Κόσμος χωρισμένος σε στρατόπεδα, κυβέρνηση που δεν θέλει να χάσει ποσοστά, στελέχη της που τρέχουν κρυφά να εμβολιαστούν κλέβοντας θέσεις υγειονομικών.

Λίγα απ’ τα σημάδια των καιρών μας. Σημάδια τεράστιας πληροφόρησης καταλήγει σε παραπληροφόρηση. Βέβαια, μεγάλο ρόλο παίζουν και τα χρηματοδοτούμενα Μ.Μ.Εξαπάτησης σ’ αυτό. Αλλά στο θέμα μας. Στο part 2 της σειρά άρθρων για την “πανδημία” θα μιλήσουμε για μια ιστορία που όλοι νομίζουν πως ξεχάστηκε. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε. Υπάρχει όμως μια χώρα που δεν ξέχασε. Για πολλούς Σουηδούς, ο εμβολιασμός για την καταπολέμηση ενός ιού δεν αποτελεί λύση λόγω των σοβαρών παρενεργειών από την περίοδο 2009-2010, οπότε και διοργανώθηκε η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού προ του κινδύνου της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1). Πάνω από το 60% του πληθυσμού έλαβε το εμβόλιο Pandemrix της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline – το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο απ ‘ όσες χώρες προνόησαν για τη θωράκιση από τη H1N1.
Ωστόσο, η εμπειρία έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των Σουηδών σ’ οποιοδήποτε μελλοντικό εμβόλιο, γιγαντώνοντας τους φόβους για άγνωστες μακροπρόθεσμες παρενέργειες.
Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί – κυρίως παιδιά και ενήλικες κάτω των 30 ετών – διαγνώστηκαν αργότερα με ναρκοληψία, ως παρενέργεια του εμβολίου, που δεν υπολειπόταν σε ποιοτικά στάνταρ από το εμβόλιο του κορωνοϊού (παρόμοιος χρόνο παραγωγής, αμφίβολη ποιότητα).
Η ναρκοληψία είναι μια χρόνια διαταραχή του νευρικού συστήματος που προκαλεί υπερβολική και συχνά ανεξέλεγκτη υπνηλία.
«Έχω “επιθέσεις” ύπνου όλη την ώρα σε κάθε είδους καταστάσεις και σε ακατάλληλες στιγμές. Κατά την ώρα του φαγητού, σε συνεντεύξεις εργασίας, σε διαλέξεις, σεμινάρια, στο πανεπιστήμιο. Έχω κοιμηθεί στο χώρο εργασίας μου, κοιμάμαι σε λεωφορεία και οπουδήποτε αλλού. Έχει καταστραφεί η ζωή μου», δηλώνει η Meissa Chebbi στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Η Σουηδική Φαρμακευτική Ασφάλιση έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει 440 από 702 αξιώσεις αποζημίωσης για ναρκοληψία που συνδέονται με την Pandemrix, καταβάλλοντας συνολικά 100 εκατομμύρια κορώνες (9,8 εκατομμύρια ευρώ) στους καταγγέλλοντες – αιτούντες.
Ο πασίγνωστος διεθνώς πια Άντερς Τέγκνελ είχε εμπλακεί και σε εκείνη τη διαδικασία. Ήταν τότε μέλος μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Υγείας, που ζήτησε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. «Φυσικά η απόφαση θα ήταν εντελώς διαφορετική αν γνωρίζαμε τις παρενέργειες. Αλλά ήταν εντελώς άγνωστες, ήταν μια έκπληξη για όλους μας», δήλωσε ο Τέγκνελ στο AFP, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά οι αρχές θα επιδιώξουν να παράσχουν ικανοποιητική ενημέρωση για τα εμβόλια κατά του covid-19, όταν υπάρξουν περισσότερα δεδομένα.
ΥΓ1. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε link από το λοιμωδών στην Αμερική :
https://www.cdc.gov/…/concerns/history/narcolepsy-flu.html

loading...