ΡΗΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΧΑΓΗ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

Γράφει ο  Γιώργος Ρωμανός

«Τα γραπτά μένουν» και στην πολιτική συχνότατα αποβαίνουν καταστροφικά για κάποιους. Εν προκειμένω μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια, στη

Βουλή, 17/1/2021, υπάρχει μείζον εθνικό θέμα, σχετιζόμενο με τα ελληνο-τουρκικά και την Χάγη, στην οποία η κυβέρνηση τόσο τραγικά επιπόλαια (το επιεικέστερο) θεωρεί πως ως δια μαγείας θα λυθούν τα πάντα. Κι αυτό, ενώ και ο τελευταίος κάτοικος της χώρας μας καταλαβαίνει ότι η Χάγη είναι ο φερετζές του εθνικού ακρωτηριασμού.

Οι Διερευνητικές κατά τον κ. Τσαβούσογλου γίνονται γιατί μας εξανάγκασαν σε αυτές οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Έχει πει, 11/1/2021, ο Τούρκος ΥπΕξ, χωρίς να διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ότι: «οι ΗΠΑ και η Γερμανία, προειδοποίησαν την Ελλάδα να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν». Φαίνεται πως ο κ. Τσαβούσογλου λέει αλά Τούρκα μεγάλο μέρος της αλήθειας. 

Η λέξη «προειδοποίησαν» φανερώνει πολλά για το πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ειδικά η Γερμανία. Συνεχίζοντας ακάθεκτος ο «φίλος του κ. Δένδια», και μιλώντας στην Ε.Ε., Βρυξέλες 22/1/2021, επανέφερε την απειλή πολέμου για την Ελλάδα, και μίλησε για προβοκάτσιες της χώρας μας. Αυτά τρεις μέρες πριν αρχίσουν οι Διερευνητικές.

Η Τουρκία όπως έχουμε περιγράψει λεπτομερώς όχι μόνο δεν παίρνει πίσω ούτε μία από τις κατακτητικές της (στην πράξη) ενέργειες σε βάρος της χώρας μας, αλλά αμέσως μετά την ανακοίνωση ημερομηνίας έναρξης των Διερευνητικών εξήγγειλε, στις 15 Ιανουαρίου 2021, παράνομες Navtex με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, για ολόκληρο το 2021 -μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Πού βλέπουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Γερμανία την αλλαγή της τουρκικής κατακτητικής στάσης σε βάρος της Ελλάδος;

Ο κ. Δένδιας στη Βουλή διατύπωσε ξεκάθαρα διαφορετικές απόψεις από εκείνες του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την προσωπική Σύμβουλο του κ. πρωθυπουργού, κ. Σουρανή.

Με τα δύο έγγραφα που θα σχολιάσουμε στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, όπως λέει ο λαός, «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη», και έτσι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι εφιάλτες των Ελλήνων. Και τούτο γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί προς την Τουρκία, με επιβλέπουσα την κ. Μέρκελ στις μυστικές συνομιλίες της «Συμφωνίας του Βερολίνου» -έτσι ακριβώς ονομάζεται στο πρωθυπουργικό έγγραφο που ακολουθεί. 

Η Συμφωνία αυτή έγινε περί την 11η Ιουλίου 2020[1], μετά από μυστική Τριμερή σύνοδο Ελλάδος-Τουρκίας-Γερμανίας, στην οποία αποκαλύφθηκε, στις 14/7/2020, από τον κ. Τσαβούσογλου, ότι συμμετείχε η κ. Ελένη Σουρανή, Σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ο κ. Γιαν Χέκερ, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της κ. Μέρκελ, και ο Σύμβουλος του κ. Ερντογάν, κ. Ιμπραχίμ Καλίν. 

Ωστόσο ο κ. Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι συμμετείχαν «και κάποιοι συνάδελφοί μας του ΥΠΕΞ (που) ήταν στο Βερολίνο», πράγμα το οποίο σημαίνει πως συμμετείχαν, εκτός από την κ. Σουρανή, και άλλοι από ελληνικής πλευράς, προφανώς και από την γερμανική. Δηλαδή, επρόκειτο για μια πολυμελή Σύνοδο, πολλών αρμοδιοτήτων… και όχι για κάτι επιφανειακό!

Όπως είπαμε στην αρχή τα «γραπτά μένουν». Έτσι, στο Επίσημο κανάλι του Πρωθυπουργού, με την ένδειξη: Ελληνική Δημοκρατία, Πρωθυπουργός: https://primeminister.gr/2020/10/12/25008, και με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2020, έχει αναρτηθεί έγγραφο με τίτλο: Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Αυτό το γραπτό κείμενο αποτελεί τεκμήριο ζοφερών αποδείξεων, καθώς όσα λέει ο κ. Πρωθυπουργός δεσμεύουν την χώρα και αφετέρου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική που εκφράζει ο ΥπΕξ της, κ. Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...