Κάποιοι αποφασίζουν πάντα για εμάς, αλλά πολλές φορές χωρίς εμάς!!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !!!

 Στην περιοχή του βόρειου Έβρου διαδραματίζονται εξελίξεις που πιστεύω ότι μας αφορούν όλους και θέλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις , θέλοντας να ενημερώσω για την σοβαρότητα και τους φόβους για το μέλλον μας !!!

Όλα γίνονται  για το καλό μας !!!!

Κάποιοι  αποφασίζουν πάντα για εμάς, αλλά πολλές  φορές χωρίς εμάς!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ  ΜΑΣ !!!

Μας είπανε  ότι για το καλό του τόπου μας και των  κατοίκων , αλλά και για την υπόλοιπη  Ελλάδα , έπρεπε να “”αναβαθμίσουν””  τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για πιο  αξιοπρεπή διαβίωση , των λάθρο εισβολέων  που συλλαμβάνονται στην περιοχή , μετά  την λαθραία είσοδο στην χώρα μας ή μετά  από την οικιοθελή παράδοση τους σε  αστυνομικό τμήμα!! Θεωρώ ότι είναι καλό  και ας πούμε ότι έτσι πρέπει να γίνει  !! Γιατί με την διαδικασία φιλοξενίας  υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και  ταυτοποίησης ανθρώπων που μπορεί να  δικαιούνται άσυλο και λόγω ανθρωπισμού  και αποφάσεων , θα πρέπει να τους  παρασχεθεί!!

Αρχικά  μας.λενε ότι θα γίνουν υποδομές για  1500 άτομα. Αυτές οι υποδομές όμως δεν  φαίνεται ότι θα έχουν χαρακτήρα  πρόσκαιρης εξυπηρέτησης προς τους  φιλοξενούμενους αλλά μάλλον περισσότερο  μόνιμης εγκατάστασης !!!

Μας λένε ότι  θα είναι με διπλή περίφραξη , ελεγχόμενης  εισόδου εξόδου , με πολύ καλή φύλαξη ,  υπονοόντας ότι όλοι αυτοί θα είναι  έγκλειστοι!!!

Εάν πάρουμε  το σενάριο , ότι αυτοί θα μπορούν να  εξέρχονται και να περιπλανουνται στην  γύρω του Φυλακίου περιοχή ίσως και  μακρύτερα , πώς θα εγγυάται η ασφάλεια  των Ελλήνων κατοίκων στα χωριά τους ,  την στιγμή που έχουμε φαινόμενα βαριάς  εγκληματικότητας όπου υπαρχουν λάθρο  , είτε προσωρινά είτε μόνιμα ???

Εάν το σενάριο  αλλάξει , για εμάς (γιατί οι άλλοι θα το  ξέρουν από πολύ πριν ) και αντί για 1500  αποφασίσουν να κάνουν αύξηση δυναμικότητας  σε 3000 ή χειρότερα 5000 , οι οποίοι θα  διαβιούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες  που αναφέρθηκαν , πώς θα γίνεται ο  έλεγχος ασφάλειας?? Ποιός είναι αυτός  που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά  μας ???

Και εάν ποτέ  ua υπήρχε περίπτωση έξαρσης στην  λάθροεισβολή , μη έχοντας άλλους  καταυλισμούς , θα μπορούσαν να στοιβαξουν  στις ίδιες εγκαταστάσεις και πάνω από  20 με 30 χιλιάδες κόσμο!!!!

Ποιός μπορεί  να εγγυηθεί ότι θα μπορούσε να ελέγξει  αυτόν τον αριθμό ??? Οι 500 συνοριοφύλακες  που προσλήφθηκαν τελευταία , που δεν  θα φτάνουν να καλύψουν τις 24ωρες βάρδιες  στο Φυλάκιο ??? Ο στρατός?? Πόσος στρατός???  Ο στρατός που αντί να έχει την άμυνα  της χώρας θα κάνει τον αστυνομικό??? Και  ο οποίος , εάν χρειαστεί να αμυνθεί κατά  του εχθρού , θα έχει αυτούς στην πλάτη  του???

Και κάποιος  βέβαια θα μπορούσε να σκεφτεί και να  πεί … τόσα άδεια σπίτια υπάρχουν στα  χωριά , τί θα γίνει εάν το 25 -30% του  πληθυσμού που μένει στο χωριό , προστεθεί  με τους “”λάθροεισβολείς “”  !!! Και πολύ πιθανόν και από όσους λάθρους  μπόρεσαν να φτάσουν σε βόρειες χώρες  και δεν μπόρεσαν να κολλήσουν , ή  εκδιόχθησαν λόγω της εγκληματικότητας  που παρουσιασαν!!! Καταλήγοντας σε μια  δεξαμενή ανθρώπων προς εκμετάλλευση  κατά το δοκούν!!!

Οι οποίοι  βέβαια , θα παίρνουν επιδόματα για την  διαβίωσή τους , θα αποκτήσουν πιο μόνιμη  ιδιότητα , ταμ ζευγάρια θα παντρεύονται  και θα γεννοβολάνε , για να πέρνουν  περισσότερα και ….σε λίγα χρόνια , θα  αφομοιωθούν στο ελληνικό χωριό ή μάλλον  να το πω καλύτερα , θα αφομοιώσουν το  ελληνικό χωριό , μιας και οι Έλληνες  λόγω του γηρασμένου πληθυσμού θα  μειώνονται , που σε πολλές περιπτώσεις  θα αφανιστούν γρήγορα , και μιλάμε για  φυσιολογικές συνθήκες που εάν  αναλογιστούμε τις εγκληματικές ,  αλλάζουν τα προγνωστικά!!!

Και θα μας  πούνε ότι έτσι θα αυξηθεί ο πληθυσμός  και θα υπάρχουν εργατικά χέρια (χωρίς  να σκέφτονται ότι αυτοί οι άνθρωποι ,  οι λάθρο, που έφυγαν από την χώρα τους  ,εάν ήθελαν να δουλεύουν για να ζουν ,  θα καθόντουσαν στην χώρα τους!!!)

Βέβαια  κανένας δεν θα αναφέρεται στο ότι  δημιουργήθηκαν συνθήκες διωγμού των  Ελλήνων , τους οποίους φυσικά και δεν  μπορούσε κανείς να βοηθήσει με επιδόματα  για να μην χρειαστεί να εγκαταλείψουν  την χώρα , δεν υπήρχαν χρηματα , αλλά  υπάρχουν χρήματα να δοθούν σε αλλοδαπούς  για να έρθουν στην Ελλάδα και να ζουν  με επιδόματα πολύ μεγαλύτερα των άνεργων  Ελλήνων !!!

Μα εάν θέλανε  πληθυσμό στα χωριά , ας έδιναν τα μισά  στους Έλληνες να επιστρέψουν και θα  είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα!!!

Τελικά εάν  οι εξελίξεις ακολουθήσουν αυτό το  φανταστικό σενάριο , το οποίο θα μπορούσε  να εφαρμοστεί όχι μόνον στην περιοχή  της Νέας Ορεστιάδας , η περίπτωση το  Φυλακίου μοιάζει με κερκόπορτα , αλλά  και σε Διδυμότειχο , Σουφλί , Αλεξανδρούπολη  , Κομοτηνή , Ξάνθη , μέσα σε λίγα χρόνια  , ο πληθυσμός θα μπορούσε να αυξηθεί  υπερβολικά , μόνον που τότε δεν θα  μπορούσαμε να λέμε ελληνική γη , αλλά  γη παγκόσμιας αποθήκης ψυχών!!!!

Όλα γίνονται  για το καλό μας!!!!

Μήπως αντί  να επενδύουμε σε υποδομές φιλοξενίας  θα έπρεπε να επενδύουμε σε υποδομές  φύλαξης συνόρων κατά λαθροεισβολέων  και κατά εχθρών ???

loading...