Κακά τα μαντάτα κουμπάρε

Το 2010 μας λέγανε ότι δεν μας δανείζουν οι αγορές γιατί το χρέος ήταν 130% του ΑΕΠ, σήμερα όμως  που είναι στο 210% μπορούμε να δανειστούμε με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο. Χαλάλι οι αυτοκτονίες, το  άγχος, η πείνα και η φτώχεια. Αρκεί που σώσαμε τις Γαλλικές και τις Γερμανικές τράπεζες. 

Σήμερα μας κλείνουν στα σπίτια χωρίς δουλειά και εισοδήματα, λόγο του ιού, και εμείς αντί να πούμε  εντάξει αλλά ταΐστε μας, πληρώστε τους λογαριασμούς, δεν χρεώνετε τέλη και φόρους μέχρι να λήξει η  πανδημία, φωνάζουμε ότι θέλουμε να δουλέψουμε και αφήνουμε τα χρέη να μεγαλώνουν. 

Δεν μας πειράζει που δεν έχουμε να φάμε και το κράτος δίνει 200 ευρώ σαν εισόδημα αλληλεγγύης,  όταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι 380 ευρώ, γιατί είμαστε ανθρωπιστές και πρέπει αυτοί οι  ταλαιπωρημένοι οι μετανάστες να έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Όλοι είμαστε ίσοι, απλά αυτοί  έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Άσε που οι “βολευτές” χρειάζονται τουλάχιστον 6.000 το μήνα ! Τι να  

κάνουν τα παιδιά δε βγαίνουν αλλιώς. 

Δεν δίνουμε ευρώ στο μαγαζάκι της γειτονιάς, μας περισσεύουν όμως 150 εκατομμύρια για την  αεροπορική εταιρία. Εσύ μπορείς να χρεοκοπήσεις όχι όμως και η αεροπορική εταιρία. Έχουμε  ισονομία, δεν παίζουμε. 

Βιαζόμαστε ποιος θα πρωτοκάνει το εμβόλιο, χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλεια και  αποτελεσματικότητά του και υπογράφουμε και ότι φέρουμε την ευθύνη για ότι συμβεί. 

Αν σου πω χάρισε μου το μισό σου σπίτι, θα μου πεις ότι έχω τρελαθεί, αν όμως χαρίσουμε το μισό  Αιγαίο στους Τούρκους, δεν πειράζει. Ποιος πάει τώρα στο πόλεμο ; Άσε που ξέβαψαν τα χακί και θέλει  να πάρω νέα. 

Δεν μας πειράζει που το Facebook μας λογοκρίνει, αρκεί να βλέπουμε τα likes που παράγουν  ντοπαμίνη και γλιτώνουμε τσιγάρα. 

Δεν μας νοιάζει για τόσα άλλα πράγματα και δεν θα μας νοιάξει, και αν αύριο εφαρμοστεί το κοινωνικό  σκορ της Κίνας, ή αν μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Ξέρεις γιατί δε μας νοιάζει ; 

Γιατί μας έχουν πείσει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές, για  να τιμωρήσουμε αυτόν που μας κοροϊδεύει τώρα, ψηφίζοντας ξανά αυτόν που μας κορόιδευε πριν. 

Γιατί εδώ και δεκαετίες, μας προβάλουν ταινίες στις οποίες μπορεί να έχει έρθει το τέλος της γης, αλλά  μην ανησυχείτε, στο τέλος αυτός ο υπέρ ήρωας, ξέρεις αυτός που φοράει το βρακί έξω από το  παντελόνι, ο σούπερμαν μωρέ, θα έρθει στο τέλος και θα μας σώσει από κάθε κακό. 

Λοιπόν κουμπάρε, κακά τα μαντάτα ! Ο σούπερμαν γύρισε στον πλανήτη του για να γλυτώσει από τον  ιό. Αν θες να σωθείς πρέπει να κουνήσεις τον κώλο σου. Η ζωή μας δεν είναι ταινία. 

Και τι μπορώ να κάνω ; 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να νοιαστείς !  

Όπως κάθε μέρα νοιάζεσαι τι θα φας και αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια για να έχεις τρόφιμα και να  μαγειρέψεις, έτσι πρέπει να νοιαστείς και για το μέλλον σου, να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια για να  καταλάβεις τι συμβαίνει, να το συζητήσεις, να δεις τι λύσεις υπάρχουν και να διαλέξεις αυτές που είναι  εφαρμόσιμες και σου ταιριάζουν. Αλλιώς τρέξε να κλείσεις φέρετρο, όσο είναι φθηνά ακόμα. 

Ξύπνα Κουμπάρε, είμαστε σε End Game. 

Ήλκος Γιώργος 

loading...