Να γιατί δεν πρέπει να παντρευτείς μια πολύ μικρότερη σου γυναίκα.

Η επιστημονική εξήγηση που ο γάμος με μία κατά πολλά χρόνια νεότερη γυναίκα δεν θα σου βγει σε καλό

Το κλισέ: Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.

Η αλήθεια πίσω από αυτό:

Κι όμως, θα έπρεπε, ειδικά αν ο έρωτας αυτός καταλήξει σε γάμο και το ζευγάρι θέλει να ζήσει happily ever after. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η επιστήμη, που έθεσε τα πράγματα επί τάπητος και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Υπάρχει σοβαρός λόγος που οι άντρες δεν πρέπει να παντρεύονται κατά πολλά χρόνια μικρότερές τους γυναίκες.

Η έρευνα:

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder, η σύζυγος σου μπορεί αυτή τη στιγμή να υπερηφανεύεται σε φίλους και γνωστούς πόσο ευτυχισμένη είναι στο πλευρό σου, σε μερικά χρόνια όμως από τώρα η ικανοποίηση αυτή που νιώθει θα μειωθεί αισθητά.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε και μια ακόμη έρευνα που διενεργήθηκε από τη Hilda (Household Income and Labour Dynamics in Australia) και διήρκεσε 13 ολόκληρα χρόνια. Όπως διαπιστώθηκε οι γάμοι μεταξύ αντρών και γυναικών με μεγάλο ηλιακό χάσμα ήταν περισσότερο δυστυχισμένοι και βαρετοί, με τα ζευγάρια να αποδεικνύονται ανίκανα να αντιμετωπίσουν ενωμένα μία οικονομική δυσκολία.

«Ανακαλύψαμε επίσης ότι οι άντρες που ήταν παντρεμένοι με μικρότερες γυναίκες ήταν πιο ευτυχισμένοι συγκριτικά με εκείνους που είχαν δίπλα τους μια μεγαλύτερη σύζυγο», υπογραμμίζει η καθηγήτρια οικονομικών του πανεπιστημίου Boulder, Terra McKinnish. Και καταλήγει: «Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις γυναίκες, που όσες ήταν παντρεμένες με μικρότερο άντρα εμφανίστηκαν σαφώς πιο ικανοποιημένες από εκείνες που με μεγαλύτερο σύζυγο».

Ωστόσο, όπως τονίζει η McKinnish, η ικανοποίηση αυτή είναι παροδική. Ο λόγος; «Τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι λιγότερο συντονισμένα μεταξύ τους στην κοινή λήψη αποφάσεων και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας σε σχέση με τους παντρεμένους που βρίσκονται αρκετά κοντά ηλικιακά. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε συνεχείς εντάσεις, γκρίνια, τσακωμούς και εν τέλει, στο να μην περνάει κανείς από τους δύο καλά μες στο γάμο», εξηγεί.

Αυτά έχει λοιπόν να σου πει η επιστήμη, τα συμπεράσματα δικά σου.

loading...