Θράκη: H επικεφαλής του “μειονοτικού” DEB κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση

Παραθέτουμε το μεγαλύτερο τμήμα του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος της προέδρου του κόμματος της Άγκυρας DEΒ: “Αφήνοντας ένα ακόμη χρόνο πίσω παρά τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2020 μεταφέρουμε για τον επόμενο χρόνο τις φιλοδοξίες για καλές εξελίξεις χωρίς να χάνουμε την ελπίδα μας για το μέλλον.

“Επιθυμώ να τονίσω την προσδοκία μας, κατά την νέα χρονιά να τερματιστούν τα περιστατικά και οι κινήσεις που θυμίζουν στους Τούρκους της δυτικής Θράκης και στους μειονοτικούς φορείς, τις πρακτικές και τα χρόνια της καταπίεσης του παρελθόντος. Ως κοινότητα προσκολλημένη σφιχτά στην ανεκτικότητα που είναι η πιο ωραία κληρονομιά του πολιτισμού μας, θα εργαστούμε καλοπροαίρετα μα αγάπη προς την χώρα μας, να συμβάλουμε στην πρόοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας και στην διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εμείς θα δώσουμε τα χέρια με την πλειοψηφία που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα θέματα και τα δημοκρατικά μας αιτήματα και θα καταβάλουμε προσπάθεια για να υπηρετήσουμε αυτή τη χώρα, ώστε να καταστεί κυρίαρχη η ειρήνη και η φιλία…”.

Αφού η ηγεσία του κόμματος αυτού δηλώνουν πως είναι Τούρκοι, γιατί δεν αναφέρονται καθόλου στην κατάστασή της δημοκρατίας και της ειρήνης στην μάνα πατρίδα τους ; Δεν τους ενδιαφέρει η κατάσταση εκεί; Μήπως δεν την αγαπάνε ; Η απλά για κάποιο λόγο αδυνατούν ;

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

loading...