Με ίδρυση νέου κόμματος απαντά ο Ν.Τραμπ στις «προδοσίες» των Ρεπουμπλικανών! – Αλλάζει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

 Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Αμερικανός ηγέτης ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του, νέο κόμμα που θα αντικαταστήσει το «σάπιο» ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Εάν ο Μάικ Πενς δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, τότε το Κογκρέσο θα προχωρήσει στην διαδικασία παραπομπής Τραμπ», συμπλήρωσε, ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Βέβαια, όλα είναι μπαρούφες εντυπωσιασμού:  Η τροπολογία ορίζει συγκεκριμένα με την παράγραφο 4 τη διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν μπορεί ο ίδιος να το κάνει, επειδή για παράδειγμα βρίσκεται σε κώμα ή δεν θέλει να το κάνει, επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχικής νόσου.

Ο αντιπρόεδρος με τη πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου ή ενός άλλου οργάνου που ορίζει το Κογκρέσο μπορεί εγγράφως να δηλώσει ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του.

Ακόμα και αν γινόταν πραγματικότητα αυτό το πραξικόπημα, ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ενστάσεις και σε αυτήν την περίπτωση και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα διότι το Κογκρέσο θα χρειαστεί σε μερικές εβδομάδες, με πλειοψηφία 2/3 να επιβεβαιώσει την ανικανότητα άσκησης των καθηκόντων από τον πρόεδρο.

Και υποτίθεται ότι στις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να παραδώσει την προεδρία ο Ν.Τραμπ. Εκτός και αν συμβεί κάτι και δεν το πράξει.

«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ είναι «πολύ επικίνδυνος» και δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι στην προεδρία. 

Στο στρατόπεδο του Ν.Τραμπ, ετοιμάζονται πυρετωδώς, όμως για την ίδρυση νέου κόμματος, εκκαθαρίζοντας της ρεπουμπλικανική «μούχλα»: Οι 8 στους 10 Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους θέλουν ένα νέο κόμμα, καθώς θέλουν να «τελειώσει» το συστημικό ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Ν.Τραμπ νιώθει ότι προδόθηκε από τους γραφειοκράτες και το «βαθύ κράτος» του ρεπουμπλικανικού κόμματος (Τ.Μπους κλπ) με κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της προδοσίας την χθεσινή άρνηση του αντιπροέδρου Μ.Πενς να υποβάλει ένσταση στην εκλογή Τ.Μπάιντεν.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα χαράξει με την κίνησή του τη νέα εποχή της αμερικανικής πολιτικής: Τον υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, 72 εκατ. πολίτες ορκίζονται στο όνομά του και ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις στα ΜΜE.

Ίδρυσε ήδη το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο NewsMax και προχωρά στην δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών ανάλογων με το facebook και του tweet ή με εξαγορά ανάλογων πλατφορμών που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ,

Ρεπουπλικανοί ηγέτες δεν υπάρχουν «ούτε για δείγμα» στις ΗΠΑ. Από την εποχή του Ρ.Ρίγκαν, (1988) του τελευταίου μεγάλου ηγέτη της χώρας μόνο η οικογένεια Μπους κυβέρνησε τις ΗΠΑ για τρεις τετραετίες, μετά από την «με το ζόρι» εκλογή του Τζούνιορ Μπους στην Φλόριδα με διαφορά μερικές εκατοντάδες ψήφων το 2000.

Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι ήταν «για τα μπάζα» και χαμένοι από χέρι από ένα κατεστημένο των media που ήθελε μόνο έγχρωμους ή… άχρωμους δημοκρατικούς στην εξουσία. Τώρα όλα αλλάζουν στις ΗΠΑ…

loading...