Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί στην ανελευθερία; Καλό για να μας ρίξουν ενοχές, άνθρωποι που δεν το κάνουν ποτέ προσωπική πράξη.

Ο εθνοκεντρισμός είναι μια θεμελιώδης έννοια, κατά την οποία μια συγκεκριμένη εθνικότητα, είναι επικρατούσα και σημαντικά ανώτερη από όλες τις άλλες. Αυτή η άποψη είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική για τις περισσότερες κοινότητες που είναι σε κάποιο βαθμό ανεξάρτητες από άλλες.

Τέτοιες θέσεις φαίνεται να είναι μια απολύτως φυσική στάση των ανθρώπων απέναντι σε ό, τι είναι ακατανόητο και ξένο προς αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, ο εθνοκεντρισμός είναι αυτός με τον οποίο μια φυλή ή ομάδα προσδιορίζει τον εαυτό του, διατηρεί τα δικά του πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καθορίζει τη θέση του μεταξύ άλλων.

Όταν δουλεύεις και πληρώνεις όλες τις φυλές του πλανήτη και σε έχουν δούλο,καθώς και σου επιβάλλουν τις αξίες τους, πολύ λογικά , όσο και να θέλουν να στο ευνουχίσουν, ενεργοποιείται το ένστικτο αυτοσυντήρησης’

Αν αγαπάς τη χώρα σου δεν λέγεται εθνοκεντρισμός . Λέγεσαι πολίτης του κόσμου, αλλά και πατριώτης γιατί θέλεις να περιφρουρήσεις τις αξίες σου, τα ήθη και τα έθιμα σου και αυτό κάνουν σε όλες τις χώρες από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η ψυχολογία των λαών δεν αλλάζει σε αυτό, γιατί ξέρουν να τιμούν και να σέβονται τους προγόνους τους όπως και τους γονείς τους.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται όσμωση πολιτισμών χωρίς να σε εκμεταλλεύονται αξιακά, πολιτισμικά, οικονομικά.

Όποιο άτομο δε συμφωνεί να το δείξει με προσωπικές πράξεις. Να δώσει το σπίτι του και τον μισθό του σε άτομα από άλλες χώρες να και να μη μας κάνει κήρυγμα. Δεν ζητάμε να είναι σαν τους Αγίους και τις Άγιες που δεν μιλούσαν με κηρύγματα και φρασούλες για εντύπωση και για να υποβάλλουν, αλλά έπειθαν με το παράδειγμα τους, όταν έδιναν τις περιουσίες τους , και τη ζωή τους σε αυτούς που θεωρούσαν αδικημένους.

Τα άτομα που λένε μόνο φρασούλες για ν αλλάξουν το κοσμοείδωλο και να σπείρουν ενοχές τα θεωρούμε αμελητέα, δεν χαίρουν εκτίμησης από τον κόσμο και το πρώτο που μας δείχνουν είναι ότι είναι πραγματικά ανελεύθερα, γιατί εκτελούν εντολές εις βάρος της χώρας που τα πληρώνει. Ανελευθερία είναι η δυσαρμονία, όταν άλλα λες ,άλλα πράττεις προσωπικά (δε λέμε με τα χρήματα των άλλων να φαίνεσαι καλός) από αλλού ωφελείσαι . Αυτό είναι ανελεύθερος προσωπικός ωφελιμισμός.

Εκπαιδευτικος

loading...