Έτοιμη για νέο lockdown η κυβέρνηση: Προλειαίνουν το έδαφος με δηλώσεις ειδικών για να «κλειδώσουν» πάλι τη χώρα

 Τις τελευταίες ώρες έχουμε έναν καταιγισμό δηλώσεων από τους «ειδικούς» της κυβέρνησης στα ΜΜΕ οι οποίοι ουσιαστικά προαναγγέλλουν ένα νέο ολικό lockdown, με την εμπειρία να δείχνει πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους για το νέο lockdown θα φταίει δήθεν το άνοιγμα των καταστημάτων, κάτι που φυσικά και δεν ισχύει, καθώς έχει αποδειχθεί πως ο ιός κάνει τον κύκλο του ανεξαρτήτως μέτρων. 

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε πως «θα κλείσουμε τη χώρα, εάν ο δείκτης θετικότητας ξεπεράσει το 4%»!

Σήμερα το μέλος της επιτροπής κ. Βατόπουλος, όπως είπε δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown, ενώ μάλιστα πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για μη άνοιγμα των σχολείων «αν αλλάξουν τα δεδομένα».

Με λίγα λόγια ακόμα και το άνοιγμα των σχολίων την 1η Φεβρουαρίου βρίσκεται υπό συζήτηση και πιθανή αίρεση.

Επίσης ο καθηγητής Γώγος εξέφρασε ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας λέγοντας πως «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού», κάνοντας λόγο για «ακροβασία».

Παράλληλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διαρρέουν πως η επιτροπή «ανησυχεί» με την «άνοδο των κρουσμάτων» και επανασχεδιάζει τα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στους «ανεύθυνους πολίτες».

Το πρώτο «θύμα» αυτής της κυβερνητικής στροφής ήταν τα χιονοδρομικά κέντρα τα οποία παρά τις αρχικά θετικές πληροφορίες, δεν τους επιτράπηκε ν ‘ανοίξουν κι έχασαν οριστικά τη σεζόν και οι χιλιάδες (άμεσα & έμμεσα) εργαζόμενοι σε αυτά, αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς εισόδημα. 

Το ίδιο ισχύει και για την εστίαση για την οποία δεν υπάρχει καμία σκέψη για άνοιγμα, παρόλο που το 50% των μαγαζιών βρίσκεται βδομάδες αν όχι μέρες μακριά από το οριστικό λουκέτο, συμπαρασύροντας τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους στην ένδεια.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θέλει να πάρει μέτρα  που ούτε τα πιο σκληρά δικτατορικά καθεστώτα δεν έχουν σκεφτεί με τη Βόρεια Κορέα να θυμίζει «όαση» μπροστά σε αυτά που ετοιμάζουν.

Συγκεκριμένα σοκ σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο προκάλεσε η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλλει χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης στα κινητά των πολιτών, τα οποία θα τους επιτρέπουν έξοδο από το σπίτι για δύο ώρες κάθε μέρα και τα οποία θα δείχνουν στους ελέγχους των αστυνομικών. Αν το χρονόμετρο έχει μηδενίσει θα πληρώνουν βαρύτατο πρόστιμο.

loading...