Έλληνες ψαράδες στα Ίμια: «Η βραχονησίδα “φυλάσσεται” από τουρκικά πλοία! Έρχονται στα νερά μας και μας διώχνουν» – ΒΙΝΤΕΟ

 

Σοβαρές καταγγελίες δίχως κάποιο αντίκρισμα…

Το παρολίγον τραγικό επεισόδιο ανήμερα των Θεοφανείων ανάμεσα σε σκάφη του Λιμενικού και την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Έλληνες ψαράδες που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με θρασύδειλους Τούρκους ξεσπούν για την προστασία που ΔΕΝ έχουν από τις ελληνικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ένωσης Μέσης και Παράκτιας Αλιείας της Καλύμνου, Κώστας Σαρούκος, ήταν εκείνος που μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 εξήγησε τα εξής:

«Καθημερινά ζούμε αυτό το φαινόμενο. Οι Τούρκοι έρχονται στα δικά μας νερά και μας διώχνουν. Αυτή τη στιγμή τρία τουρκικά γρι-γρι ψαρεύουν στα ελληνικά νερά. Οι Έλληνες ψαράδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου νιώθουν πως δεν έχουν καμία προστασία».

Μάλιστα σε μία σοβαρότατη καταγγελία, ο κ. Σαρούκος αποκάλυψε πως η βραχονησίδα στα Ίμια “φυλάσσεται” μόνο από τουρκικές ακταιωρούς:

«Είναι αμαρτία να χαθούν αυτά τα νησιά».

Θυμίζουμε τα δύο νέα βίντεο που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από το επεισόδιο της περασμένης βδομάδας ανοικτά των Ιμίων, ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων:

loading...