούσε» η καρδιά της Showbiz…

Μετά τα μνημόνιά και την οικονομική κρίση, ο κορωνοϊός δίνει το καθοριστικό χτύπημα στην χώρα μας.

Μόνο θλίψη νιώθει κανείς όταν στο ιστορικό Κολωνάκι και γενικά στο Κέντρο της Αθήνας τα καταστήματα κλείνουν οριστικά το ένα μετά το άλλο, καθώς αδυνατούν να υπάρχουν μέσα στην καραντίνα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στα επιδόματα. Ο «θάνατος» των εμποράκων φέρνει όλο και πιο κοντά την απόλυτη επικράτηση των πολυεθνικών.

Το Κολωνάκι, που άλλοτε ζούσε ημέρες δόξας, τρελαίνοντας την εγχώρια αγορά του real estate και δημιουργώντας υπεραξίες κάθε χρόνο, ερημώνει όχι λόγω καραντίνας, αλλά λόγω ντόμινου λουκέτων.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, αλλά και από τα ενοικιαστήρια-πωλητήρια που έχουν «πλημμυρήσει» την περιοχή.

Σύμφωνα με την έρευνα, πλέον, υπάρχουν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν έχουν ανοίξει από το πρώτο lockdown. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κολωνάκι, το οποίο λειτούργησε μόνο τρεις μήνες από την ημέρα των εγκαινίων και έκτοτε, από τον περασμένο Μάρτιο, παραμένει κλειστό, με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να αναφέρουν ότι δε γνωρίζουν αν θα ανοίξουν ξανά και αν τους συμφέρει να κρατήσουν την επιχείρηση ή να ενταχθούν στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Παρόμοια κατάσταση και σε πολυσύχναστο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ομήρου με πολυετή λειτουργία που πλέον ο ιδιοκτήτης έχει αναρτήσει πινακίδα ενοικιάζεται.

Αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρηση τους για να μην αυξηθούν τα χρέη, ενώ άλλοι, πιο τολμηροί, πραγματοποιούν μετεγκατάσταση προκειμένου να μεταφέρουν την επιχείρηση τους σε περιοχές με χαμηλότερα μισθώματα. Όπως και να έχουν τα πράγματα το Κέντρο της Αθήνας ερημώνει και σε λίγο θα κυκλοφορούν παντού μόνο συμμορίες παράνομων μεταναστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως λειτουργούν κανονικότατα τα καταστήματά τους στο Κέντρο της Αθήνας, όπως έχουν δείξει άλλωστε παλαιότερα ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στην οδό Βαλαωρίτου, πριν την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, κατέβασε ρολά εμπορικό κατάστημα που λειτουργούσε με ήδη υπόδησης από το 2014. Την ίδια ώρα στην συμβολή της Βαλαωρίτου με την οδό Αμερικής, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – αλυσίδα τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, που λειτουργούσε από το 2015 με συμβόλαιο 5ετης διάρκειας, έκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.
Επιχείρηση με μαγειρευτά φαγητά επί της οδού Ομήρου κατέβασε ρολά στο δεύτερο lockdown και το κατάστημα διατίθεται πλέον προς μίσθωση.
Τα ίδια συμβαίνουν και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παρουσία 33 ετών πλησίον της πλατείας Συντάγματος επί της οδού Ξενοφώντος, ενώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Βουκουρεστίου πάνω από την οδό Σκουφά, κατέβασε ρολά πριν το δεύτερο lockdown. Μάλιστα πούλησε τον επαγγελματικό εξοπλισμό του σε επαγγελματίες του κλάδου για άμεση ρευστότητα.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας: «Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο Κολωνάκι, θα δει ότι επί της Σκουφά, από το ύψος της Ασκληπιού έως την Πλατεία Κολωνακίου, διατίθενται 15 καταστήματα προς μίσθωση, καταστήματα που πριν λίγους μήνες λειτουργούσαν κυρίως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος».
Παρόμοια η εικόνα στην οδό Τσακάλωφ, όπου τα καταστήματα που διατίθενται πλέον αριθμούν τα 18, εκ των οποίων τα 9 βρίσκονται στο πεζοδρομημένο τμήμα της Τσακάλωφ, όπου πριν ένα χρόνο αποτελούσε το στέκι της εγχώριας showbiz.
«Τα άδεια καταστήματα πλέον στο Κολωνάκι, μόνο στους δημοφιλείς δρόμους, αγγίζουν τα 80, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που έχουν κατεβάσει ρολά, είναι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης», σημειώνει ο κ. Μπάκας.
Το ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, πρωτεύουσας της Ελλάδας φτωχοποιείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των πραγμάτων.

loading...