Η “Κόπρος του Αυγεία” στα Πανεπιστήμια…





 Γράφει ο Θανάσης Κ.

Οι Έλληνες πρυτάνεις διαφωνούν, λέει, με την αποκατάσταση της τάξης μέσα στα Πανεπιστήμια!

Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίζονται, προπηλακίζονται και διασύρονται από ομάδες έξω-πανεπιστημιακών τραμπούκων τόσα χρόνια, έρχονται τώρα και διαφωνούν με την ίδρυση “Πανεπιστημιακής αστυνομίας” που θα σταματήσει όλο αυτό το αίσχος!

Δεν το κάνουν για να προστατεύσουν την «ακαδημαϊκή Ελευθερία»…

Μόνο η «ακαδημαϊκή Ελευθερία» ΔΕΝ τους ενδιαφέρει.

–Πρώτον, γιατί η ακαδημαϊκή Ελευθερία καθημερινά καταπατείται μέσα στα Πανεπιστήμια. Όποιος διδάσκει πράγματα που δεν αρέσουν στις αριστερές συμμορίες και στις κλίκες των αναρχικών “τιμωρείται” πάραυτα και δια ροπάλου.

–Δεύτερον, πολλές φορές στο παρελθόν καθηγητές και πρυτάνεις έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμών παρακρατικών αλητών, που έχουν εγκατασταθεί μέσα στα πανεπιστήμια, τα ελέγχουν και τρομοκρατούν τους πάντες.

Ποια «ακαδημαϊκή Ελευθερία» θέλουν να προστατέψουν οι πρυτάνεις σήμερα; Αυτή των τραμπούκων να τους… δέρνουν;

* Για να καταλάβετε, Ελληνικά υπουργεία θέλησαν στο παρελθόν να δώσουν ερευνητικά συμβόλαια σε καθηγητές ΑΕΙ για να δημιουργηθούν ελληνικά πρωτότυπα τεχνολογικά προϊόντα. Όπως ρομπότ (για τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, για παράδειγμα) ή ελληνικά drones (για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις)…

Ομάδες παρακρατικών τραμπούκων που νέμονται τα Πανεπιστήμια το πληροφορήθηκαν και το ματαίωσαν! Τρομοκρατώντας τους καθηγητές που επρόκειτο να τα αναλάβουν και προειδοποιώντας τους πως, αν τολμήσουν να συνεργαστούν με τα αρμόδια υπουργεία, “δεν θα καλοπεράσουν”.

Σήμερα οι καθηγητές-ερευνητές που τους προτείνεται κάτι αντίστοιχο το απορρίπτουν εκ των προτέρων. Από φόβο…

Αυτή την «ακαδημαϊκή Ελευθερία» πάνε να προστατεύσουν οι πρυτάνεις!

Θυμίζει την ιστορία με τις τσατσάδες των “οίκων ανοχής”, σε μια επαρχιακή πόλη, που απαγόρευσαν στις «ιερόδουλες» να βγαίνουν βόλτα την Κυριακή, στο σεργιάνι, για… να μην χάσουν την «παρθενιά» τους!

* Στην πραγματικότητα, όμως, οι παρακρατικές συμμορίες που νέμονται και ελέγχουν τα πανεπιστήμια είναι μόνον η «κορυφή του παγόβουνου».

Τα Ελληνική Πανεπιστήμια μόνο την Ανώτατη Παιδεία δεν υπηρετούν σήμερα, ως όφειλαν από το Σύνταγμα…

–Μέσα στα Πανεπιστήμια κυριαρχούν κλίκες ιδεοληπτικών της (άκρας) Αριστεράς που μονοπωλούν την «επιστημονική αλήθεια» και εκδιώκουν κάθε διαφορετική σχολή σκέψης.

–Κυριαρχούν ακόμα συμμορίες τρωκτικών που ελέγχουν προγράμματα και λεηλατούν εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας.

–Κυριαρχούν ακόμα κλίκες που μοιράζουν «πέτσινους» τίτλους σπουδών σε ημετέρους, κι έτσι αναπαράγεται ο φανατισμός και η αμορφωσιά με νέες φουρνιές «πανεπιστημιακών» – που δεν ξέρουν την τύφλα τους, αλλά γνωρίζουν «να κάνουν παιγνίδι» και «να μοιράζουν παιγνίδι»…

–Μέσα σε αυτό το «παιγνίδι» συχνά συμμετέχουν και στελέχη των κομματικών νεολαιών, που μαθαίνουν να σταδιοδρομούν με την “ίντριγκα”, πουλώντας «θέματα» εξετάσεων και «προγράμματα» και «πτυχία» – και εξασφαλίζοντας θέσεις και μεταπτυχιακούς τίτλους για εαυτούς και αλλήλους (και πάσης φύσεως “ημετέρους”… ακόμα και σε ερωτικούς τους συντρόφους, μόνιμους ή ευκαιριακούς).

* Οι συμμορίες των παρακρατικών συνεργάζονται πλήρως με όλη αυτή την «Κόπρο του Αυγεία»! Αποτελούν τους «προστάτες» των δυσωδών “κυκλωμάτων”!

Κάθε παρανομία θέλει και τους νταβατζήδες της…

Οι αναρχικοί των Πανεπιστημίων, που εμπορεύονται «ουσίες» και όπλα και συνεργάζονται με κυκλώματα τρομοκρατών – εντός κι εκτός Ελλάδας – είναι οι «ομάδες κρούσης» που αναλαμβάνουν να «συνετίσουν» όσους πανεπιστημιακούς διαμαρτύρονται ή αντιστέκονται στις “μαφίες” των ΑΕΙ.

Γι’ αυτό οι Πανεπιστημιακές “αρχές” ΔΕΝ θέλουν να υπάρξει Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Για να μην χάσουν τους «προστάτες» τους!

* Οι περισσότεροι Έλληνες Πανεπιστημιακοί θέλουν να μπει τάξη στα Πανεπιστήμια. Αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια.

Βέβαια, όσοι συμμετέχουν ενεργά στα κυκλώματα αυτά, ασφαλώς δεν θέλουν να μπει τάξη, γιατί θα χάσουν το «λουφέ»…

Κι οι ελάχιστοι που τολμούν να πουν ότι συμφωνούν να αποκατασταθεί η νομιμότητα αποδοκιμάζονται, καθυβρίζονται και ξυλοκοπούνται!

Η «χτίζονται» μέσα στα γραφεία τους…

* Θυμηθείτε: Ο περιβόητος “Νόμος Διαμαντοπούλου” ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2011 με συντριπτική διακομματική συναίνεση (πήρε 251 ψήφους στη Βουλή των 300!), έβαζε οριστικό τέλος στην ανοησία του “Πανεπιστημιακού ασύλου” – που ήταν απλώς άσυλο ανομίας – εισήγαγε κάποιο είδος αξιόπιστης αξιολόγησης τω Πανεπιστημιακών και έσπαγε τα κυκλώματα στη Διοίκηση των Πανεπιστημίων.

Και να σκεφτείτε πως όταν ο Σαμαράς έθεσε για πρώτη φορά θέμα κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου στις αρχές του 2010, οι “δεινόσαυροι” του Πανεπιστημιακού κατεστημένου, αλλά και τμήμα της ίδιας της ΝΔ, φυσικά και σύμπασα η Αριστερά (ου μην, αλλά και η… “Πρόοδος” της εποχής) μαζί με δηλητηριώδεις κονδυλοφόρους του Τύπου τότε, τον καταδίκαζαν ως… “ακροδεξιό”!

Όμως λίγο αργότερα – μόλις τον Σεπτέμβριο του 2011 – η “ακροδεξιά” κατάργηση του “Πανεπιστημιακού ασύλου” πέρασε με τη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική συναίνεση κι από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μάλιστα!

Κι ο νόμος εκείνος χρειάστηκε τρία χρόνια περίπου για να μπορέσει να εφαρμοστεί στοιχειωδώς! Αντιδρούσε λυσσαλέα όλο το Πανεπιστημιακό “κατεστημένο”.

* Η αντίσταση στην εφαρμογή του Νόμου Διαμαντοπούλου υπήρξε γενικευμένη τότε. Στις Γραμματείες των ΑΕΙ, για παράδειγμα,  ανακαλύφθηκε διορισμένο μόνιμο προσωπικό υπερδιπλάσιο του απαραίτητου! Που αποτελούνταν από άτομα πολλές φορές “συνεπώνυμα” – ή αλλέως πως “σχετιζόμενα” – με καθηγητής ή πρώην καθηγητές.

Δηλαδή πολύ συχνά οι καθηγητές που δεν μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά τους επίσης καθηγητές, τα διόριζαν σε καλοπληρωμένες θέσεις της Πανεπιστημιακής Γραμματείας. Μαζί με τις πρώην ερωτικές ( ή τους πρώην ερωτικούς) συντρόφους τους.

Κι όταν πήγε να γίνει κάποια αξιολόγηση του προσωπικού στις Γραμματείες – και να φύγουν τα υπεράριθμα τέκνα (ή “τεκνά”) των καθηγητών (-τριών), ξεσηκώθηκε αληθινή “επανάσταση”…

Πολύ περισσότερο κι από την κατάργηση του “ασύλου”…

* Εν πάση περιπτώσει, ο καινοτόμος Νόμος Διαμαντοπούλου κατάφερε να εφαρμοστεί τελικά, τον Ιούλιο του 2014 (επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου πλέον). Κάπως “κουτσουρεμένος”, αλλά στα βασικά άρχισε να εφαρμόζεται! Τότε οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια ψήφισαν νέες διοικήσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τα αρτηριοσκληρωτικά κυκλώματα της Αριστεράς (και της “Προόδου”). Στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον…

Τότε άλλαξαν πραγματικά οι “συσχετισμοί” στα Πανεπιστήμια! Οι, ακριβέστερα, εκφράστηκαν οι πραγματικοί συσχετισμοί στα Πανεπιστήμια…

* Όμως η ιστορική εκείνη μεταρρύθμιση δεν κράτησε πολύ. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και επανέφερε το προηγούμενο αρρωστημένο καθεστώς.

Και τώρα ήλθε ξανά η ΝΔ, επανέφερε την κατάργηση του “ασύλου”, αλλά δεν έκανε τη “μεγάλη τομή” στην Διοίκησή του.

Με αποτέλεσμα να τολμά τη νομοθέτηση της “Πανεπιστημιακής αστυνομίας”, πριν τολμήσει να ξεριζώσει τα κυκλώματα από τη Διοίκησή τους.

Κι αν δεν αλλάξουν οι διοικήσεις μέσα στα Πανεπιστήμια, αν δεν συντριβούν τα κυκλώματα που έχουν κάνει “κεφαλο-κλείδωμα” κανονικό στα ΑΕΙ, κι αν δεν εκφραστούν ξανά οι πραγματικοί συσχετισμοί εκεί μέσα, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία από μόνη της δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει…

Κι αυτή είναι η μόνη κριτική ουσίας στην νομοθετική παρέμβαση της σημερινής κυβέρνησης.

Όχι ότι είναι πολύ “τολμηρή”. Αλλά ότι δεν είναι όσο πρέπει τολμηρή…

Αν πρόκειται να διατηρηθεί η λεγόμενη “αυτονομία” των ΑΕΙ, πρώτα πρέπει να σπάσει το απόστημα των κυκλωμάτων που ελέγχουν τη Διοίκηση κι ύστερα να θεσμοθετηθεί “Πανεπιστημιακή αστυνομία”. Όχι το αντίστροφο…

ΥΓ.1 Για να καταλάβετε περί τι “μπουμπουκιών” πρόκειται, βρέθηκαν δεκάδες Πανεπιστημιακοί να υπογράψουν κείμενο υπέρ του καταδικασμένου δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα! Και πολλοί ανάμεσά τους τον έχουν υπερασπιστεί δημόσια ως… “αγωνιστή για τις ιδέες του”!

Και κάμποσοι ζητούν την αποφυλάκισή του! Του ανθρώπου που έφαγε 13 φορές ισόβια πρωτοδίκως – ενώ στο Εφετείο του επιβλήθηκε ποινή 11 φορές ισόβια συν 25 χρόνια! 

Και θέλουν να αποφυλακιστεί στα 17 ή στα 18 χρόνια!

Δηλαδή του χαρίζουν τις 11 φορές ισόβια και, επί πλέον, του ψαλλιδίζουν και την πρόσθετη 25ετή κάθειρξη σε λιγότερο από 20ετία…

Κι αυτά, όταν ακόμα και το Σχέδιο Αλλαγής του Ποινικού Κώδικα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2019, προέβλεπε ότι όσοι έχουν καταδικαστεί για περισσότερες από μια φορές ισόβια μπορούν να αποφυλακιστούν αφού παραμείνουν στη φυλακή 25 χρόνια!

Δηλαδή για τον Κουφοντίνα, στα μέσα του 2027, το νωρίτερο!

Και η πρόβλεψη για ένα ισοβίτη, ότι “μπορεί  να αποφυλακιστεί”, δεν σημαίνει ότι αποφυλακίζεται “υποχρεωτικά”.

Σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα…

ΥΓ.2 Πού θα βρεθεί ένας σύγχρονος “Ηρακλής” να καθαρίσει αυτήν την “Κόπρο του Αυγεία”;

http://lastpoint.gr/

loading...