«Κόλπα» Μπάιντεν θέλει να αντιγράψει η ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές – Ψήφος ομογενών όπως… επιστολική ψήφος

 Έμμεσα παραδέχονται την μαγική εικόνα των δημοσκοπήσεων

Σκηνικό αμφιλεγόμενων εκλογών στήνεται στην Ελλάδα ενόψει των πρόωρων κάλπεων που θα στηθούν κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε κινήσεις που της δίνουν αυξημένο έλεγχο επί της εκλογικής διαδικασίας, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει πολύ τις νοθευμένες φετινές εκλογές των ΗΠΑ.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην αντιπολίτευση είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία μπορεί να μην είναι επιστολική όπως πίεζε αρχικά η ΝΔ αλλά θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε πρεσβείες και προξενεία «μακριά» από τον έλεγχο εκλογικών αντιπροσώπων και των τοπικών κοινωνιών. 

Μάλιστα «σεισμό» στα επιτελεία όλων των κομμάτων δημιούργησε σημερινό δημοσίευμα εξόχως φιλοκυβερνητικού ΜΜΕ για το ζήτημα το οποίο μιλούσε για «δεξαμενή» 800.000 ψήφων από τους Έλληνες του Εξωτερικού για τη Νέα Δημοκρατία. 

Όμως σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ ο αριθμός των Ελλήνων του Εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου θεωρητικά είναι μικρότερος από 800.000, κάτι που δεν μπορεί να μην γνώριζε ο συντάκτης του άρθρου. Άρα γιατί «φούσκωσε» το συγκεκριμένο νούμερο; 

Στελέχη της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πίσω από τέτοια δημοσιεύματα δημιουργία κλίματος, το οποίο σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό που θυμίζει πολύ αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ και ο τρόπος που ο Τζο Μπάιντεν «έκλεψε» τις φετινές εκλογές με την επιστολική ψήφο.

Κάτι που πέρασε «στα ψιλά» τους προηγούμενους μήνες είναι ότι εταιρία που παίζει κομβικό ρόλο στις εκλογές πωλήθηκε σε φιλικά προς το Μαξίμου επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, όπως και οι Δημοκρατικοί, ελέγχει πλήρως όλα τα μεγάλα ΜΜΕ που ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των εκλογών, αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε καταγγελία ή στοιχεία για παρατυπίες όχι μόνο δεν θα ακουστεί αλλά θα κατακριθεί σφοδρά ως «υπονόμευση του πολιτεύματος».

Επιπλέον οι δημοσκοπήσεις παραείναι εκτός πραγματικότητας, ακόμα και για τα δεδομένα τους και θέλουν να περάσουν στους πολίτες πως η κυβέρνηση είναι «λαοφιλής» παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ώστε να δείξει φυσική μια νίκη στις εκλογές. 

Άρα λοιπόν όπως και στις ΗΠΑ έχουμε: α) πρωτοεμφανιζόμενη μορφή ψήφου, β) ελεγχόμενα ΜΜΕ & κομβικές εταιρίες γ) εκτός τόπου και χρόνου δημοσκοπήσεις

Πάντως μόνο ότι προσδοκούν σωτηρία από τις ψήφους των ομογενών είναι χαρακτηριστική της «λαοφιλίας» που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση από αυτή που παρουσιάζουν. 

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται υπό εκλογική συρρίκνωση με καθοδική τάση, καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσει, εκτός από αυτούς που χρεοκόπησε με το lockdown, στους κατοίκους της Μακεδονίας και των νησιών του Αιγαίου γιατί έχουν πουλήσει το σκοπιανό και γιατί έχουν γεμίσει τα νησιά με παράνομους μετανάστες.

loading...