Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τον Αγιασμό των υδάτων στο Αίγιο!!!»

 Θα…επιβληθούν και τιμωρίες;;;

Αντίθετη στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άρα καταδικαστέα χαρακτήρισε την απόφαση των Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και ο πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να τελέσουν κανονικά αγιασμό των υδάτων στο Αίγιο ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.

«Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Διότι και εχθές το βράδυ αργά, το απόγευμα νομίζω εστάλη η επιστολή από Αρχιεπίσκοπο σε όλους τους μητροπολίτες της Ελλάδος που έλεγαν ότι εφαρμόζοντας την ΚΥΑ την προηγούμενη, εκεί απαγόρευε τη ρίψη σταυρού στα ύδατα είτε είναι θαλάσσια, είτε λιμναία, είτε ποταμίσια.

Εφόσον έκαναν αυτό (σ.σ. στα Καλάβρυτα). (Είναι καταδικαστέα πράξη) επειδή πηγαίνει είναι αντίθετη στην απόφαση που είχε πάρει η σύνοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «την καταδικάζω βεβαίως».

Ερωτηθείς αν θα επιβληθούν ποινές υπογράμμισε: 

«Αυτό θα το απαντήσω στις 12 του μηνός που έχουμε σύνοδο και στην οποία θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Αν θα πρέπει να σταλεί κάτι σε αυτούς ή σε κάποιους άλλους».

«Εμείς σαν σύνοδος τηρήσαμε και τις δύο ΚΥΑ. Η μία ΚΥΑ λέει ότι έχουμε καθολικό lockdown και όντως υπάρχει καθολικό lockdown στις εκκλησίες εκτός από το δίωρο το σημερινό. Και μας έδειξε ανοχή η κυβέρνηση. Εκεί μόνον αγγίζει την προηγούμενη ΚΥΑ. Η σημερινή εφαρμόζεται. Αύριο που θα γίνει η λειτουργία θα είναι κλειστή η πόρτα. Οι πιστοί θα μπουν μετά να ανάψουν το κεράκι τους και να κάνουν την προσευχή τους», συμπλήρωσε ο κ. Αθηναγόρας, μιλώντας στον Alpha 98,9.

loading...