Πρώτο δείγμα της εκλογής του αριστερού Μπάιντεν: Στήριξη στον ΜΑΔΟΥΡΟ της Βενεζουέλας

 Η ΕΕ φαίνεται πως αλλάζει τη στάση της όσον αφορά στη θέση του Χουάν Γκουαϊδό στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αλλάζει τη στάση της όσον αφορά στον Χουάν Γκουαϊδό, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλας, επιλέγοντας να μην τον αποκαλεί «προσωρινό Πρόεδρο» της χώρας. Η στάση αυτή, ίσως, καθορίζεται και από τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Η Ευρώπη θα διατηρήσει τις «δεσμεύσεις» της με όλους τους «πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες» της Βενεζουέλας, σημείωσε ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επέλεξε να μην αναφερθεί στον Γουαϊδό ως τον «προσωρινό Πρόεδρο» της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής του, κάλεσε τον περασμένο μήνα τους αισθητά λιγότερους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν να πιέζουν» για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο, ακόμη και με τη βία – εάν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, οι τελευταίες προσπάθειες για συμπαράταξη με τον στρατό για τη διοργάνωση ενός πραξικοπήματος έχουν αποτύχει, όπως και η προσπάθεια απαγωγής του Προέδρου της χώρας.

Πληροφορίες θέλουν τις ΗΠΑ να συνδέονται με την τελευταία υπόθεση, κάτι που η Ουάσινγκτον αρνείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η μόνη πλευρά που φαίνεται να αποστασιοποιείται από τον Γκουαϊδό, καθώς ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει αρνηθεί τις κλήσεις του, δείχνοντας πως θα άρει ορισμένες από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Καράκας εάν ο Μαδούρο προχωρήσει σε «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

ΠΗΓΗ: Sputnik

loading...