Ο Φόβος των Ντροουνς. Η Περίπτωση του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Σε μια ενδεχομένη ελληνοτουρκική σύρραξη θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέα παιδιά θα ακρωτηριαστούν όπως ακριβώς συνέβη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η τουρκική Αμυντική Βιομηχανία παράγει με την σέσουλα μη επανδρωμένα αεροχήματα, όλων των μεγεθών, για απλή αναγνώριση, για έκρηξη δίπλα σε ομάδες ανθρώπων για έκρηξη και καταστροφή τεθωρακισμένων, ακόμα και μικρά αεροσκάφη (UAV) με βαλλιστικούς πυραύλους. Αυτά έπαθαν οι Αρμένιοι και έκλαψαν μερικές χιλιάδες μητέρες.

Προφανώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε σχέδιο αντιμετώπισης ούτε βεβαίως τα μέσα. Παράλληλα κάποια σαιτ με υπερηχητικούς τίτλους κοκορεύονται για την πολεμική μας αεροπορία, το ναυτικό μας και τους καταδρομείς μας. Πλάνη και εφησυχασμός. Κάτι συμβαίνει, κάτι σχεδιάζουν οι πολιτικοί μας και το προμοτάρουν τα παπαγαλάκια.

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου και Ντροουνς όλα παραγόμενα στην Τουρκία εν αφθονία ήταν το κλειδί στην νίκη των Αζέρων.

{{{ Πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αρμενίας: «Τα τουρκικά αντίμετρα στον Η/Π επέτρεψαν να δράσουν τα drones τους»

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/905162_proin/geetha-armenias-ta-toyrkika-antimetra-ston-i/p-epetrepsan

Ο Μόζες Χακομπιάν ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Αρμενίας και διοίκησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια του πολέμου στο Αρτσάχ. Σε δηλώσεις του προέβη σε αποκαλύψεις για το πώς κατάφεραν τα τουρκικά UAV να ξεπεράσουν το ηλεκτρονικό φράγμα που είχαν στήσει οι Αρμένιοι. Η Αρμενία ζήτησε και έλαβε το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 από την Ρωσία το οποίο τους βοήθησε να σταματήσουν τις πτήσεις των τουρκικών UAV για 4 ημέρες. Όμως εν συνεχεία οι Τούρκοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν με αντι-αντίμετρα (ECCM) το Pole-21 αποδεικνύοντας την ευελιξία του τουρκικού UAV Bayraktar TB2, αλλά και την ικανότητα των Τούρκων στον ηλεκτρονικό πόλεμο, όπως λέει }}}.

{{{ Κωνσταντίνος Ιατρίδης: Ενίσχυση αποτρεπτικής ισχύος – Με πολιτική κατευνασμού έχασε η Αρμενία. Μη Επανδρωμένα, Η αιχμή του Δόρατος της Τουρκίας https://www.youtube.com/watch?v=EvTUmatWiPY&feature=emb_title&ab_channel=KontraChannel }}}

(συνεχιζεται)

Οι γείτονες όμως φτιάχνουν, φτιάχνουν, κατασκευάζουν συνέχεια. Ετοιμάζουν το αεροπλανοφόρο, ακολουθεί ένα πλοίο συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου, παραδίδουν βαλλιστικούς πυραύλους (BORA), ετοιμάζουν τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Atmaca, τορπίλες βαρέως τύπου, τα μεγάλα αντιτορπιλικά.

Και βεβαίως ντροουνς, χιλιάδες ντροουνς. Και μαζί με αυτά και το Akinci. Το UAV Akinci θα μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους τύπου CRUISE και με πλήρες φορτίο όπλων θα μπορεί να περιπολεί για 28 ώρες σε ύψος 20.000 ποδών. Μαζί τα TB.2 Bayraktar και το Akinci η Τουρκία διαμορφώνει μια τριάδα εξοπλισμένων UAV μάχης και βεβαίως μια θανατηφόρα απειλή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

{{{ https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/905560_aksungur-i-toyrkia-xekina-ti-maziki-paragogi-enos-akomi-exoplismenoy-uav-mahis Τη μαζική παραγωγή ενός ακόμη εξοπλισμένου UAV ανακοίνωσε ότι ξεκινά η Τουρκία. Πρόκειται για το UAV AKSUNGUR, το οποίο έχει συμπληρώσει περί τις 300 και πλέον ώρες πτήσης σε δοκιμές, ενώ στην 49η πτήση του παρέμεινε στον αέρα για 59 ώρες όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.}}}

{{{Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των βαλλιστικών πυραύλων Bora στον τουρκικό στρατό

https://tourkikanea.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83/bora-3/

No Comments Εκτιμάται πώς ο πύραυλος BORA έχει βεληνεκές 280+ km}}}

{{{Η Τουρκία ετοιμάζει τη νέα γενιά του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου KORAL

https://www.ptisidiastima.com/turkey-works-on-next-gen-koral-ew-system/ ΝΕΑΑΜΥΝΑΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η τουρκική βιομηχανία Aselsan έχει ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες την ανάπτυξη του νέας γενιάς συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου KORAL (EW) δικής της ανάπτυξης. Σύμφωνα με αναλυτές οι επιτυχίες του τουρκικού στρατού κατά των συριακών τεθωρακισμένων σχηματισμών κατά την επιχείρηση “Εαρινή Ασπίδα” τον περασμένο Φεβρουάριο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον έξυπνο συνδυασμό συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, όπως το τουρκικό KORAL και το ρωσικής ανάπτυξης REDET, με Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη μάχης σαν το Βayraktar TB2 και το Anka-S, που είναι ανθεκτικά σε ηλεκτρονικές παρεμβολές. Τα τουρκικά συστήματα “τύφλωσαν” τα συριακά ραντάρ και παρέλυσαν τα δίκτυα επικοινωνιών και προειδοποίησης των δυνάμεων του Ασσάντ που στερούνταν δικτύου επικοινωνίας οπτικών ινών στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ απέδειξαν πως τα τεθωρακισμένα χρειάζονται την υποστήριξη αντιαεροπορικών συστημάτων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου για να επιβιώσουν. Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου KORAL αναπτύχθηκε από την ASELSAN A.Ş είναι ένα κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ξηράς που αναπτύχθηκε για να “τυφλώνει” και να παραπλανά εχθρικά ραντάρ. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2009 με το κρατικό πρόγραμμα ανάπτυξης “Χερσαίου Εξ αποστάσεως Παρεμβολέα”. Το σύστημα υποστηρίζει επιχειρήσεις καταστολής εχθρικής αεράμυνας (SEAD) δημιουργώντας ένα δίκτυο επικράτησης στον τομέα των πληροφοριών και παρέχοντας ταχεία αντίδραση για τις φίλιες δυνάμεις σε ένα περιβάλλον απειλών. Το σύστημα KORAL δύναται να ερευνήσει, να αναχαιτίσει, να αναλύσει, να κατηγοριοποιήσει και να εντοπίσει την πηγή πολλαπλών συμβατικών και σύνθετων τύπων εκπομπών ραντάρ. Έχει ακόμα την ικανότητα να παρεμβάλει, παραπλανήσει και να παραλύσει εχθρικά ραντάρ. Η επιχειρησιακή εμβέλεια του συστήματος, σύμφωνα με την ASELSAN, είναι τα 200 χλμ.}}}

{{{Καθελκύστηκε χθες η πρώτη τουρκική φρεγάτα κλάσης «Ι» (TF-100)

https://defencereview.gr/kathelkystike-i-toyrkiki-fregata-f-515-istanbul/

Το πλοίο (F-515 «Istanbul») είναι το πρώτο από τα τέσσερα, που θα αντικαταστήσουν ισάριθμες φρεγάτες MEKO-200TN Track I κλάσης «Yavuz». Η καθέλκυση έγινε παρουσία του Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdogan, και του Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η τελετή κοπής ελάσματος της τρίτης κορβέτας MİLGEM του Πακιστάν. Η σχεδίαση των φρεγατών «Ι» έλκει την καταγωγή της από τις κορβέτες MILGEM, ενώ πάνω στη σχεδίαση των «Ι» βασίζεται και η ανάπτυξη των TF-2000. Η ναυπήγηση της F-515 «Istanbul» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και αναμένεται να ενταχθεί στον Τουρκικό Στόλο το 2023 και θα ακολουθήσουν και οι άλλες τρείς, μια ανά έτος μέχρι το 2026.

Οι «Ι» έχουν μήκος 113,5 μέτρα, πλάτος 14,4 μέτρα και εκτόπισμα 3.000 τόνους. Η μέγιστη τους ταχύτητα είναι 29 κόμβοι (54 χιλιόμετρα την ώρα) και η εμβέλεια τους 5.700 ναυτικά μίλια (10.556 χιλιόμετρα). Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι της τάξεως των 123 ατόμων. Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα (1) πυροβόλο των 76 χιλιοστών Super Rapido, 16 τετραπλούς, κάθετους εκτοξευτές Mk.41 VLS (Vertical Launch System) για 64 συνολικά αντιαεροπορικά βλήματα ESSM της έκδοσης Block.2, 16 βλήματα κατά πλοίων Atmaca, ένα (1) σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας Korkut-D, δύο (2) τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών των 324 χιλιοστών και δύο (2) τηλεχειριζόμενους πύργους με πυροβόλο των 25 χιλιοστών έκαστος. Επίσης θα μπορούν να υποστηρίξουν τη χρήση ελικοπτέρου τύπου S-70 SeaHawk.}}}

Στη Βρετάνια, η RAF ανησυχεί για τον μικρό αριθμό στον οποίο διατίθενται σήμερα τα μαχητικά αεροσκάφη και για τον λόγο αυτόν επιδιώκει, μεταξύ των άλλων, να αποκτήσει μη επανδρωμένα μαχητικά που θα συνοδεύουν τα επανδρωμένα. Τα αεροσκάφη αυτά θα έχουν πολλούς ρόλους, αλλά στόχος είναι να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι στόλοι αναλώσιμων αεροσκαφών που θα προκαλούν κορεσμό στην εχθρική αεράμυνα. Αυτό ακριβώς που έκαναν και οι Αζέροι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στην Ελλάδα ακούστηκε ένα Άρτεμης και μετά χάθηκε, ακούστηκε ένα Πήγασος και μετά χάθηκε, ακούστηκε ένας Μαλκότση για τρακτέρ και μετά σιωπή, ακούστηκε κάτι για ραντάρ και μετά σιωπή, ακούστηκε κάτι για ένα Λαρισαίο που έφτιαξε ένα πρότυπο όπλο για τον ελληνικό στρατό και του το κατέσχεσε η αστυνομία, κάτι για κρουιζ αλλά το έφαγε η μαρμάγκα, και τόσα άλλα.

Όλοι αυτοί που ψηφίζουμε και κυβέρνησαν τα περασμένα χρόνια την Ελλάδα δεν έβλεπαν τι έρχεται ;

Η το έβλεπαν και συναινούσαν στην επερχομένη λαίλαπα;;;

Βυθισμένοι στην κομματική καθημερινότητα και μύωπες και δεν έβλεπαν τι έρχεται;

Ή

Ομοτράπεζοι, συνδημιουργοί, συμπλέοντες και συνένοχοι στην επερχομένη δημογραφική κατάρρευση, στην αμυντική κατάρρευση και την μετεξέλιξη σε μια σούπα από ντι εν ει όπου το ελληνικό θα χαθεί.

Έπρεπε να είμαστε 30.000.000 ο ελληνικός πληθυσμός εντός των ελληνικών συνόρων και αντι γι αυτό χανόμαστε σαν τους Σπαρτιάτες. Μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι εμείς ψηφίζουμε όλους αυτούς που φέρνουν σιγά σιγά την Ελλάδα στον γκρεμό.

Και εν τέλει, εδώ τι φτιάχνουμε;;;

Ένα κομματικό πελατειακό κράτος και χιλιάδες θέσεις για τους κομματικούς ακόλουθους. Από βουλευτές σε δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και προέδρους οργανισμών και μετακλητούς. Όλο το παιχνίδι παίζεται στην Φεουδαρχική κατανομή των αξιωμάτων και την επακόλουθη αποστράγγιση του πλούτου.

Τι σχέση έχει η Φεουδαρχία με την Κομματοκρατία;

Έναν και μόνο, ΤΟ ΑΙΜΑ των αθώων.

Ίσως και ένα δεύτερο, την χαμηλή πνευματική στάθμη των υπηκόων. Αυτών που στηρίζουν μια άρρωστη κατάσταση.

loading...