Πούτιν: Ο κόσμος Kινδυνεύει με Πόλεμο Όλων Εναντίον ‘Ολων, σε “Ζοφερή Δυστοπία” και σε Αυξανόμενες Κρίσεις.

Zero Hedge,29-1-21  Authored by Jack Phillips via The Epoch Times  

                                   Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει σε παγκόσμιο πόλεμο εάν δεν υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την άμβλυνση των υφιστάμενων παγκόσμιων εντάσεων και ανισορροπιών.

Μιλώντας στις 27 Ιανουαρίου στην εικονική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Ατζέντα του Νταβός, διατύπωσε μια ζοφερή πρόβλεψη και σημείωσε ότι η τρέχουσα εποχή παρουσιάζει ομοιότητες με τις δεκαετίες του1920 και του 1930 πριν από την “καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.”

“Σήμερα, μια τέτοια τρομακτική σύγκρουση δεν είναι, ελπίζω, δυνατή”, δήλωσε ο Πούτιν. “Γιατί θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού μας.” 

“Αλλά θα ήθελα να το επαναλάβω ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα αν καθόμαστε στα χέρια μας και δεν κάνουμε τίποτα για να την αποφύγουμε. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα μπορούσαμε να βιώσουμε μια πραγματική κατάρρευση στην παγκόσμια ανάπτυξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν αγώνα όλων εναντίον όλων.” 

Μια τέτοια προοπτική, είπε, θα οδηγήσει σε μια “ζοφερή δυστοπία.”

Η ανισότητα πλούτου, η πολιτική πόλωση και οι διεθνείς εντάσεις θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, ανέφερε, και επιπλέον, η πανδημία του  Κορωναιού ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κοινωνία.

“Η πανδημία έχει γίνει μια σημαντική πρόκληση για την ανθρωπότητα, και έχει επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες, είπε οι προϋποθέσεις υπήρχαν ήδη”.

“Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι εντάσεις ενδέχεται να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο.

“Οι διεθνείς θεσμοί εξασθενούν, οι περιφερειακές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται, το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας εκφυλίζεται”.

Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε για αύξηση του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών εθνών και ομάδων για να αποφευχθεί μια πιθανή παγκόσμια σύγκρουση.

“Πρέπει [να] διασφαλίσουμε την ανάπτυξη ακολουθώντας μια διαφορετική πορεία — μια πορεία θετική, ισορροπημένη και εποικοδομητική”, τόνισε.

Η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος εν μέσω αυξανόμενων εσωτερικών εντάσεων μετά τη σύλληψη από τη Μόσχα του επικριτή του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νταβός, ο Πούτιν φαίνεται να αναφέρθηκε σε κυρώσεις και εμπάργκο· αρκετές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

“Χρήση εμπορικών φραγμών, παράνομων κυρώσεων, περιορισμών στον οικονομικό, τεχνολογικό και ενημερωτικό τομέα — ένα τέτοιο παιχνίδι χωρίς κανόνες αυξάνει δραματικά τους κινδύνους της μονομερούς χρήσης στρατιωτικής δύναμης, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει επίσης μια αβέβαιη σχέση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν με τον οποίο μίλησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μετά το πρώτο τηλεφώνημά τους, ο Πούτιν υπέβαλε επίσημα νομοσχέδιο στο ρωσικό κοινοβούλιο για την παράταση της πυρηνικής συνθήκης New START με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά πέντε χρόνια, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

“Οι πρόεδροι εξέφρασαν ικανοποίηση μετά τη σημερινή ανταλλαγή διπλωματικών σημειώσεων για μια συμφωνία παράτασης της Νέας Συνθήκης START”, ανακοίνωσε το γραφείο του Πούτιν μετά την επικοινωνία του με τον Μπάιντεν, ανέφερε το TASS. 

“Τα διεθνή θέματα περιελάμβαναν την μονομερή αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, τα προβλήματα διατήρησης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ουκρανική διευθέτηση, καθώς και την πρωτοβουλία της Ρωσίας να συγκαλέσει σύνοδο κορυφής  μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

 

loading...