«Εμπρός λαοί»: Η Κίνα έδωσε το σύνθημα, τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, – ΒΙΝΤΕΟ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έβαλε μπροστά το κομμουνιστικό Πεκίνο… Γιατί άραγε;;;

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κάλεσε την Δευτέρα τους παγκόσμιους ηγέτες να παραμερίσουν τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Χωρίς να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σι τάχθηκε υπέρ των πολυμερών σχέσεων και της παγκοσμιοποίησης, όπως είχε ήδη κάνει ενώπιον του ίδιου φόρουμ πριν από τέσσερα χρόνια, λίγο πριν ανέβει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου φάνηκε να τον προειδοποιεί εναντίον της συνέχισης της πολιτικής του προκατόχου του, ο οποίος είχε αναγάγει την Κίνα σε υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλό του, ιδιαίτερα στο εμπόριο και την τεχνολογία.

«Η δημιουργία φατριών ή η κήρυξη ενός νέου ψυχρού πολέμου, η απόρριψη, η απειλή ή ο εκφοβισμός των άλλων (…) η αναστάτωση των αλυσίδων προμηθειών ή οι κυρώσεις για να προκληθεί απομόνωση το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να σπρώξουν τον κόσμο στη διαίρεση και ακόμη και στην σύγκρουση», προειδοποίησε ο Σι Τζινπίνγκ. «Και η σύγκρουση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Με την κομμουνιστική Κίνα να αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να ενωθούν σε μία νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων, η οποία θα «γεννήσει» μία στρατηγικής σημασίας «παγκόσμια ειρήνη».

Σε αυτή την κατεύθυνση, το κομμουνιστικό Πεκίνο καλεί όλον τον πλανήτη σε ισότητα (προς τα κάτω, όπως γίνεται εν τοις πράγμασι στον Κομμουνισμό;;;)

Η εκλογή Μπάιντεν δείχνει να βοηθά, καθώς οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου καλωσόρισαν την εκλογή του σε ένα βίντεο που προβάλλουν συνεχώς τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης:
Στο παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μίλησε, όπως είδαμε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας βάρος, από την πλευρά του, στην Υγεία και την υπακοή στους… «ειδικούς».
«Μάθαμε ότι πρέπει ν’ ακούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες και να παίρνουμε νωρίς αποφάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνόδου του World Economic Forum.
Σημείωσε δε ότι οι ειδικοί και η κυβέρνηση είπαν στους Έλληνες έγκαιρα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν και εκείνοι το ακολούθησαν, πειθαρχώντας στα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι μ’ αυτή θέλουμε οι επισκέπτες στην Ελλάδα να έρθουν με ασφάλεια το καλοκαίρι και ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά εν τέλει ολόκληρη την Ευρώπη.

loading...