Τραγωδία στον Ευβοϊκό κόλπο: Νεκρός βρέθηκε ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης στα βράχια νησίδας

Ο 78χρονος πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι», ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Λίγο πριν το φουσκωτό σκάφος του με το οποίο είχε πλεύσει το πρωί από την Ερέτρια στα μικρονήσια που βρίσκονται στα ανοικτά της παραλιακής πόλης, με κατεύθυνση στο Ασπρονήσι, βρέθηκε, αλλά χωρίς τον ίδιο μέσα.

Δεν μπορεί να υπολογιστεί περίπου ποια ώρα ο Σ.Βαλυράκης έπεσε στην θάλασσα καθώς και ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε εκτός σκάφους. Θα γίνει νεκροψία και νεκροτομή στο πτώμα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Το σώμα του 78χρονου άνδρα που είχε φύγει με το φουσκωτό το μεσημέρι φορώντας στολή δύτη για να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα, βρέθηκε χτυπημένο στο κεφάλι από προπέλα και με κομμένο δάχτυλο του αριστερού του χεριού.Το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη:


Εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης:


Τα αίτια της τραγωδίας

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο 77χρονος πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Πάντως περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με τη συζύγό του, ο Σήφης Βαλυράκης αναχώρησε στις 14.00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Oι εκτιμήσεις είναι ότι ο 78χρονος Σήφης Βαλυράκης γλίστρησε από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι στο σκάφος, όταν βρέθηκε προσαραγμένο, η μηχανή ήταν στο πρόσω, δηλαδή δούλευε κανονικά.

Οπότε το πιθανότερο είναι ότι έπεσε στη θάλασσα είτε γιατί γλίστρησε είτε γιατi λιποθύμησε και το σκάφος συνέχισε την πορεία του και δεν είχε λάβει ένα βασικό προστατευτικό μέτρο: Να συνδέσει την μηχανή με το γνωστό, σε όσους ασχολούνται με ταχύπλοα, κόκκινο σπιράλ καλώδιο με τον ρουχισμό του, το οποίο απενεργοποιεί την μηχανή, από την στιγμή που τραβηχτεί αν ο κυβερνήτης πέσει στην θάλασσα.

Στις έρευνες συμμετείχαν πέντε πλωτά του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ είχε απογειωθεί ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και φτάνουν και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Ο Σήφης Βαλυράκης έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο.

Η σύζυγός του, Μίνα η οποία δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του, ανησύχησε και ενημέρωσε την αστυνομία και το Λιμενικό που διεξάγουν έρευνες.

loading...